Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【夢想可成真,人人都係蝙蝠俠】Soap Studio TDKT - 1:12 RC Tumbler

孫行者 發表於 6-10-2015 12:33 PM
我只會踩廠唔會踩人,只係純粹分享唔係Hard Sell,講真全香港邊有50個人會買Dragon果部,除非佢哋鐘意 ...

如果係咁, 我認為Dragon市場部的人應該認真檢討一下佢地能力是否足夠令公司生存同進步. 因為既然好多網民留言都話威龍部1/9 Detail過HT果部, 但換來只係唔夠50人會買佢部車, 咁佢應該繼續所謂的"堅持電影設定", 定係出一d比較大眾化, 市場容易接受的產品? 我相信加LED唔會點影響到個設計, 再說, 電影入面架車係有燈嫁喎. 始終出product唔係只為興趣, 最終都要收得返個成本先得, 唔係只會淪為一間"慈善組織"....
Dr.AL 發表於 6-10-2015 12:46 PM
....................................

{:1_374:}{:1_374:}...........唔係呀......原來得果50個人買??????????{:1_375:}{:1_375:}{:1_375:}...................佢就o黎會話下星期約o左Christian Bale食飯ga啦.......好驚呀~~~{:1_212:}{:1_212:}
jeffloh 發表於 6-10-2015 01:14 PM
如果係咁, 我認為Dragon市場部的人應該認真檢討一下佢地能力是否足夠令公司生存同進步. 因為既然好多網民 ...

之前有個師兄講, Dragon而家質素真係差o左好多........我都覺得佢水準仲停留係以前, 而其他廠就不斷進步, 有hottoys, kingarts, 而家又有間soap.........而, 如果佢真係俾錢請人係網上幫佢hardsell, 唔該搵個正常人同搵個醒小小丫.......{:1_203:}
arde2046 發表於 6-10-2015 01:18 PM
...........唔係呀......原來得果50個人買??????????.... ...

呢條友仔真係好有娛樂性 {:1_374:}
Dr.AL 發表於 6-10-2015 01:31 PM
呢條友仔真係好有娛樂性

{:1_374:}{:1_374:}{:1_374:}.........好好笑!
arde2046 發表於 6-10-2015 01:23 PM
之前有個師兄講, Dragon而家質素真係差o左好多........我都覺得佢水準仲停留係以前, 而其他廠就不斷進步, ...

我只係覺得唔抵呀! 等於有時我都同同事講, 做野唔係坐死在office先叫做野, 快手攪掂用其餘時間做下自己野蛇下OK, 只係make sure到時交到功課就得.

Dragon依家更慘的地方原來係好多人覺得佢比HT更好但又賣唔去. 即係我OT o左2晚攪掂份report但原來老細唔知仲以為我無做野!!   咁就真係死得啦!!

Dr.AL 發表於 6-10-2015 01:31 PM
呢條友仔真係好有娛樂性

條福街真係精神分裂得好緊要,又話(我唔會再同你o地三個分享任何o野,好自為知啦~
你三個arde2046 , bbq1120 , Dr.AL我都已經block晒,答你o地簡直晒我時間):42:
但又不停搵你回覆,如果佢唔係精神分裂/老人痴呆/失憶既話,{:1_375:}
可能佢根本好想同我地傾偈,呢次真係好驚驚...:69:
亞福街,求下你唔好再回我地三個啦,你無恥極都要有口齒先得架,講得出,做得到,比呢個話題完左佢啦...{:1_216:}
bbq1120 發表於 6-10-2015 12:25 PM
takeshi兄好強勁,我想請問下DX12 BATMAN內膽要剪走邊個位置為好呢?小弟都想修改

吾好甘講我都係跟人整....:shy:

DX12 我改左2款,一款只cut走大約三角褲位for display 但多些活動幅度,
另一款雙腳位內膽cut曬 for坐batpod
takeshi 發表於 6-10-2015 03:42 PM
吾好甘講我都係跟人整....

DX12 我改左2款,一款只cut走大約三角褲位for display 但多些活動幅度 ...

明白了,放假試下,THX:77:
Dr.AL 發表於 6-10-2015 12:45 PM
takeshi 師兄好勁 , 改完真係大改善 !!!

不過而家改 D 膠唔知會唔會老化呢?

吾好甘講我都係參考人整再加加減減:shy:

我隻仍然ok,不過真係要keep係陰涼位,太熱或被太陽曬到會加速烈....
jeffloh 發表於 6-10-2015 01:04 PM
好有用, 可惜咁cut法我巧驚驚....

只係背位果度要慢慢"片"開膠皮同膠骨中間D膠水,其他冇甘易整爛的{:1_377:}
bbq1120 發表於 6-10-2015 03:44 PM
明白了,放假試下,THX

吾駛客氣!:77::77:
jeffloh 發表於 6-10-2015 01:14 PM
如果係咁, 我認為Dragon市場部的人應該認真檢討一下佢地能力是否足夠令公司生存同進步. 因為既然好多網民 ...

D記架車出左甘耐....我一個真實report都見吾到.....都知乜事...但估吾到數量真係少得驚人...
arde2046 發表於 6-10-2015 01:18 PM
...........唔係呀......原來得果50個人買??????????.... ...

見到你自言自語我仲驚過你:42:

有無50個人去買,只係我個人推測,放且我又無正式去統計過~
arde2046 發表於 6-10-2015 01:23 PM
之前有個師兄講, Dragon而家質素真係差o左好多........我都覺得佢水準仲停留係以前, 而其他廠就不斷進步, ...

我尋日係現時點都聽到啲途人一路行一路同隔離果個係度講緊,E+邊有人玩威龍嫁,乜乜物物咁