Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

Gazza兄,原來前一排最左手邊的兩隻 Persona 是配另外 Figma 的頭?
我冇玩 game 所以不知道啊! ...
fktuen 發表於 18-12-2013 09:19 PM

哦,是啊。我喜歡兩個Persona 4的女主角穿校服裝,所以,買了Persona game中的另外兩個角色玩cross-over咯

哦,是啊。我喜歡兩個Persona 4的女主角穿校服裝,所以,買了Persona game中的另外兩個角色玩cro ...
gazza1211 發表於 19-12-2013 12:36 AM

那在故事裡是不是這樣? :handshake:
那在故事裡是不是這樣?
fktuen 發表於 19-12-2013 03:47 PM

哦,動畫故事裡面,也有穿過夏季(白色)和冬季(黑色)校服。不過,當然沒有game角色的裝甲手和裝甲馬蹄腳。我試過把人形的腳也換上去,但覺得不好看,最後只換了頭也感覺不錯,所以就這樣display著咯,全部都金子風的cyber look:78:

很正既DISPLAY櫃呀....又大又整齊....我的都是宜家櫃....不是訂造總係會放得擠擠迫迫....
不過好認同師兄所講....回到家睇睇櫃裡面既玩具...成個人都RELAX晒...
我這個十二月底買玩具收爐了。這個月新物就只買了 光速電神 和 Buster Machine 7:

可能千值黑三一發售,有人放售 消光和血版的新世紀黑三一,人各有喜好,我就prefer這個臉相和合金多。二話不說就敗回來了:

其中三格的更新圖

很正既DISPLAY櫃呀....又大又整齊....我的都是宜家櫃....不是訂造總係會放得擠擠迫迫....
不過好認同師兄所 ...
tonantony 發表於 20-12-2013 02:00 AM

鄧納東尼兄有空也分享下你玩具柜啊∼∼∼!!
回復 80# gazza1211

gazza兄你咁快收爐?MB既命運你唔入咩?
回復  gazza1211

gazza兄你咁快收爐?MB既命運你唔入咩?
SimonC 發表於 23-12-2013 04:19 PM

唔買啦。。。。。除了某幾個經典角色,很少玩高達嘢!加上過兩天去日本旅行,所以提早收爐咯。
!
Merry Christmas:77:
大除夕快樂呀..................{:1_208:}
{:1_208:}Happy New Year Brother!!! {:1_208:}
大家咁話啦...今年對大家也是忙碌又辛苦既一年
也祝gazza兄馬年都係  -  生活優閒d, 搵多d....機戰og多d新野出、身心愉快身體健康啦!!:77:
回來放假前,宿舍玩物外景一拍。。。。。
{:1_220:}預祝大家馬年行大運, 年頭旺到年尾{:1_221:}{:1_239:}
祝各位TD好友,馬年事業順利、搵多d錢、多d心儀玩具買!
2014年一開波就入了四件。。。。。。加上心情不好和健康小問題,有兩件都沒得閒慢慢玩、寫報告。。。。。。罪過罪過。。。。。

好彩在扭玩和拍報告時,還未玩爛。。。。。。
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=219617

基戰og嘢斷line了,為止渴只可能買死剩種了。。。。。。。。
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=219884

呢件金色版創聖的實物顏色很好看,但我平價相機怎麼都拍都拍得不大好看。。。。。。

最欣賞嗰把大劍。。。但高追呢件嘢也使我要養傷一排。。。。。。。