Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

请问如何从电脑发图?
funz 發表於 4-2-2014 02:50 PM

電腦發圖,請看這個主題教學:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-1379-1-1.html
Happy Valentine's Day{:1_208:}
電腦發圖,請看這個主題教學:
gazza1211 發表於 5-2-2014 12:13 PM

師兄,請問你玻璃層每塊闊幾多cm同深幾多cm,每塊厚幾多mm?
CHING 謝謝分享 , 個 Display 好正 :71:
師兄,請問你玻璃層每塊闊幾多cm同深幾多cm,每塊厚幾多mm?
六神 發表於 17-2-2014 02:10 PM

六神兄,我個柜放機械人嗰邊,闊三尺四吋,每層高十一吋(頂層則高十三吋),深十吋。而每塊玻璃厚半吋。如果你想訂柜,記住托住玻璃嗰幾粒金屬“的”,要夠粗。因為,玩具連埋玻璃超重!(我合金嗰三層,唔計玻璃,每層d合金都8kg重!!你看看我這個重量報告:( http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=220448 )
CHING 謝謝分享 , 個 Display 好正
GaryNg 發表於 17-2-2014 02:57 PM

∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼謝支持!
六神兄,我個柜放機械人嗰邊,闊三尺四吋,每層高十一吋(頂層則高十三吋),深十吋。而每 ...
gazza1211 發表於 18-2-2014 04:46 PM

我昨天巳買了billy書櫃加玻璃門,2米高,80cm闊,28cm深,全放玻璃層架,各厚5mm ,星期4到貨,我打算放曬超合金魂,我睇你個度合金既post,如果每層十隻,其實最重既最高既放最底一層,其餘的連個座放,都係得4磅到。
回復 99# 六神

六神兄, 等睇你個BILLY正櫃{:1_221:}
回復  六神

六神兄, 等睇你個BILLY正櫃
SimonC 發表於 18-2-2014 06:24 PM

我都期待緊,本身冇打算買billy櫃,只係重新攪自己個bedroom,買新電腦檯,唔要個組合櫃,買幾個無印膠櫃放3放富。,點知行行下見到個billy櫃更正,計個剛剛放到,我本身巳有一個display櫃。咁現在就有兩個display櫃。
回復 101# 六神

總之期待你個正櫃:71:
Gazza兄d收藏實在太正喇................仲要咁整齊........羨慕死人喇
我昨天巳買了billy書櫃加玻璃門,2米高,80cm闊,28cm深,全放玻璃層架,各厚5mm ,星期4到貨,我 ...
六神 發表於 18-2-2014 06:20 PM

5mm有點薄。。。。。。不要把最重嗰十隻放在同一塊玻璃上:60:
Gazza兄d收藏實在太正喇................仲要咁整齊........羨慕死人喇
tsubasacamille 發表於 18-2-2014 07:28 PM

翼兄,謝謝讚賞啦,整齊只是因為我忍著再無開line,留番少少空位。。。。。。搞到今年冇咩嘢想買了。。。。。。暫時只等 合金魂G7 和 Figma的兵長、水晶人、艦娘島風、水著超音子。。。。。。
5mm有點薄。。。。。。不要把最重嗰十隻放在同一塊玻璃上
gazza1211 發表於 18-2-2014 09:44 PM

我新買的姨媽Billy仔!!獻醜啦
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-221244-1-1.html
我新買的姨媽Billy仔!!獻醜啦
六神 發表於 24-2-2014 01:16 AM

六神兄收藏真系勁啊!