Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 正式告別12吋及其他玩具了及對TD之感覺

睇完師兄留言,又有同感.好似小弟昨曰排隊,係街上行人指點好奇,又發覺前後的人講緊抽公仔及可炒上幾錢,心內不安頓生.  覺得自己好傻好幼稚,咁大年紀重係度同小朋友爭玩具同埋大家排隊的目的已變質了.  自己排隊的出發點變得很幼稚,係味我好傻,重想係高級玩具中找幼稚童真,說實話,我昨天排隊感受到不安及懢圿!簡直好似中坑同小孩排隊爭佢地D玩具!
好明白師兄嘅感受,星期六TD 12"區全部被吹水/炒賣/約戰帖攻克了(同樣的帖仲唔止一個)。

小弟星期 ...
catcat 發表於 27-1-2013 07:52 AM

其實報料人多人少,對訂貨,拎貨幫到手,但太多就•••••
以前有管理員會以集中討論完全溶合呢D post, 起碼見過Max 大出手,
甚至果D如果,或者出乜出物post 都會火速溶咗去置頂綜合幻想區,但家陣:42:

講Post潛水大大唔及在下了,大大人氣高企:77:
仲有置頂下,我果D,哈哈哈:DD
其實每個階段都有唔同相標...可能我過兩年放晒玩具唔玩...到時又有人"漏"夜趕科場...
好明白師兄嘅感受,星期六TD 12"區全部被吹水/炒賣/約戰帖攻克了(同樣的帖仲唔止一個)。

小弟星期 ...
catcat 發表於 26-1-2013 03:52 PM

"吹水" 同 "分享"帖 應該分區...:67:

小弟星期 ...
catcat 發表於 27-1-2013 07:52 AM

有點認同 , 討論氣氛小左.....
做番--> CD-ROM !! :67:

我覺得正面看待這些現象吧
如果覺得玩具買的太辛苦,其實就沒必要去追了
(要叫我去排玩具??不可能)
看看同好分享也不錯
覺得版上太多不喜歡的文章,跳過便可以了
版上還是有很多同好很努力很熱情的在分享自己的玩具的(像CAT兄.MAX兄.Oldcat兄.沈默兄還有玩具特約選稿人)
雖然小弟不是每篇都會回,但基本每篇分享都會看
(好的圖片,喜歡的圖片會留在大家的電腦甚至腦海裡)
其實玩玩具嘛......應該是輕鬆才對
無須要到“暫別” “離別”之類的
想上來看看就看看,沒上來其實也不會怎樣阿
畢竟每個人都有自己的生活要過呢:73:
而且金錢有限,以我目前的狀況來說,不可能每隻都買,所已有時就想看看別人買來以自己的角度拍的玩具
官圖畢竟是官圖,玩家自己拍出來的東西常常能看到玩具各種不同的可能性
我覺得這部份挺有趣的說
其實無料人多人少,對訂貨,拎貨幫到手,但太多就•••••
以前有管理員會以集中討論完全溶合呢D po ...
Oldcat 發表於 27-1-2013 11:01 AM

所以小弟遇到好鍾意嘅帖會隔兩三日再幫頂, 只要大大們不要怪小弟抽水便行了.:35:
真係懷念當年玩HT Iron Man !
仲記得隻Mark 4 第一日派貨果時...TD受到洗版!
好多師兄出靚相鬥爆地!
回復 6# mayee

呢個都係我想TD的原因, 想同大家分享買到心頭好的喜悅:71:
好同意樓主所講,係度話自己係玩家,一邊係拍賣網炒公仔,仲要名都唔轉!可惡
我覺得正面看待這些現象吧
如果覺得玩具買的太辛苦,其實就沒必要去追了
(要叫我去排玩具??不可能)
看 ...
lydiamomo0903 發表於 27-1-2013 11:33 AM

我自己為例真係沒可以樣樣買。。。沒位放已經死証。。。。之前唯有賣哂以前的玩具
放12“
我都是有看其他CHING分享。。。但已不作太多回應,TD實在有太多『專家』出現

自己買玩具不太講理論,只要開心就夠了。。。不過排隊同等貨呢下先最無奈。。。
好同意樓主所講,係度話自己係玩家,一邊係拍賣網炒公仔,仲要名都唔轉!可惡
kkkso04010 發表於 27-1-2013 12:26 PM

其實都幾想八下係邊位咁有型名都唔轉。

BASE大~求PM!    <-認真MODE.
尋日排隊買MJ,係條臭後巷阿嬸掠地拖叫落&#22175;我地小心,心裡面不期然又浮起「點解我要咁折墜?玩玩具&#2 ...
Dr.AL 發表於 27-1-2013 09:52 AM

唔怪得見師兄成日係面書出相而唔係TD出POST啦~
回復 27# catcat

I also want to know, pls pm ching
我自己為例真係沒可以樣樣買。。。沒位放已經死証。。。。之前唯有賣哂以前的玩具
放12“
我都是有看 ...
desmond1977 發表於 27-1-2013 12:35 PM

Ching 我同你一樣,賣左一半曰系玩具,吉左個大櫃放十二吋,再買返個Billy 放返d曰系~~