Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 正式告別12吋及其他玩具了及對TD之感覺

回復  woowoobb

其實又係點解係要訂??真係無了幾趣,但唔訂現在又會無得玩,其實都有D矛盾
Killthecat 發表於 27-1-2013 01:24 PM

或者用另一種方式去睇 , 好似買保險咁 , 無事既時候無用 , 但有事既時候就好有用 , 想有事既時候有野幫到你 , 咁咪要買保險 , 你訂野其實等於買左個保險 , 保你到時一定有得玩 , 但當然吾會保你派貨之後幾耐有得拎 :34: 純粹分享 , 不喜隨便插 .
回復 46# dvddvdhk

明白這道理,但這保險有時會貨不對板,硬食,

當然發夢啦,如果唔洗訂,我估會小D出聲
其實我想講好耐, 如不愛聽不要打面
HOTTOY 的VIP 制度幾實真係有助抄風, 見到好多抄家都係VIP, 一開頭有DISCOUNT, 訂左先根本就冇得輸.. 而好多唔係VIP 既本來既玩家.. 就算唔係中意O個隻都會訂埋.. 反正有DISCOUNT , 抄得起就有錢收, 炒唔起最多平手放都實有人要.. 久而久之就攪成咁.. 當然仲有好多其他因數.. 但呢個我覺得係其中之一..
回復  dvddvdhk

明白這道理,但這保險有時會貨不對板,硬食,

當然發夢啦,如果唔洗訂,我估會小D出 ...
Killthecat 發表於 27-1-2013 01:37 PM

無辦法啦 , 作為一個小小既香港人 , 有d遊戲規則 , 一係跟 , 一係吾跟 , 在我黎講 , 有能力而又有得玩已經係好幸福 , 不能抱怨太多 :38:
其實只係人同個網事,吾關玩具本身事。
所以吾洗放棄玩玩具既~~~
回復 14# chibita

我入左坑都唔係好耐, 未夠一年, 無可否認HT產品的質素好高, 始終要買版權每個產品咁貴都合理, 值唔值當然買家自己衡量, 但係次次要咁排法就真係唔會, 寧願玩遲啲都唔想咁晒時間, 我又唔係要隻隻儲齊:78:

但係上得TD多見好多師兄分享, 就會發覺仲有好多好抵玩的12", 最近都多左留意兵人, 發覺價錢平HT差不多一半又多配件, 的確好抵玩, 以前價錢係幾多我就唔知, 但物價租金上升左好多, 加左價都係應該嘅, 應唔應該加咁多就唔知啦...

所以我覺得有地方分享係好事, 同時可參考下其他師兄的意見, 知道邊啲玩具抵玩, 做足功課先出手, 可慳錢又慳時間, 適當分配金錢和時間就可以了, 既可陪伴家人又可繼續自己玩具之路:64:
support ching ..........:77:
頭像被屏蔽
呢度多打手做勢唔係第一日嘅事
其他區和諧好多
回復 53# supermodehk2

呢個階段自己最初玩龍珠時都係咁, 相信好多師兄都曾經有呢種經歷, 最重要係自己懂得調節, 這只是小弟玩左咁多年玩具的一點心得, 唔代表一定啱, 或都適合同我一樣家中唔多位置的朋友 (應該有好多同我一樣的師兄:56:) 參考下:65:
其實報料人多人少,對訂貨,拎貨幫到手,但太多就•••••
以前有管理員會以集中討論完全溶合呢D po ...
Oldcat 發表於 27-1-2013 11:01 AM

又唔洗咁灰。
老猫出post 小滴子一定十卜:71:

人氣唔人氣。。真係好難講。
Cat cat ..出d post 小弟必睇。。有時唔回post唔代表唔十卜。
有d 野心照咪得law..如果下下沙發下下十卜。咁重假。

Ps ..如果大家真係玩人氣。。不如去高登出post更有成效(not toy post)
如果你勁可能幾日即見報tim..到時大把人留意你(如五百港女人)
頭像被屏蔽
為乜為錢個個都係抄架啦:66:
為乜為錢個個都係抄架啦:66:
回復 5# catcat

TD近半年的確少左好多美圖分享, 同多左炒賣及擺明撩交的post.... 有幾位攝影高手都不再post相上來, 可惜:38: