Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

Dr.AL 發表於 13-9-2015 03:55 PM
佢邊有相分享?得個吹字

蝙蝠俠收藏家? 分享下D收藏先喇!

令我諗起一位已被ban既會員, 又係好鐘意講收藏, 係乜乜收藏家, 但又會因為價錢貴而唔買.

mj23 發表於 3-10-2015 01:32 AM
令我諗起一位已被ban既會員, 又係好鐘意講收藏, 係乜乜收藏家, 但又會因為價錢貴而唔買.

果位自稱乜乜收藏家, 但就不斷支持老翻.......哈.....幾可笑.......乜佢真心鐘意玩具但又竟然親手殺死玩具業.....好可恥, 好自私........

講起dragon既tumbler  ,  冇tumbler既我一直都想入一隻似樣啲既用黎display, hot wheels 比例錯曬 , moebius model我有但懶得砌同噴亦太細,   HT 太大, soap size唔錯可惜我唔太想俾多咗去買啲我唔係特別想要既function, 見到又多一間廠出, 仲要話係用電影公司既data出,  so見到威龍出都有諗過買.

可惜上年去toy soul, 佢地display隻demo好鬼求其, 個窗(應該未係final ) 求其貼塊膠片上去, 仲甩咗一忽, 當時我心諗以為final件porduct唔係會咁呱, 成架車大得黎好膠, 好似冇上色咁. 如果未ready又未去到某個完成度, 就真係唔好放出黎, 一係灰模好過, 起碼我都仲係WIP. anyway, 一日未出, 都希望出架靚靚仔仔, 到見有到位前面位人仕喺唔同forum猛讚dragon呢架tumbler, 我專登走咗出去睇, 結果係幾失望, 上色finishing真係幾大膠feel, 以呢個quality 黎講價錢都唔平, 同埋佢地放喺個櫥窗又係好求其, 架車勁多塵, 睇落幾趕客.

之但係我都想再睇嚇有冇買咗既人講嚇comment可以說服嚇自己呢架都唔係咁差, 但我搵黎搵去都唔多見有review, 相都冇幾張, 包括樓上位人起初話會post相, 但好似到而家都唔多覺有比較全面既圖同開箱文.

老實講, 不輪係唔係宣傳或者其實係支持自己鍾意既玩具想多啲人玩, 但咁樣既手法真係反而傷害咗間公司同產品. 不如整篇開箱文同post啲靚相仲好.

mj23 發表於 3-10-2015 04:44 AM
講起dragon既tumbler  ,  冇tumbler既我一直都想入一隻似樣啲既用黎display, hot wheels 比例錯曬 ,  ...

認同, 有圖有真相, 官圖沒意思。

現時點二樓有辦睇, 但真相是殘酷的。
arde2046 發表於 3-10-2015 01:53 AM
果位自稱乜乜收藏家, 但就不斷支持老翻.......哈.....幾可笑.......乜佢真心鐘意玩具但又竟然親手殺死玩 ...

個個都屈我買老翻,又話我賣o左部車比人,無就扮有,果位師兄仲犀利過我,原來佢做作家,真係失敬失敬!
mushroom 發表於 3-10-2015 11:58 AM
認同, 有圖有真相, 官圖沒意思。

現時點二樓有辦睇, 但真相是殘酷的。

但係大貨同個辦係有出入~真係要開埋箱先知個答案
講起dragon既tumbler  ,  冇tumbler既我一直都想入一隻似樣啲既用黎display, hot wheels 比例錯曬 ,  ...

老實講 實物我暫時只出過一篇簡單o既開箱文,其餘全部都係官圖/Demo相,我承諾會盡快影更多親手影o既實物相比大家睇!

PS:大貨同個辦係存在著莫大o既出入,大貨靚好多~

Toy Soul會場果部只係初期o既Demo黎,係完全未上色,車型長/高度係未曾修改
孫行者 發表於 3-10-2015 01:31 PM
個個都屈我買老翻,又話我賣o左部車比人,無就扮有,果位師兄仲犀利過我,原來佢做作家,真係失敬失敬!

屈???........厚顏無恥都應該不足以形容.........罪證確鑿都可以唔嗱認.........之前真係冇話錯你, 正賤種!
孫行者 發表於 3-10-2015 01:50 PM
老實講 實物我暫時只出過一篇簡單o既開箱文,其餘全部都係官圖/Demo相,我承諾會盡快影更多親手影o既實物 ...

mj23 師兄, 我真心想問, 你會唔會信呢條大話精......."大貨同個辦係存在著莫大o既出入,大貨靚好多~"????

如果會, mj23, 等你upload相~~~~~

舊年Toy Soul係威龍第二次亮相部1/9出黎直頭唔會係final黎,直至今年2015動漫先係會場Display部final出黎搶先發售,8月份先正式出大貨~

要屈一個人,你o地有乜o野說話係講唔出先得架,咁鐘意屈 屈埋我部LEGO 7888同76023 o羅,我無所謂嫁~
仲有另外一位師兄夠話我買老翻Bruce Wayne頭雕同西裝,西裝版我只有HT同Medicom哩兩隻,何來又多o左隻出黎呀?真係搞笑作得就作

孫行者 發表於 3-10-2015 01:35 PM
但係大貨同個辦係有出入~真係要開埋箱先知個答案

靠你了, 用相片講俾我地知吧。

……………………………………

[quote]mushroom 發表於 3-10-2015 02:52 PM
靠你了, 用相片講俾我地知吧。

我驚到時Po實物相又比果3隻o野㩒我反對咋~

我無意+唔想再係哩個話題之間作紏纏,亦唔想見到個帖超過20頁都係好似罵戰咁屈黎屈去,又辱罵,又誹謗 夠啦STOP!!  

我E+只想砌好部C3 BATMOBILE佢!

mj23 發表於 3-10-2015 01:32 AM

呢位都係被 ban 既會員,以前叫「積克船長」:p

師兄係咪講「零度戰姬」?:$
孫行者 發表於 3-10-2015 02:30 PM
要屈一個人,你o地有乜o野說話係講唔出先得架,咁鐘意屈 屈埋我部LEGO 7888同76023 o羅,我無所謂嫁~
仲有 ...

清者自清 ...... 不過所有人都見到你「自凟」囉,積克船長孫行者:34: