Toysdaily 玩具日報

查看: 13688|回復: 15

[玩具報告] FW GUNDAM CONVERGE 15 完全玩評報告——系列CROSS OVER

GUNDAM CONVERGE出到第十五彈,遲左出報告,就係為左等零食XX出先去買,因為咁樣買會抵玩D,哈哈,因間分享一下購買心得~呢次好特別(購買心得將於FACEBOOK專頁分享),就係一套有八隻,一共有兩隻特別版。
足本報告,可以到小弟的FACEBOOK 專頁:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops:64:

WING GUNDAM作為系列的主角,整得相當出色,不論是上色
、造型、比例、站姿方面都相當好,令人滿意﹗

大家不妨可以將佢同WING ZERO比較一下,你們會見到,WING ZERO個頭大左少少,翼又細左少少,至於WING就是
剛剛好的

兩隻機一齊出炮先~

多魯基斯是少見令人失望既一隻,真係出得麻麻地,頭太多
,炮太小,真係好可憐,無哂霸氣。雖然呢個系列走少少Q
版路線,但唔係呢個樣囉...>.<~~

Z PLUS出得算係中規中矩,造型OK,但站姿只是一般~

可以將之前出既ZETA GUNDAM 放在一起比較一下~

BLUE DESTINY用番陸高個模,都出得唔錯~幾好~普通版
用槍

特別版是EXAM MODE,除左有紅眼之外,亦有BEAM SABER~BEAM SABER係好少見既,好多高達都係拿槍,但劍真係少,
當然要CROSS OVER一下啦~

第一隻當然要畀EZ-8先~

最終戰,獨臂單劍~~

亦可以裝落去陸高個度~其實玩玩下,有D似玩LEGO咁
,可以互相切下武器,幾得意~

GIGAN,出得唔錯,幾可愛,通常BANDAI都幾花
時間係呢D角色上~

GM CANON普通版

GM CANON特別版,兩隻用色都唔錯﹗

來一個吉姆家族合照先,出下出下,都出左好多隻「姆」字
頭了~

有得玩吉姆,又可以拔個頭出來,當然要放落去陸高度玩下
,雖然陸高最尾好似唔係用呢個頭,但照用住先~

吉姆頭高達真係好可愛﹗

最後,來一個總評先﹗

優:
1. 呢次WING、BLUE DESTINY、GIGAN同埋GM CANON都出得好好﹗
2. 八隻一SET,多D來,人齊一點更好
3. 出特別版有埋罕見武器,當然係好啦~

不足:
1. 多魯基斯呀.....
2. Z PLUS的站姿.....

整體而言,依家GUNDAM CONVERGE愈出愈多,呢個系列已經壯大起來,希望
可以有更多高達啦~佢既NORMAL系列同EX系列各有
千秋,希望都可以KEEP住出,千秋萬代唔敢講,但起碼
唔好玩玩下就停下來~呢個系列有大把人等住追~

足本報告,可以到小弟的FACEBOOK 專頁:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops

今次於FACEBOOK文末將會分享購買心得﹗
原來也有其他高達能用那劍...!!!
回復 2# 小小妖

暫時試過陸高模既都可以用~但其他機就未試過~
之前已經入左好多隻, 依家真係要嚴選入,我只左BLUE DESTINY。。。

不過ching隻zplus 似乎是sad左
回復 4# humanspider

我就乜鬼都入哂...>.<~~哈哈~
隻Z PLUS隻腳有少少問題,但都可以接受到既
幾廿蚊隻盒蛋都搞成咁,真係....>.<
大大快D影埋多魯基斯個電視機真面目啦~XD
回復 6# Squall

ROBOT魂的多魯基斯,一睇就知咩事~佢本來好瀟灑架....依家真係....
很好的分享∼支持一下∼

不過BLUE DESTINY應該唔係用番陸高個模∼

兩者 多處細節有分&#21035;

多魯基斯真係頭大左D, 炮又細又幼

嚴格黎講吉姆家族合照 有隻不是GM ∼XD

希望樓主不要怪我吐槽,其實很欣嘗你的分享∼

多D人一齊落坑這個系列吧

還有 快復刻一些初推&#23680;幾代的精選機體吧

期待下一Part∼
回復 8# B.boy!

唔介意~
老兄好眼力,BLUE DESTINY唔係一模一樣用左陸高個模,但大家D野可以共通玩,呢點都幾有意思~因為把劍原來唔係塞到落好多隻野度~
之後「雷射大炮」應該唔係GM家族,但我見個樣似塞埋佢落去,哈哈~~
E個系列我都系選擇性入就算, 反而EX就可以只只入,夠霸氣
仲有個SP分支/附錄分支/搵笨REVIVE分支

JABURO果隻暫得1次就算數唔計
回復 11# 神王

如果佢出到新款野,都算啦~
REVIVE個個就真係有D雞肋,好在小弟遲入坑,後追都無野撞~~所以可以順手入埋~~
回復 12# kkkiii0079

但16入面已有隻revive, 為日後開先河............
一直都鐘意多魯基斯, 一定入
我發現我隻wing個嘴係冇上線的。。。sosad。。