Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 11月通販 SR合金 帝王萬能俠 UPDATED @ #36

回復 118# 老文

其實只係想講佢炒唔起,
我自己都好喜歡 sr
因為佢高可動,又有少少合金(暫時係 gunbuster 太膠令我好失望,神雷登買回來斷腳:time:..........其他買左的都幾好玩,)
不過講開真三一,雖然佢日本訂都跌價
但其實佢一d 都唔平
因為佢好大可能好似gunbuster 一樣
到出果個月就有消息, 限定part 魂限見.......:70:   

不過sr 我都會玩下去,選來買
出完帝王,來緊應該就係出水筒腰三一:$
最好好似山口一樣出黑真三一
三口出過果d 限定黑三一真係好正
巨靈神質素算唔錯, 但部份跳晒樓的SR合金, 質素都唔差.

SR真三一, 代理畀個價已經過晒4佰, 一d都唔 ...
redfish 發表於 24-7-2013 11:00 AM

已經有新世紀真三一和Max帝皇,SR size又跟其他合金不太襯,這兩件除非出得超好,否則,我應該不會買了。 

除非價跳樓,我也會貪平買回來給我家兩隻馬騮玩。:34:
回復  lhfsamuel

sr出得好...多人買....並不等如我想佢炒..呢點希望大家明白,我只想有一隻高可動 ...
老文 發表於 24-7-2013 11:40 AM

多人買插水貨, 對批發和零售來說, 是無意義的, 情況唔改善, 連批發都唔敢訂, 到時BANDAI應該要CUT LINE.
回復 121# lhfsamuel

sr你睇住佢既關節進步就已經好有驚喜,雖然我只有5隻sr(不是大fans)但我還是很期待呢條line帶比大家價廉物美又有合金feel的產品繼續出現!
回復 124# 老文

最想佢快d 有gggg 的消息,等極都唔出:79:
天元又唔出螺旋王......佢真係好少product
sr 出一定好玩過山口好多
回復 123# redfish

佢會用改line代替cut line..加限定...限定再限定
回復  redfish

...只不過4舊頭同3舊中既分別矣...對我人生真係影響唔大...
老文 發表於 24-7-2013 11:32 AM

Support, 一到真係鐘意機體如真三一, 我都會俾多幾十而一出就玩, 好過等一個月插水先玩
我就覺得如果SR嘢維持在幾百塊的話,出得好、角色有吸引力的話,三四五魚都好,我也會買。賣得 ...
gazza1211 發表於 24-7-2013 11:37 AM

點去介定好唔好賣先? 我見巨靈神出了一個月, 個價都未低過三魚樓下, 幾穩定啊, 唔一定話要俾人炒起先叫好賣的, 只不過好多人慣性等SR 插先未出手, 我見前幾星期有好多人出 SR 巨靈神相同報告, 都知佢真係令人讚啦, 之前的SR 除了天元, GGG, 都好少見同一款咁多 SR post
頭像被屏蔽

回復 125# lhfsamuel

螺旋王還有千值綀的RIOBOT會出.........
不過這系列太貴,也想等BANDAI SR合金出螺旋王
不管怎麼樣SR合金希望還是能把勇者王、天元突破的機體給出完

要斷掉這個產品線也不遲
回復 130# til520102

千值練應該唔會出了.....
好久之前的展覽有一個佢的白模(無關節)
但e 幾年千值練再有展覽都已經唔見左個模
同期展出過果d 都已出左或有成品睇.....
所以好大機會唔出了:79:
老老實實, 每樣野在人心中都有個價, 真三同魔皇我睇緊$350左右. 魔皇因為太中意我會打孖買.

另外吾係每隻sr都會崩價, 好似天元同雷馬就企硬$350-370, 有d SR 插完又升番, 如大獸神
joseph1106 發表於 24-7-2013 12:41 PM

真三一定價6800日圓, $350已經算崩價,

天元同雷馬都插破過3魚
真心覺得SR合金做得好,希望佢唔好死LINE
我仲想要埋其他勇者
原來和真三一同價, 相信只得小腿是合金
11月 SR超合金 帝皇萬能俠