Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

Gazza兄,呢個星期有冇買玩具啊?{:2_313:}
tolete 發表於 16-3-2015 01:40 PM
Gazza兄,呢個星期有冇買玩具啊?

Tolete兄,我自從二月頭買過件Figma Saber-dress ver後,到現在都冇買嘢。。。。。不過,之前Ami網訂了的SR合金 萬能俠SKL,月底能收貨。。。。。。

另外,MegaHouse出的超時空世紀合金,也是月底出。對此老餅角色有興趣,可惜訂價太貴(3萬yen)而只有18cm高,暫時觀望。。。。。。
gazza1211 發表於 19-3-2015 12:48 AM
Tolete兄,我自從二月頭買過件Figma Saber-dress ver後,到現在都冇買嘢。。。。。不過,之前Ami網 ...

超合金你已經有齊晒啦,我宜家重揾緊其它角色!:77:
睇嚟gazza兄真係好忙:oh:
越越多啦。但是玩具做清形麻虰

二月初以來超忙,又冇咩心水嘢買,只買了Saber-dress vesion 和 SR 帝皇SKL,拍照寫報告都冇時間提不起心情。就拍入櫃照p了一下算了:80::

另外,春節前後花了點時間用lego散件加建地臺,把原先買給馬騮們的lego人仔放好:

展望之後幾個月,只有幾件figma想買。另外,也看看能否忍住買megahouse件超時空世紀,或是,看完網上找到的變形圖當買咗。。。

gazza1211 發表於 9-4-2015 12:08 PM
二月初以來超忙,又冇咩心水嘢買,只買了Saber-dress vesion 和 SR 帝皇SKL,拍照寫報告都冇時間提不 ...

好多Lego......正呀{:1_203:}
lego玩具,我以前都有啊!:shiny:
我想問下櫃內個d透明樓級,係唔係要訂做架~:Q

忙完了兩三個月,這個長週末總算有點心情拍照,但已經沒有足夠時間慢慢每件出報告,唯有選擇地出吧。。。。。。

這幾個月買不多,除了Figma-Saber-dress version 和 SR合金Mazinkaiser SKL,4月有多少少嘢買。拍完盒的照片後,可以掉咁d盒了。

SCHOL 發表於 29-4-2015 08:59 PM
我想問下櫃內個d透明樓級,係唔係要訂做架~

那些樓梯級,就是俾普通小玩具display嗰d膠盒而已。普通模型玩具點都有得賣。
因爲怨念解除,發報告的動力來了:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-238122-1-1.html
gazza1211 發表於 2-5-2015 06:54 PM
那些樓梯級,就是俾普通小玩具display嗰d膠盒而已。普通模型玩具點都有得賣。

ok,thx~我聽日有時間都去d舖頭睇下先~唔該~:74:

五月除了賣咗半年前高追落的一大堆龍珠SHF以外(估唔到仲有咁多利潤空間:he:),就冇乜買其他嘢,只就收到去年訂落的SR黑三一。

粗玩不錯,正啊!連早兩個月買落的SKL一起報告:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-239281-1-1.html

展望六月以及暑假都冇咩嘢買、冇咩玩。。。唯有玩潛水:unhappy:

恭喜gazza 師兄入到正野!:shiny: