Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

2015年1月中,機械人大鍋炒(順便洗塵):
》超合金魂

》超合金魂+MAX+CMS+新世紀+EX+WAVE+Evolution (張枱唔夠位,唯有Skip了SR合金)!!

非常壯觀的收藏!:64::64:
師兄的收藏真係令人嘆為觀止😃
勁呀...好齊人...睇見張圖好開心{:1_221:}
gazza1211 發表於 18-1-2015 02:53 AM
》超合金魂

Great photo....................................{:1_377:}
gazza1211 發表於 18-1-2015 02:53 AM
》超合金魂

壯觀合照,支持!{:1_377:}
本來到1月中爲止,到覺得冇咩好買。。。。。不過,自出席了某玩具劇毒組的飯局當天起,突然全身中毒。。。。。。1月下半月連續出血:

2006年,在灣仔一發發購入自己第4件的超合金魂。。。原來轉眼間9年過去了:oh:,是舊版退役,新版上場的時候了。。。。。。下一個9年,可能自己也要退役了,希望到時候,仍能與各位熱愛玩具的朋友交流!
V 已出報告:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-234591-1-1.html

飯局當晚,除了被某ching帶來的新版VoltesV毒害以外:x,飯局前路過信鵝3F某店,見到櫥窗實物的EX合金Getter Dragon,其雄偉的身形令我即時中毒敗入。。。此劇毒的神奇,是要人連吃三夥才能解毒。
忍受不了那媽的巨大的盒,快快開盒入櫃display,把盒處理。。。。。。然而,因爲這三個超班的EX合金,舊版超合金魂GX-18/19/20要退役了。

仲有,自己購入的第2個Figma,從2008年到現在,又轉眼間過了7個年頭。。。。。。後浪又要把前浪淹沒了。

見到自己多款舊物被其新版本代替,非常感慨。。。。。。:unhappy:

恭喜,gazza 師兄中毒了,好開心一齊飯局,雖然没機會交流,但好高興認識到你!:shy:
2015年1月中,機械人大鍋炒(順便洗塵)

堅正:)
gazza1211 發表於 3-2-2015 12:44 AM
本來到1月中爲止,到覺得冇咩好買。。。。。不過,自出席了某玩具劇毒組的飯局當天起,突然全身中毒 ...

gazza 兄個神櫃越黎越正, 支持 {:1_221:}, 期待 gazza 既 EX 新三一報告 {:1_208:};
題外話, 頭先無意中係阿虎拍賣度見到 CHING :35:
gazza閒閒哋用萬幾蚊解毒!犀利!:Q
Gazza兄真係多$$, 收藏又豐富!{:1_235:}
mcdonaldsmark 發表於 3-2-2015 12:56 AM
恭喜,gazza 師兄中毒了,好開心一齊飯局,雖然没機會交流,但好高興認識到你!

希望下次有機會飯局,不用匆匆忙走,跟各位交流一下。
Mo.P 發表於 3-2-2015 08:41 PM
gazza 兄個神櫃越黎越正, 支持 , 期待 gazza 既 EX 新三一報告 ;
題外話, 頭先無意中 ...

阿虎見到我?不是吧,認錯人了吧:p
三木白花子 發表於 8-2-2015 09:13 AM
gazza閒閒哋用萬幾蚊解毒!犀利!

VoltesV(40週年版)加埋三件EX合金Getter,用了9牛左右。。。。。。我已經拿拿林把神枱裏面的合金魂GX-18/19/20和舊版GX-31,加埋未開的GX-40,出售回血。