Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

以前都唔知點解好似俾鬼迷咁, 買好多街霸III 的特別版, 之後都無乜淨落lu...
記得仲有杯墊同相僕遊戲玩具...同一期鐵牌封面...
人兄,老馮本畫集中的「武俠」,其實係葉問前傳,當年話由佢畫的,接住神洲奇俠,不過唔知點解俾左牛佬 ...
mushroom 發表於 6-1-2012 04:37 PM
:36: 噢, 原來如此~~!!!!!!
:handshake:
mushroom 發表於 6-1-2012 04:44 PM

呢本幾正~~:handshake:
呢本幾正~~
聖鬥士JACK 發表於 6-1-2012 08:03 PM

以前我有一套街霸III,不過無帶返香港.........
以前都唔知點解好似俾鬼迷咁, 買好多街霸III 的特別版, 之後都無乜淨落lu...
記得仲有杯墊同相僕遊戲玩具. ...
香港人 發表於 6-1-2012 05:11 PM

我咪又係, 什麼N色鬪氣、X意乜、喊定版, 依家諗返真係覺得好戇居, 仲要去迫餐死嘅攞簽名添呀...

我咪又係, 什麼N色鬪氣、X意乜、喊定版, 依家諗返真係覺得好戇居, 仲要去迫餐死嘅攞 ...
傲龍未展 發表於 6-1-2012 11:05 PM

定期拿出來看看都值得回味呀.......
定期拿出來看看都值得回味呀.......
mushroom 發表於 6-1-2012 11:07 PM

人不戇居枉少年~  :!
我咪又係, 什麼N色鬪氣、X意乜、喊定版, 依家諗返真係覺得好戇居, 仲要去迫餐死嘅攞 ...
傲龍未展 發表於 6-1-2012 11:05 PM

我都幾佩服未展兄會為左見偶像排隊攞簽名
其實機會都幾難得
如果下次馬sir再有簽名會, 我諗住帶d兵器boxset俾佢簽名
我都幾佩服未展兄會為左見偶像排隊攞簽名
其實機會都幾難得
如果下次馬sir再有簽名會, 我諗住帶 ...
聖鬥士JACK 發表於 6-1-2012 11:17 PM

唔好講佩服, 我只不過曾經'那些年'而已, 記憶中排隊攞簽名排得最耐嘅係佢, 因為佢遲咗成個鐘...

而最開心嘅係攞到佢哋兩個嘅簽名, 因為佢哋已經閙番咗, 再合作機會不大.
唔好講佩服, 我只不過曾經'那些年'而已, 記憶中排隊攞簽名排得最耐嘅係佢, 因為佢遲&#2165 ...
傲龍未展 發表於 6-1-2012 11:28 PM

如果我有大筆錢投資漫畫,或者都有可以叫佢地合作..........除非佢地兩個都好唔等錢駛。
人不戇居枉少年~
傲龍未展 發表於 6-1-2012 11:10 PM

當年的快樂,依家用錢都買唔返.......

所以我無掉過以前儲落的兵器..................

或者過多十年,我地又覺得依家買神話好戇居呢:x

講吓笑,唔好嬲:64:

http://www.comicavenue.hk/
:64:
請各位投甘小文老師既咸球一票!
我覺得無可能俾「吾名騎士」贏到,希望大家都投票啦!
(原來可以投十票…我戇居居投左一票咋…)
貓十字現在大比數拋離…七百幾票啊…:70:
馬sir,黃老版都各得二百幾票…
唉…特別版封面…
當日七色鬥氣買唔齊…
令我從始唔再買特別版…

特別版既戇居,小弟真係不願再提…:oh:風吹雞蛋殼,財散人安樂。

多其大大想講李中興?
你係睇街霸三開始?我可以話俾你聽,街霸1都係屎尿屁強姦!
佢一個唔該就從新張條橋輪迴一次…
而傳說最好睇既街霸1,好玩在佢將所有遊戲既野都投入去,例如龍虎之拳,餓狼…
當然後黎因為版權問題唔出得…搞到佢要改橋…
而當日佢既街霸…雖然有版權…但無限佢故事…但佢玩到強姦又成…
當然結果係爛尾啦…小弟睇到外星人之後都無睇…
後來超霸世紀改頭換面延續原創既街霸一世界…已經係後話。
街霸一同超霸世紀,係許景琛最佳最完整既作品。無啦!
許景琛當年小弟都係年少無知所以迷過…
佢既寫實畫…絕對比唔上佢Q版。佢根本又係另一影印池上遼一老師既人,仲有…許景琛只係識畫一邊面(唔記得左定右…),同埋正面…(呢個理論係奸角度無效。)
個個主角面相都接近淚眼煞星既龍太陽…
可以成期都唔畫另外一邊面…
強!

而李中興係似劉定堅既一個…編劇。
點解佢會被戲稱強姦興…就係佢接近每一套作品都有強姦情節,男姦女或男姦男:70:
而佢既橋,有幾強!有幾好睇!

請睇甘小文老師既王風濕傳,門小龍傳…等等(聽講會結集出書,各位留意。)

但奇怪既係…佢不停被人恥笑,甚至自己本書既專欄都恥笑…但,佢賣得!
當日王風雷傳每個睇完既都鬧,完全接近無視正傳既力量…
但佢竟然賣得…咁就令龍虎門不停食外傳既路…

李中興…唉~~~
佢同劉定堅都係玩到有咁大得咁大,好叻捉讀者心理…
但劉定堅有留下經典作品或者情節…
李中興留下既係…強姦!亂黎!

但佢搵到!你吹咩!
請各位投甘小文老師既咸球一票!
我覺得無可能俾「吾名騎士」贏到,希望大家都投票啦!
(原來可 ...
原罪 發表於 7-1-2012 12:08 AM

我當然係投咸球文啦, 正宗18吋~~~~