Toysdaily 玩具日報

查看: 21358|回復: 96

[ENTERBAY] 低清分享[ENTERBAY 1/4 HD MASTERPRIECE BATMAN]P.5再加少改劣圖幾張

純粹分享!

支持第一個report, 袍用料有驚喜

repeated                  .
頭像被屏蔽
半塊面都咁紅粉飛飛嘅...
怕醜?:35:
其實呢個造型都係經典黎,如果件甲eb可以出多d力就好喇
其實1516仲諗入唔入,睇相幾正!!!
ching 條腰帶拉低少少會唔會好 d ?

其實我睇左好耐, 實物同相, 個FEEL 點解會咁, UNDER 位咁高叉, 腰帶太高??定係比例上個身太長?
同HT 1:6 比較

先多謝樓主圖片。
以下文字只求吹水,並非指樓主。

兩家廠的1/4都在起步中,相信掌握比例仍需要一段時間
HT已經做過3次Begins suit、3次TDK suit
一隻比一隻進步,從它的1/4可見,體型上的控制跟EB不是同一水平的。
而另一款T2骨,真係冇任何難度可言
因佢基本上只係將隻1:100放大到1:48
呢款東西,美國連人咁高都有,跟住來做唔難。
佢揀呢兩款做巨型版,真係好清楚點樣玩遊戲。
用最熟O既Batman打你一隻Batman,起多隻骨頭,畀人知HT1:4唔係one off用來玩eb的小品,更能引到人落坑。

再看EB 4款成品,T2、Joker有衫著,係比較易處理的角色
相反Rambo上半身裸體,Batman的線條要以一件緊身衣去見真章
以eb現時的水準,其實佢地係傻傻地咁向難度挑戰(起得咁急當然係唔出就畀人搶黎出)
起到一件整體算完整的figure已經算合格
再嚴酷去評估Rambo對手太瘦、Batman冇胸、唔夠大隻,都係於事無補
只能講一句,我就覺得EB今次冇留力,只係Batman難度太高。
喜歡就買,不喜歡的只好skip。
有時玩具喜歡就會買,樣樣野都要批評,個人會好辛苦。
贊同樓上CHING "喜歡就買,不喜歡的只好skip"
冇記錯係第一個EB BATMAN圖 :71:
我都買左第一隻 EB 高比仔 其實我欣賞佢個盒都整得幾靚 玩具既都係自己鍾意就好了
等左3日終於有人出
先多謝樓主圖片。
以下文字只求吹水,並指樓主。

兩家廠的1/4都在起步中,相信掌握比例仍需要一段時間
...
Toro 發表於 30-7-2012 04:42 AM

很中肯的評論!:71:
無計, 時下HT財鴻勢大... 同埋EB上面D廠接配件好唔掂, 就係隻MIB BODY 同埋D槍已叫人怕怕,我真係情願只BID頭節省多D$.... :44:
頭像被屏蔽
贊同樓上CHING "喜歡就買,不喜歡的只好skip"
冇記錯係第一個EB BATMAN圖
我都買左第一隻 EB 高比仔 ...
hkman123hi 發表於 30-7-2012 07:07 AM

其實EB都有樣野值得欣賞,就係個盒,唔會好似HT咁成日都咁大個盒,內裡仲係用膠放隻野上去,,EB用海棉個感覺好好多,