Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 多年收集和滿載記憶的新舊玩具柜!(最後一頁更新至23年7月)

新年快樂!今年繼續買多d! {:1_239:}

上次補拍幾件玩具後,一直都冇時間玩了。。。。

2015年12月:除了後追千值Bleeding Edge,仲買了DBZ悟空、比對(比達頭髮顏色太黃唔喜歡,等有空,要噴消光油降色溫),打算買齊四大撒雅人就夠了。可惜空間有限,未想好放哪裏(開盒扭兩嘢又入盒了)。。。至於SR古鐵和白騎士,四五年前買過又放了,因爲留住自己覺得靚d的電擊版白騎士和大份d的Banpresto版古鐵,可惜電擊版白騎士溶膠嚴重,唯有出售買回SR版了。(買得SR版白騎士,唯有買SR古鐵趁咯。。。。電擊白騎士和Banpresto古鐵就賤賣了。。。。。人就是這樣折騰。。。:60:)

2016年1月:某天看到其他網頁,才記得電擊出過小型版的R-3。既然壽屋都唔會出R-3,見呢d連DVD版舊嘢現在日網平,買夠一set三件回來咯。雖然細細隻,不過,可動都ok啦,算系完個心願咯。。。囡囡亂馬不能不買啦,whereas,李小龍我覺得樣ok,咪趁熱鬧人買我買。

不經不覺,lego minifigures原來又出了新一套。照慣例,買一兩個自己喜歡的就夠。。。不過,買下買下,自己砌的站台企滿了!!以後唔知點算:no:

2016年2月:黑天使Astranagant,從2000年的PS SRW Alpha起,等了16年,今天終於擁有了(我等唔切回香港買,在大陸淘寶買)!!:$。呢件將會是未來幾個月工作忙完後first priority要砌和重新上色(唔上色,淨黑色太膠,紅色線條又唔突出):*。。。。。好少買大size囡囡,但呢件To Love Lala在上一兩輪日本玩具show見到,已經扯晒。但碍于不出名的廠出,未有去訂等實物。點知道實物出來超晒班,日網review好評如潮:46:。結果,這件12000yen的囡囡,在Amazon炒到上26000yen!!頂,見香港有網店有,貴都拿拿林快手買埋。不過,要搵位display呢件肉彈,頭痛啊。:unhappy:

三四月雖然工作繼續超忙,仍熱切等待Gundam食玩京密煞、千值的Hulk Buster和MetalGearSolid V嗰個Sahelanthropus:!
難得發現囡囡PVC.  :77:
一定要出報告呀.  :he:
入黎支持gazza兄…好耐冇入囡囡啦:shy:
旗待您同6j兄一齊出報告…:p
我也入黎支持下!{:1_208:}
hehemimi 發表於 28-2-2016 10:08 AM
入黎支持gazza兄…好耐冇入囡囡啦
旗待您同6j兄一齊出報告…

謝mimi兄支持~~~不過,呢度d人氣下降、d人又對囡囡報告興趣不大,加上呢件係非可動的。所以,都冇咩心機拍照。

不過,有日網review,拍得很詳盡,可以參考一下:http://shishioh.info/Lala_Satalin_Deviluke_Swimsuit_ver.php

我summarize咗佢嗰度d相片:he:: (睇咗當自己出完報告。。。第日有空才慢慢拍條囡寫真)

H2O~可否快快用力射我免我便輕佻~~~   H2OOO~可否逼使我冷靜十秒~~~~:x

Gundam6j 發表於 28-2-2016 07:32 AM
難得發現囡囡PVC.  
一定要出報告呀.

TDd人都唔係好喜歡囡囡報告,我呢排又忙,睇住下面先啦~~~:he:

日網報告:http://shishioh.info/Lala_Satalin_Deviluke_Swimsuit_ver.php
我d summary:http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 2&fromuid=22150
嘩嘩嘩…好索呀:handshake:
gazza兄都入咗Astranagant:$
三木白花子 發表於 6-3-2016 07:55 PM
gazza兄都入咗Astranagant

係啊。不過,d黑色太單調唔好睇,準備用不同黑色重新上色。

看看四月有沒有時間開工!

週日晚半夜三更,才把新出的ToLove 1/6 LaLa開盒入櫃,手機粗拍睇住先。

除了大肉球以外,這件的重點在於小腹、鮑邊、屁屁的勾畫。

不過在唔開閃光燈而只得玩具櫃的燈光下,拍照出來,能發現造型師原來有爲隔着bikini的肉球尖作出細緻凹凸雕刻。所以,雖然不可脫,也非常可口。

全格一拍。

雖然很養眼,但看啊看啊,尺度真的太過,會使家中兩隻小馬騮學多了{:1_215:}。。。最後,還是下架入盒,換番之前的校服Lala:(

呵呵,好多大導彈女女!:love:{:1_214:}
tolete 發表於 9-3-2016 12:48 PM
呵呵,好多大導彈女女!

“洲”際導彈~~~:p:x (大到可以夾”洲“):34:
gazza1211 發表於 9-3-2016 07:23 PM
“洲”際導彈~~~ (大到可以夾”洲“)

哈哈,講得好岩啊!:77::)
洲際導彈好有迫力....:(