Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

孫行者 發表於 7-10-2015 09:03 PM
一般人唔會著重於細節,只著重於有無LED燈方面,我之所以選擇D記果部,係因為我基於細節果方面考慮而作出決 ...

那是你的選取或取捨。

我很喜歡 maize的燈和避震, 呢個價位, 我覺得佢最跟足設定。

在電影中, 開燈的一幕很型。
孫行者 發表於 7-10-2015 09:10 PM
我踩間廠,你就係度踩緊人

我先信你所講既說話::p
1.你係設計者之一,咁啫係威龍員工,員工用折扣買架車再用$3000賣比人,食夾棍,威龍唔知點睇呢件事...:58:
2.話架車爛賣比人,情願賣比人再買過架,自己員工都唔敢返公司換?威龍既售後服務真係咁差?威龍唔知點又睇呢件事...:34:
定係你講大話?:67:
你係設計者之一...係大話
話架車爛賣比人...係大話
話買左兩架威龍TUMBLER...係大話
講都一個大話比踢爆,再講另一個大話,沒完沒了,{:1_213:}
其實你係咪真係咁自卑?{:1_375:}唔講大話你就做唔到人?{:1_376:}
金錢/事業/家庭/收藏,無人話要比較,你唔講大話/作大,其實無人會笑你,大家玩玩具,本來互相尊重,:65:
點解你要攪到成個討論區都X你呢?就係因為你講大話/作大之外,說話重無尊重過其他會員,:*
開口就話人地SOAP失敗,埋口就話買SOAP既人無品味,:74:X你老X我洗緊你錢呀?:blame:要你批准呀?:angry:
唔夠人講就搵人地D舊POST按(反對),小學雞到核爆,你咁樣做人唔會成功架...:38:
我係你!我收X埋呢個AC,唔再出現啦,重響到死撐...:69:

個人來講都極討厭見佢無時無刻見到關鍵字(由飛虎,魔盜王,BATMAN)就高潮講自己有乜有物但其實跟本沒人問佢
仲可以好自豪周圍講自己為玩具同屋企人吵,我覺得真係玩玩具玩到好病態,印象中仲見佢貼過堆滿雙層床既魔盜王
不過各位師兄言語間可能會無意冒犯到其他無辜既師兄,畢竟唔係買得起貴價玩具就等於有靚屋同大櫃
呢個 積克隊長/孫行者/HK PF/阿倫 最大問題係以為踩低人地就可以令 Dragon 隻野好賣D……:58:

唔該你搞清楚,D人就算唔買HT,Soap 或者 Hotwheels 都未必買你架車,你有時間做D 無謂野:*,不如俾心機整好D架車,仲要唔做功課,人地HT同 Soap D野都未搞清楚就踩人!:53:
STEPHEN123 發表於 7-10-2015 11:11 PM
個人來講都極討厭見佢無時無刻見到關鍵字(由飛虎,魔盜王,BATMAN)就高潮講自己有乜有物但其實跟本沒人問佢
...

我都記得隻魔盗王 lego 船放左上格床果幕,佢仲認屎認屁話自己最愛  Captain Jack Sparrow,但又無最靚果隻HT DX版果下好笑!:34:
Dragon 請左個有精神病員工 :(

仇笑痴 發表於 7-10-2015 07:13 PM
啱啱睇到,原來係設計者之一,唔怪得係咁抬喇

{:1_374:}{:1_374:}.......哈哈......師兄勁喎..........謎底解開哂!!!!! 原來個低能仔同架野有咁O既關係...........哈哈哈.......
Dr.AL 發表於 7-10-2015 09:05 PM
俾人踢爆仲9唔搭8,阿設計者

一早話O左佢係痴線ga啦..................
takeshi 發表於 7-10-2015 09:31 PM
我吾信佢有份設計(佢話跟足設定做嘛...何來有設計..)....

但如果係真有份做...我明點解架車落得如此 ...

突破盲腸.....{:1_374:}....突破盲腸.....{:1_374:}......哈哈
ar_yu 發表於 7-10-2015 11:30 PM
Dragon 請左個有精神病員工

Dragon 請左個有精神病員工{:3_126:}{:3_126:}......我都係咁諗喎~~
孫行者 發表於 7-10-2015 09:03 PM
一般人唔會著重於細節,只著重於有無LED燈方面,我之所以選擇D記果部,係因為我基於細節果方面考慮而作出決 ...

你食藥未呀........9唔答8...............
[quote]孫行者 發表於 7-10-2015 09:20 PM
我乜都儲,唔計蝙蝠俠,其餘又儲西遊記,街霸,三國Figure,積木,模型車等等..玩得好雜
arde2046 發表於 8-10-2015 12:34 AM
一早話O左佢係痴線ga啦..................

俾人踢到乜都爆埋,睇怕佢今次可以真正收皮:58:
takeshi 發表於 7-10-2015 09:31 PM
我吾信佢有份設計(佢話跟足設定做嘛...何來有設計..)....

但如果係真有份做...我明點解架車落得如此 ...

的確難以置信有份設計,或同威龍有關, 可能係作為一個designer, 間屋幅牆同床單冇可能咁呱, 雖然designer 好多時都俾人昆實際冇乜錢

唔理是否真係設計者之一, 我都想分享下少少意見:

首先: 老實講DML呢架車我唔覺得好差, 但係希望佢地明白呢個世界唔係只得一間公司出同樣的產品, 相比之下在價錢上, 產品gimmick(即可玩性) 都比唔上其他對手. 外型上邊個好反而好主觀的, 可能有人喜歡HT, 有人喜歡DML, 有人喜歡SOAP都唔定. 但最後"埋數"都係睇邊款多人買, 呢個係好正常的市場主導, 唔係單靠個人力量在網上唱好唱衰就可以蓋過的.

2: 假如師兄真的係設計者, 加入少少個人風格係好正常. 你話注重細節而放棄LED燈絕對無問題, 呢個係你決定, 只不過請也承受返因為咁而賣唔去的結局. 唔好只懂得話人地唔跟足電影設定等等. 衰d講人地唔跟足都多人買, 證明呢個唔係重點, 再堅持落去是否有意義. 等於有d人成日話唔玩主流音樂, 但又埋怨無人聽佢唱歌. 大佬, 咁話明叫非主流當然係少人聽啦, 唔係第一日才知道? 玩咩音樂係你自由, 但聽咩音樂都係別人的自由呀, 仲埋怨人? 再講, 多人聽就自然變成主流音樂, 咁會同你"唔玩主流音樂"的堅持有矛盾喎. 咁其實佢知唔知自己究竟想點? 希望總結經驗下次設計時考慮返市場到底要d咩, 唔係最終只會俾市場淘汰, 以後只能說"當年"是行業的龍頭...

3. 到係o個句: 攪o左咁耐, 一個開箱post都無, 來來去去只係有官圖. 但官圖又話同大貨唔同, 大貨其實係靚d, 講講下原來有2個版本 (但從未有任何圖片出現過) 咁就算我肯俾3叉野出黎, 都至少都俾幾張實物圖睇下好吧. 咩都無, 得個講字, 叫人如果有信心? 圖都無, 又叫人點去睇真d咩係100%跟足電影設定?