Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

恭喜師兄又多一條美玩戰線:he:
Iron Patriot真係好有特色.:D 不過無方法入手睇過就算.
gazza1211 發表於 3-8-2015 09:39 PM
7月初買了鬧得滿城風雨的千值超獸,賣走合金魂超獸後,月底買了千值嗰件Ironman愛國者,跟手仲中埋si ...

支持gazza兄弟的貼圖分享
:43:你好嗎Gazza兄, 入嚟坐下
gazza1211 發表於 3-8-2015 08:44 PM
相比大空魔龍,呢件千值超獸算改得ok,還留有原著味道。

V兄應該對你近代合金冇咩興趣吧?

都有gei, 主要合金魂, Metal Build 同Macross F..........千值只訂咗飛鷹俠:(
gazza1211 發表於 3-8-2015 09:39 PM
7月初買了鬧得滿城風雨的千值超獸,賣走合金魂超獸後,月底買了千值嗰件Ironman愛國者,跟手仲中埋si ...

Support keep 拍照和寫報告!!!!!{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}

8月第一週,見某新開網上超市,買3件打折玩具有得再折、又有水果送,咪試下咯。(買了兩件EX合金三角朱古力和機甲創世記)。。。

第二週,在覺得自己就要壯烈犧牲的情懷下,週中已經在淘佬買了件Macross福卡的VF-1S。。。到週末仲要陪家人去澳門玩下。。。唔戴錶的我(基於大陸公司d大佬羣體壓力下),順道買了一隻,晚上仍要繼續開工。。。

第三週週末,去朋友家作客,拿上手玩過他家的GFF1009 Gundam後,發覺不錯又加上忍唔住貪平,在米青口口口敗一隻回來,帶埋番大陸陪我共渡時艱。。。

第四週,又既然都買了Gatchaspartan,唔差在買埋另外嗰件的心態。上188交收New God Phoenix時,竟然還買多件舊Figma凜。。。

呢幾年的三月和八月都忙都飛起、壓力超高,搞到個人神經錯亂,買完又買。。。唉、咁多、冇位點算。。。。。。

唔買都買咗,開下盒咯。。。我頂,一打開兩件在唔同地方買的EX合金,內盒都發霉的,WHAT THE FXCK! (慶幸figure本體冇事)

唉,除了凜以外,全部都開盒拿上手玩玩、拍拍吧。。。。。。

》三架飛機玩過、變過後,先入盒算了,年底再爲其打算吧。。。
》》高達,可以勉強騰d空位出來,上櫃。。。
》》》機甲創世記。。。甩漏、鬆散、配埋如薯片般脆裂的膠料關節,去死吧。。。

經過這血色8月,餘下幾個月都要勒緊褲頭渡日了。

gazza1211 發表於 4-9-2015 02:25 AM
8月第一週,見某新開網上超市,買3件打折玩具有得再折、又有水果送,咪試下咯。(買了兩件EX合金三角朱古力 ...

機甲創世記。。。甩漏、鬆散、配埋如薯片般脆裂的膠料關節,去死吧。。。

Same feeling:blame:
Gundam6j 發表於 4-8-2015 12:49 AM
恭喜師兄又多一條美玩戰線
Iron Patriot真係好有特色. 不過無方法入手睇過就算.

謝6J兄支持。可能遲d千值會出電影版顏色的Iron Patriot,賺多轉~~~
tolete 發表於 4-8-2015 08:12 AM
支持gazza兄弟的貼圖分享

謝Tolete兄支持。。。忙完一個月,可以抖兩三天氣。。。
Herpa500 發表於 6-8-2015 10:09 AM
你好嗎Gazza兄, 入嚟坐下

謝Herpa兄visit,近排忙到跳舞。。。。
CombattraV 發表於 11-8-2015 07:17 PM
都有gei, 主要合金魂, Metal Build 同Macross F..........千值只訂咗飛鷹俠

哦。。。Metal Build 同Macross 都好大條坑啊!!
pastng 發表於 12-8-2015 03:21 PM
Support keep 拍照和寫報告!!!!!

謝pastng兄支持啊!!真的太忙冇時間、這次冇時間寫獨立報告了。。。。。。

不過,玩了一下Gatchaspartan。不錯、超重手。愛飛機、愛飛鷹俠的,一定要買;New God Phoenix就冇咁多嘢玩。不過,隻鷹頭夠醒目,加埋可以收納幾架小飛機,應該一起買埋,玩雙飛。:!

之前,考慮應該買yamato/arcadia 還是 Bandai Hi-metal 的VF-1S。後來,在個friend公司拿個yamato的上手,感覺一般、幾膠。。。所以,最後買了小一個碼的Hi-metal,都係膠,變形系統我接受咯。不過,太輕了。。。:unhappy:

GFF高達則幾好扭,有分量,金屬關節,水貼夠detail,可動性高。。。唯一不滿是對眼居然用上粉紅色,笨大你玩嘢咩:blame:

機甲創世記。。。不想再多說了。。。:26:
Gazza兄!等你癲瘋報告呀......唔係!係癲峰報告先啱!:he:
Thanks for sharing.nice 1009.:)
壓力大真係會亂買野,加油
gazza兄...入黎坐坐...我果盒EX三角朱古力內盒都係發霉的...