Toysdaily 玩具日報

查看: 118251|回復: 297

[新品消息] 11月通販 SR合金 帝王萬能俠 UPDATED @ #36

官圖 UPDATED @ #36 thx grds

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 0&page=3#pid7005075
=========================================================================

夏天都來了,冬天還會遠嗎。。。。。。。Mazinkaisar都出合金了,那麼未出合金的還會遠嗎???

2009年笨大的十大機械人合金魂商品化希望的投票結果

1位 金毛獅王 (出合金魂) / 大王者 (出合金魂)

3位 飛影 (出合金魂)

4位 宇宙大帝 (出合金魂)

5位 SRX

6位 帝皇萬能俠 (SR合金)

7位 Gaiking The Great

8位 泰坦3 (出合金魂)

9位 G7

10 Getter (SR合金)

2012年笨大的十大機械人SR合金商品化希望的投票結果(排名不分先後)

超重神God Gravion

古鐵巨神

天元突破 (SR合金)

巨靈神 (SR合金)

帝皇萬能俠 (SR合金)

勇者特急 (SR合金)

Gunbuster (SR合金)

GaoFighGar

Genesis GaoGaiGar

Big-O

=========================================================================
此則產品,好像沒有人報導過。各位ching密切留意,準備入貨!!

剛剛看回早兩週前出到電擊Hobby,在報導SR合金一頁的最下面,有一行字寫著:
下期,魔神皇帝之降臨!?
不會是超合金魂吧,因為才剛報導出GX-63 Franky。我估應該是SR合金新品吧,如果真的這樣,機戰Alpha孖寶,真Getter 和 Mazinkaizar,齊集了!!

到時這個配搭,可以用SR合金來拍啦!!

yes, will be SR魔 神 皇 帝.
係就好,帝王萬能俠:$
係就好,咁山口式個隻可以收檔...
雖然唔知佢溶左未...:34:
如果真係出帝王不如二次受注埋隻SKL啦...
回復 5# kyo353

重點:唔知佢溶咗未~
我隻真三一發黃+小小痴手了~等下個月sr超合金!
如果係超期待!!! 希望成真! :$
正啊,呀帝王~~~~:$

希望能夠有MAX合金的水準
不知道會是機戰造型?還是OVA的造型?
也搞不好會直接出在DX超合金魂:35:

期待咁耐笨大終於肯出, 雖則就只係出SR而唔係SOC, 但之前已接受真三一, 佢肯出都唔理喇, 入呀!同埋真三一都幾多合金又有發光(夜光?), 幾掂呀!
呢隻藍......................
總算等到:43:,雖然唔係合金魂:42:....
頭像被屏蔽
我反而覺得出完SR隔一兩年會出SOC魔神,榨到您盡,SR接住出黑三一機會亦好大……
頭像被屏蔽

看右上圖 真三一的合金比例還不錯
集中在胸部和腿部