Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 11月通販 SR合金 帝王萬能俠 UPDATED @ #36

終於等到喇...................:$
回復 16# joseph1106

我估連飛翼及拳頭effect, 因萬能2號已有翼及巨靈都齊效果, 不過......我估佢本身已經可能係魂限了.
好難唔買喎:)
effect 係魂限都冇計,鬼叫你係真三一同真魔神咩:)
我反而覺得出完SR隔一兩年會出SOC魔神,榨到您盡,SR接住出黑三一機會亦好大……
hehemimi 發表於 12-7-2013 01:30 PM

唔緊要, 佢肯出我肯買, 多D來密D手
E隻魂限又好,通販又好. ALL IN la.
DX chogokin!!! :^
係就好,咁山口式個隻可以收檔...
雖然唔知佢溶左未...
如果真係出帝王不如二次受注埋隻SKL啦...
kyo353 發表於 11-7-2013 10:48 PM

我N年前買的山口式已經埋葬在我個馬騮的玩具垃圾堆中:x
總算等到,雖然唔係合金魂....
御遠將 發表於 12-7-2013 01:23 PM

御大,唔係合金魂都好啦,可以拿上手慢慢玩∼∼∼不過SR巨靈神我都還沒有衝動買。。。。。。
我反而覺得出完SR隔一兩年會出SOC魔神,榨到您盡,SR接住出黑三一機會亦好大……
hehemimi 發表於 12-7-2013 01:30 PM

真的想看看Bandai怎麼樣超越Max合金!!
真的想看看Bandai怎麼樣超越Max合金!!
gazza1211 發表於 13-7-2013 07:44 PM

gazza兄您好..
其實一直覺得自從Bandai 開發SR合金依條line後...SOC超合金魂會邊緣化..

因為相對利潤較sr/Robot魂低...配件多..涉及合體變形機關設計較多/較高外形要求/金屬用料多但又不能收太貴是箇中原因....而且大型受歡迎機體已出至七八成...

相信日後就算有新SOC系列...較簡單如萬能俠(沒有或少變形機關設計)都會先sr再出soc形式出現....其他新產品也會推慢...只會重出更新版本....

那麼Bandai和其他合金生產商比呢....

Bandai在關節穩定性及發展成熟度來..Bandai應該佔優..玩家一般不必擔心玩玩下會甩頭甩骨現象發生..不過產品外形細緻度雖然已屬上等...但和max,Artstorm, 千值錬等比平手已幸運.
....

考慮埋價格,成品質素穩定性同成本控制因素等 ...bandai合金魂仍然是no.1值買...不過各位期望"多超合金.多一點靈魂"日子已成過去......我們已經在超合膠(無魂)的時代了....
御大,唔係合金魂都好啦,可以拿上手慢慢玩∼∼∼不過SR巨靈神我都還沒有衝動買。。。。。。
gazza1211 發表於 13-7-2013 07:42 PM

SR巨靈神,我等緊入手機會呢~:35:
Yes! Make sure it come with wings also... don't be evil like SKL.

Please give me the devil wing and the horse bike... wait until my neck long XD
gazza兄您好..
其實一直覺得自從Bandai 開發SR合金依條line後...SOC超合金魂會邊緣化..

因為相對利 ...
hehemimi 發表於 13-7-2013 08:03 PM

同意he兄的說法。最重要是價錢和質量能成正比,現在過千的都很多都冇乜合金。。。。。話時話,昨天以robot膠魂的價錢買了逆轉王合。:DD
SR巨靈神,我等緊入手機會呢~
御遠將 發表於 13-7-2013 08:23 PM

昨天,我用SR巨靈神嗰注錢,買了逆轉王。大大盒、發泡膠、機械人的合金成份多,抵玩。:DD
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-210913-1-1.html
背景音樂已在腦海響起了....

真係好期待{:1_197:}