Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

這兩周除了後追了一堆龍珠SHF(不過到現在都唔捨得開),這幾天仲買了3樣嘢玩:

【1】機戰OG SRX的 [a]壽屋模型 普通版; 全球限定100套的event抽選 電鍍版 (因爲想要把電鍍天上天下無敵劍) ; [c] 手辦翻件 (想要天上天下一擊必殺炮)。。。。。。(聖誕節繼續砌,這次SRX的始末要遲d另出獨立report !!):$

【2】兵長利威 掃除版:就是想要幾個面相而已。。。爲節省成本,在“逃保”買了個號稱“品相完美”的產品。面相果然完美,跟原裝的一樣。:p

【3】SHF龍珠 悟空超西3...個頭only。:he: 不過呢個“逃保”頭d頭髮被我國同人modify過,插上身不會頭“鱷鱷”。不過,就衰“釣眼”、“鬥雞”、眉額“發紅”,聖誕節才自己動手上色改一下,然後送馬騮。:x

gazza1211 發表於 20-12-2014 11:18 PM
這兩周除了後追了一堆龍珠SHF(不過到現在都唔捨得開),這幾天仲買了3樣嘢玩:

【1】機戰OG SRX ...

嘩!見到悟空個樣...:@
辛苦師兄.
支持Gazza兄繼續買多d玩具!:77::)
!!!{:1_211:}
tolete 發表於 23-12-2014 03:58 PM
支持Gazza兄繼續買多d玩具!

Tolete兄快d趁假期多拍d玩具相,開個玩具收藏post啦~~~!
Merry Christmas!  {:2_267:}
gazza1211 發表於 25-12-2014 01:46 AM
Tolete兄快d趁假期多拍d玩具相,開個玩具收藏post啦~~~!

要啦,要啦!:D
20141231!!!{:1_211:}
踏入2015年,祝gazza兄新年快樂!:77:

十二月後期,仲入埋SR合金GaoFighGar{:1_219:}
報告:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-233338-1-1.html

機緣巧合下買了這兩盒,遲d可以用來幫補一下:he:
(話時話,爲什麼同一樣嘢,HLJ個包裝盒會大小不同??)

2014年全年入手一圖總結(唔包上面未開嗰兩盒嘢和未開的SHF龍珠)
全年總結報告:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-233513-1-1.html

我跟mimi兄一樣,今年花費和入手物也減少了:42:。印象較深的:
》》最開心是出了Trider G7。童年回憶,又是機戰game中愛機之一,變形系統做得很好 {:1_226:}。
》》而WAVE的機甲界 鐵巨人則令我吐血最多。因愛不太夠,一直未做report,不過,真的很靚:70:。
》》櫃冇乜位,size細細的SR合金正合我意。GGGG和GFG都做得很好;創聖Aquarion則是在上年底遊日本買下的,他的金色比之前GGG做得好多了;Getter色萬能俠打破了我唔買一魚N食的玩具;Kantam夠搞嘢、抵玩啊。
》》到現在都有萬衆好評的千值黑三一,個人因喜歡舊款新世紀多d和怕千值易爛的情況下,一早已經割愛出售了。

gazza1211 發表於 4-1-2015 01:36 AM
2014年全年入手一圖總結(唔包上面未開嗰兩盒嘢和未開的SHF龍珠)
全年總結報告:http://www. ...

入黎支持gazza兄...終於見gazza兄開闢左龍珠shf依條血路...
小弟慚愧..其實舊年比前年洗得多..但係衷心希望今年可以洗少d...
(遲d一月尾23日我地會搞聚會..唔知gazza兄黎唔黎到?)..可以既可以搵tolete兄/simonC總長/文爺聯絡...
SRX是舊年3月因為久等超合金魂不果下以三千尾入手...也算了卻心結

在此祝gazza兄新一年工作順利,身心康泰..想"入"邊樣得邊樣..{:1_211:}

hehemimi 發表於 4-1-2015 07:53 AM
入黎支持gazza兄...終於見gazza兄開闢左龍珠shf依條血路...
小弟慚愧..其實舊年比前年洗得多..但係衷心 ...

1月23日周五 我應該可以。你們定好時間地點,我早d大陸出發回來就ok啦:^
{:1_206:}你收穫真係好很豐富
gazza1211 發表於 4-1-2015 01:15 AM
十二月後期,仲入埋SR合金GaoFighGar
報告:http://www.toysdaily.com/discuz/thread-233338-1-1 ...

你真係好強呀.................做咩係我毒害呢~{:1_238:}