Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 11月通販 SR合金 帝王萬能俠 UPDATED @ #36

必入:71:希望同真31同價啦~~好彩我本來11月冇野買:34:
嘩!死都要入!!:63:
真三一和帝皇萬能俠 一向超有愛,呢次連續出真系可喜可賀!!!!!{:1_208:}
唔同風格, SIZE也不同
redfish 發表於 23-7-2013 01:52 PM

隻Max合金頭頂高19~20cm,加埋對翼就26~7cm。根據之前ching比較 SR和合金魂的對比照和電擊的SR合金比較照片,SR帝王應該都有約18cm高吧,跟Max差不遠了。。。。。。。我不喜歡玩具柜內有repeat,如果想要高可動SR,其他合金魂和Max就要賣掉,但是又跟Boss和愛美神等不配。。。。。。煩惱。。。。。

頭像被屏蔽
這樣SKL應該指日可待,別再搞限定抽選了,大眾化都買的到才比較親民~~~!!
隻Max合金頭頂高19~20cm,加埋對翼就26~7cm。根據之前ching比較 SR和合金魂的對比照和電擊的SR合金比較 ...
gazza1211 發表於 23-7-2013 03:02 PM

hmm ...  simple 少少黎講 ... 即係 為一裸樹, 放棄一個森林 la ... :67:
我就會 keep 晒2套 ... {:1_205:}
SOC的龍卷唔得,亦因為如此所以我冇買.....
御遠將 發表於 23-7-2013 01:30 PM

御大,留意未出的機械人!!

2009年笨大的十大機械人合金魂商品化希望的投票結果

1位 金毛獅王 (出合金魂) / 大王者 (出合金魂)

3位 飛影 (出合金魂)

4位 宇宙大帝 (出合金魂)

5位 SRX

6位 帝皇萬能俠 (SR合金)

7位 Gaiking The Great

8位 泰坦3 (出合金魂)

9位 G7

10 Getter (SR合金)

2012年笨大的十大機械人SR合金商品化希望的投票結果(排名不分先後)

超重神God Gravion

古鐵巨神

天元突破 (SR合金)

巨靈神 (SR合金)

帝皇萬能俠 (SR合金)

勇者特急 (SR合金)

Gunbuster (SR合金)

GaoFighGar

Genesis GaoGaiGar

Big-O

御大,留意未出的機械人!!
2009年笨大的十大機械人合金魂商品化希望的投票結果第1位 金毛獅王 ...
gazza1211 發表於 23-7-2013 03:41 PM

這樣看來GENESIS應該是遲早的事囉~:57:
回復 81# gazza1211

我自己都會盡量唔在不同 link 買同一隻野
到現在為止,應該得eva 同天元有係唔同link 買過
但最後都放左d 自己唔喜歡的 或太貴覺得唔值的野
畢竟位置和金錢都有限
好多時真係要選擇下.....
再講,有d product 真係放放下自動分解or 退色
係佢重值錢時放左佢,買另一隻新的都係一個唔錯的選擇
回復 86# chieh76123

GaoFighGar 之前就見過有展品
Genesis GaoGaiGar應該都會係2014年內有消息:61:
頭像被屏蔽
隻Max合金頭頂高19~20cm,加埋對翼就26~7cm。根據之前ching比較 SR和合金魂的對比照和電擊的SR合金比較照片,SR帝王應該都有約18cm高吧
gazza1211 發表於 23-7-2013 03:02 PM

真三一只係約150mm, 當帝皇高多10mm, 都係得160mm
http://www.tamashii.jp/item/10366/
正呀!!!!..............
不過唔係呢隻SR, 係笨大終於都攞返帝王同真三一回來生產, which means SOC化 or DX SOC 化指日可待!!
我等, 我忍~~~~:62:
p.s. 小生都一樣不讓櫃裡有重覆的, 唔set guideline買玩具, 會買到失控....
如果DX出就好嚕,但呢隻都會買現貨,
因為訂親都貴過現貨!