Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] ENTERBAY-1/4 RoboCop即将上市

回復 104# ryu00100000

我當初都係咁諗,放張HT單有幾難,原來,我800出張1000訂單都冇人接
回復 106# chungyuihing

VIP單都蟹蟹地~唔好話其他了~
大家醒醒....HOTTOYS神話不再了....
ryu00100000 發表於 19-1-2014 11:40 PM

HT有咩神話? 我好少買figure , 佢出既figure不嬲都唔係隻隻正, 真係忍唔住, 又有情意結既先會買. 就好似EB隻MJ, 一隻就夠, 個頭係好,但QC同配件真係又少又唔掂.
期待實物:)
不過價錢昂貴:DD
可能最後都是得個睇字:o

喜歡初代Robocop既朋友...hottoy & EB 都係必收
個人認為兩隻各有優缺,不過確實無可否認係市面上做得最接近電影既robocop figure
我喜歡hottoy那隻的可動手指,更貼近第一集既色水,配埋張電椅真係勁有feel
EB就各方面更精緻,仲有電子機關同真人頭..
我唔係一個figure迷但係一個初代Robocop既愛好者,好高興有咁高質素robocop figure推出,終於做到有peter weller既感覺
眼見外國出極都係一些低水平既robocop產品,總算等到了~~希望可以在新年前入到EB果隻先
喜歡初代Robocop既朋友...hottoy & EB 都係必收
個人認為兩隻各有優缺,不過確實無可否認係市面上做得最接近 ...
赤武神 發表於 20-1-2014 01:11 AM

我只希望HT 那隻唔好咁美形
個人認為兩隻各有優缺,不過確實無可否認係市面上做得最接近 ...

可能我喜歡大件d的"機械人", 而且EB有現貨, 所以HT開訂時我都無去訂, 反而去等EB呢隻. (另外就算HT再開訂robocop我都唔會考慮了), 依家主要是睇EB呢隻幾錢, 太貴就唔考慮了.
可能我喜歡大件d的"機械人", 而且EB有現貨, 所以HT開訂時我都無去訂, 反而去等EB呢隻. (另外就算HT再開 ...
jeffloh 發表於 20-1-2014 10:26 AM

為甚麼不考慮 HT?

不過若果真人頭雕o.k. 我都唔會訂往後的HT

回復 111# mushroom

HT條腳好似冇咁粗~太耐冇睇過齣戲唔記得了~

為甚麼不考慮 HT?

不過若果真人頭雕o.k. 我都唔會訂往後的HT
mushroom 發表於 20-1-2014 10:28 AM

1. robocop我唔會display"真人頭雕"

2. HT 貨期太長, 要等咁耐, 比個真人我都唔訂了~ (呢個係主因)

3. 機械人型的, 我自己prefer 1/4比例, 感覺更有霸氣~
回復  mushroom

HT條腳好似冇咁粗~太耐冇睇過齣戲唔記得了~
C.N 發表於 20-1-2014 10:37 AM

都預左HT唔會太肥矮。

希望合金好一點吧。
回復 114# C.N

Ht果隻外型好貼近,eb是粗左,可能為了顧及電子靈件,希望是攝影角度問題,否則咁樣爭少少就實在太可惜了(註:以第一集來參考,第三集實在太爛無乜翻睇過,難道是以第三作藍圖,腿是那麼粗?)
EB外形的確肥左D有點爭少少的感覺:38:
回復  C.N

Ht果隻外型好貼近,eb是粗左,可能為了顧及電子靈件,希望是攝影角度問題,否則咁樣爭 ...
交叉人 發表於 20-1-2014 11:21 AM

HT 貼近就好了。

今次買既原因個咀係似peter weller, 以前出既幾平幾靚都好, 一見個咀位唔似就冇feel買唔落.