Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 米青口口口話有平影月同電單車一事

C hing 佢fb出post後10 mins 應該仲未有任何一間門市係開咗門wor…~~
Lilith 發表於 20-11-2013 12:24 PM

抱歉,係出左post後開左門唔夠既十分鐘內
隔左幾日上水先到依個post 就覺得 米青口口口 係無 商業道德:53:
無貨扮有貨:angry:
可能你係熟客仔,所以未有貨囉...
唔係佢點會暗地裡開左隻冥雙子訂...
小堅 發表於 20-11-2013 12:27 PM

其實好簡單,呢個香港有好多利益者自然出黎護主。
我只係尋求公平既制度下。

有樣野好好笑,話說以前某sogo有員工特定留貨番marvek同老變既比人,
我睇住佢開箱拎走話賣哂,跟住我上網講呢件事話要告發該員工,
有幾個人不斷護個位員工,話買玩具多事,你買唔到就買唔到。
罵戰連開幾日,但我最後無理過佢,做返d正常途徑告發,後尾被人sogo比人勸告,
個位員工被人炒左,跟住從個堆反對者既鬼頭仔得知原來佢地就係叫人留貨既熟客仔。

呢個故事講咩?就係唔駛理所謂既護主x,,,做返自己想做既事
陰謀論

有鋪/人開始驚,要搵人出黎話買到了。

駁:咁開左鋪話未返貨,要晏就先有,留左電,但只係聽到一個話無貨既電話又點計呢?
陰謀論

有鋪/人開始驚,要搵人出黎話買到了。

駁:咁開左鋪話未返貨,要晏就先有,留左電,但只係聽到 ...
果汁先生 發表於 20-11-2013 12:34 PM

佢有,得返black囉,
真係唔明,咁多人話買到,但係係佢facebook留言就一面倒,
這是什麼道理?

個一百幾十我唔旨在,從來無理過佢,
但係成日見佢牙刷刷口串串。
加上先前試過去買野,佢同我講無貨,跟住個熟客問佢仲有無,佢偷偷地拎返隻出黎賣。
我問佢.佢話個客留左貨wo,條友仲要串77
佢有,得返black囉,
真係唔明,咁多人話買到,但係係佢facebook留言就一面倒,
這是什麼道理?

個一百幾 ...
JUNOWONG28 發表於 20-11-2013 12:37 PM

咁其實米青口口口既員工外表一向都好旺角化,我對佢地既expectation都好低既。
係上年得一個無染髮(只為辨識,唔係染髮就一定衰仔),幾有禮貌既係信我做左大半年左右。不過行親,都聽見佢畀其他人老點,又講粗口鬧佢。
唔知係佢無做,定調左去灣仔果邊啦。
米青員工返工唔講咁大聲粗口,同講少尐咸濕野,我已經好慶幸了。
即所謂香港人輸打赢要乃世界之冠??~~~
Lilith 發表於 20-11-2013 12:26 PM

當然啦,無我地呢班人輸打,點會出現你而家赢要?
咁其實米青口口口既員工外表一向都好旺角化,我對佢地既expectation都好低既。
係上年得一個無染髮( ...
果汁先生 發表於 20-11-2013 12:43 PM

咁銷售玩具呢一行係咁既,我相信平價可能係有既,不過上頭下旨,下面就....
明架啦.難聽講,我係員工見到平出面賣300.我呢度賣220,
我都叫朋友黎掃哂佢啦,一隻執80賣10隻,wow,幾日人工架啦
當然啦,無我地呢班人輸打,點會出現你而家赢要?
JUNOWONG28 發表於 20-11-2013 12:43

所以我都話我一出聲實俾人話係打手…~~~ :44:
所以我都話我一出聲實俾人話係打手…~~~
Lilith 發表於 20-11-2013 01:04 PM

你唔係打手,你只不過係因一個winner既口吻講野咋嗎。
學下人地擺落y拍咪無事囉

擺面書無用:38:
支持一推:71:......................
不平則鳴,support:71:
從來無相信過{:1_203:}
其實開心好簡單,最緊要好玩。