Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

tolete 發表於 25-10-2014 03:40 PM
揾日約大家一齊食個飯啊!

gazza兄..我又入黎坐下...

我都讚成...約埋其他谷友一齊出黎食餐飯好啊..{:1_223:}
tolete 發表於 25-10-2014 03:40 PM
揾日約大家一齊食個飯啊!

好的。不过最好是周五晚或者周六的中下午。因为其他时间要陪家人啊~~~~~
hehemimi 發表於 27-10-2014 11:35 AM
gazza兄..我又入黎坐下...

我都讚成...約埋其他谷友一齊出黎食餐飯好啊..

也好啊。你们组织一下咯,平日都在大陆,我周五晚周六中下午ok。

十月手痕买多咗少少嘢,烦恼找地方放。。。。。。
gazza1211 發表於 28-10-2014 12:34 AM
也好啊。你们组织一下咯,平日都在大陆,我周五晚周六中下午ok。

十月手痕&# ...

Gazza兄租個貨倉啦:shiny::D
Gazza兄,我好似冇你香港手機喎,可以pm我嗎?唔該
tolete 發表於 31-10-2014 08:13 PM
Gazza兄,我好似冇你香港手機喎,可以pm我嗎?唔該

pm了啦。。。。。。。。。。
gazza1211 發表於 31-10-2014 09:48 PM
pm了啦。。。。。。。。。。

唔該晒,立即存左佢{:1_226:}

這個月公事又涌現一堆屎和危機,心煩之下,這個月買了三盒(SR帝皇、Figma Ironman、Sega Prize Phantasmoon)。買三盒問題不是很大,最大問題原來已經越來越多買了回來未開盒和拍照,後面那幾盒就是了。。。。。。。不過,Phantasmoon一定會這兩天開,因爲玩囡囡最能慰籍心靈。:p

除以上之外,在心情不好的情況下,還在網上訂了這堆東西。。。。其實除了Figma忍野忍和SHF比古洛真心想買以外。。。SR帝皇SKL人人趨之若鶩,事實上只是因爲以前貨量少炒到上天,根本說不上是經典,現在mass production,市場未必能消化的晒(ps 之前SR電鍍色帝皇,Ami開訂一兩個小時已經被掃清;這次SKL,開了兩天到現在還有貨訂。)。。。SHF比古洛則因爲心魔作祟,預付買了兩隻。。。。嗰件“國天妙”囡囡我唔識,但性在幼幼可脫,在心情不佳下訂了。。。。。。GX-67愛干達號上周五網購,本想在廣州收貨先玩爲快的,但可能因爲廣交會,大陸海關和郵局國際ems做唔切,雖然周一貨已在廣州落飛機,但到今天回港前都未收到。。。。:unhappy:  

。。。。。買多訂多了,到時唔喜歡就付款放飛機或者二手賣出。{:1_376:}
gazza1211 發表於 1-11-2014 12:27 AM
這個月公事又涌現一堆屎和危機,心煩之下,這個月買了三盒(SR帝皇、Figma Ironman、Sega Prize Phantasmoo ...

gazza兄真係入左唔少野呢................我都好想知有咩方法可以多d位擺野呀.......:help:

好多師兄最先都用部份或全部掉盒依招……部份人會襯入伙裝修搞大儲存空間…不過之後都會用存倉或放棄部份這種手段…(依我地入貨速度…玩左幾年一定遇到依種難關)
hehemimi 發表於 1-11-2014 07:54 PM
好多師兄最先都用部份或全部掉盒依招……部份人會襯入伙裝修搞大儲存空間…不過之後都會用存倉或放棄部份這 ...

我只留合金的盒(因爲有天興趣改變了,要賣掉的話二手價值比較高),但都爆滿了。好彩最近sofa爛了,換了一張可以打開儲物的sofa,才能安置合金魂GX-66 Trider G7和遲d到手GX-67愛干達號的盒啊。。。。。(不過,老老實實,這種儲物式Sofa,真的沒普通sofa好坐。:45:)
ray文 發表於 1-11-2014 10:40 AM
gazza兄真係入左唔少野呢................我都好想知有咩方法可以多d位擺野呀.......

文兄,下面mimi兄也說了,除了掉盒、租倉、換樓裝修以外,都沒其他辦法了。。。:67:

縱使合金魂都出得八八九九,我都唔追其他靚嘢line啦(例如Macross合金、EX合金、魂Spec合金、SHF龍珠。。。。。被文兄制霸的聖衣神話,我想都不敢想啦:34:)
這週末終於開了三盒。拍照並upload好,回到強國出埋兩個report,可以睡覺了:51:,再戰明天!!{:1_224:}

囡囡看這個:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-230209-1-1.html

英雄看這個:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-230208-1-1.html

Gazza兄…睇您d囡囡即刻醒神…又可以迎接新既一周工作…
依文爺情況真係嚴重…加上星矢系實在係其中一個出得最快最多系列同角色既產品…真係要好好考慮一下未來既去向…
今天收到了。。。。今夜看着這巨大的盒,教我如何不忙裏偷閒 {:1_238:}