Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 低清分享[ENTERBAY 1/4 HD MASTERPRIECE BATMAN]P.5再加少改劣圖幾張

贊同樓上CHING "喜歡就買,不喜歡的只好skip"
冇記錯係第一個EB BATMAN圖
我都買左第一隻 EB 高比仔 ...
hkman123hi 發表於 30-7-2012 07:07 AM

其實EB都有樣野值得欣賞,就係個盒,唔會好似HT咁成日都咁大個盒,內裡仲係用膠放隻野上去,,EB用海棉個感覺好好多,
有時真係要   停一停,諗一諗
支持樓主分享。其實我都希望enterbay繼續進步。雖然製作技術尚有進步空間,起碼我有多個選擇。
其實EB都有樣野值得欣賞,就係個盒,唔會好似HT咁成日都咁大個盒,內裡仲係用膠放隻野上去,,EB用海棉 ...
brucehung 發表於 30-7-2012 10:52 AM

你講起又係.....雖然我無買過HT。
ching 條腰帶拉低少少會唔會好 d ?
將莖牽 發表於 30-7-2012 02:40 AM

ching 我都覺得高咗D,但佢條腰帶好FIT吓,好難搞.
先多謝樓主圖片。
以下文字只求吹水,並指樓主。

兩家廠的1/4都在起步中,相信掌握比例仍需要一段時間
...
Toro 發表於 30-7-2012 04:42 AM

完全同意
講真,HT已經完全知道消費者要甚麼,1/4 tdk在我看來頭雕也不用太像,把1/6dx放大,細節增加就ㄧ堆人收貨, 1/4 t2骨更是只是單純放大size而已
反觀eb作成這樣被大家罵到爸媽都不認識了,我自己都覺得eb是有在跟自己做突破的,怎麼看都是好事,最近看到版上如此批評,真系好累,還是看分享文快樂點:love:

另外多謝樓主分享:shy:
其實我覺得1:4 batman 頭反而 eb 似d(唔係講人頭)
頭像被屏蔽
其實EB都有樣野值得欣賞,就係個盒,唔會好似HT咁成日都咁大個盒,內裡仲係用膠放隻野上去,,EB用海棉 ...
brucehung 發表於 30-7-2012 10:52 AM

聽人講,呢個問題好似係因為,HT玩具要賣去更加多國家,
有D國家對玩具包裝係有一定限制,比如每一件配件都要固定好,搖佢唔可以有雜音等等.
我唔係100%肯定,你當聽下算啦.
但係HT DX都有用海棉,D件0係下層

不過其實佢唔好整咁大個盒都已經好好多
頭像被屏蔽
如果呢隻個胸大D膊頭橫D就已經訂埋 …….

而家硬係爭DD咁 ….
AL986S 發表於 30-7-2012 02:25 PM

係啦,一去到見到隻Batman,好似日系漫畫咁美型化左
有d似以前Takara隻begins suit figure
所以只係buy左joker
不過,應該有玩家本身喜歡美形化,所以我估銷量點都唔會差
個角色始終冇得輸.

請問樓主你估計件batman衫可吾可以除得到呢?

EB官圖太差,實物一望個mask頭..神態中曬...

從display睇,反而身形我覺得最敗筆除左其他人講上身吾夠橫厚外...一擺動作後條尾龍骨好似歪曲(S)左甘...加埋件衫摺位影響,出來無左美感...官圖都係甘....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽