Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

mcdonaldsmark 發表於 31-5-2015 09:55 PM
恭喜gazza 師兄入到正野!

歡迎麥兄入來坐下~~~~~:78:
gazza兄影d相好好...又燃起我近日少入貨爆倉失落既情緒....:43:
Hello, Gazza, Nice to meet you

(我又洗下版先:34:)

入咗,超忙,未擺靚pose再拍。只寫了報告:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-240449-1-1.html

買了一個星期後,大陸出差回來後,馬上從櫃拿出來擺pose,一玩即爛,報告亦更新了。。。。。。Anyway,維修換件後,再擺pose拍照,雖然再冇事,還是入櫃爲安了。

正!!!:shiny:
好物入手
gazza1211 發表於 5-7-2015 07:43 PM
入咗,超忙,先一圖:

一個字""...........{:1_377:}
我反而冇錢入
gazza1211 發表於 31-5-2015 09:20 PM
五月除了賣咗半年前高追落的一大堆龍珠SHF以外(估唔到仲有咁多利潤空間),就冇乜買其他&#22050 ...

影得好靚,美圖!:)
支持師兄...:46:

ching原來你也有咁多好物!!
CombattraV 發表於 6-7-2015 11:50 AM
一個字"型"...........

相比大空魔龍,呢件千值超獸算改得ok,還留有原著味道。

V兄應該對你近代合金冇咩興趣吧?

月底出糧就有啦~~~~~~冇新嘢買的時候,攞d舊嘢出來渣下玩下都一樣過癮啦~~~~:D

謝謝ching支持~~~~~~~~~~

謝支持啦。。。跟三木兄一樣,遇到心頭好,會多d心機影相啊~~~:73:
7月初買了鬧得滿城風雨的千值超獸,賣走合金魂超獸後,月底買了千值嗰件Ironman愛國者,跟手仲中埋side effect,入埋Avengers的SHF/Figma其他成員:

現在還是儘量堅持着拍照和寫報告,除了在“買”的那刻快感外,以報告記下開盒後玩樂和拍照的樂趣。否則,放進櫃後,很難在有心情和衝動拿出來再慢慢品味。(不過,寫報告有時都挺累的,好在,現在買入量不多了。)

呢幾件粗玩最好。。。Figma雷神都唔差喎。
http://toysdaily.com/discuz/thread-241282-1-1.html

想到咁多排隊黨,唯有省番d入場費、腳骨力、車錢和時間,食炒價咯。。。。。。不過,好在實物同官圖一樣靚。
http://toysdaily.com/discuz/thread-241602-1-1.html

But全部都暫時唔入櫃住,感覺有點格格不入,想好再決定。