Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

請各位投甘小文老師既咸球一票!
我覺得無可能俾「吾名騎士」贏到,希望大家都投票啦!
(原來可 ...
原罪 發表於 7-1-2012 12:08 AM

點解無壽星仔嘅 ??
回復 114# 傲龍未展

鐵縱橫 ~ 霹靂雷霆震霪霧 :!
等我都寫吓我對港漫前景先
老實講...真係唔睇好...
除左少人買書外, 日本漫畫, 青黃不接, 現今娛樂種類繁多 呢d原因
我覺得 港漫d橋 太少, 可能諗到已經無嘢好諗...
如果吓吓出 新著xxxx, 新著yyy... 都唔知港漫仲有無下個10年...
繼玉記 一直出新著
天下 都將會出 新著風流
福龍 又係
唔係就 出xxx2, yyy2
如 城寨2, 封神紀2
但以上, 點都好過肥良, 舊嘢再出一次...
最近 我多左睇畫集
經人兄送左本 馬sir畫集俾我
自己又買左本風雲水墨畫集, 同老馮沙筆畫集
未展兄送贈嘅大大幅風雲海報
同牛牛post 嘅街霸畫集

有d中中地毒...
諗住追返天下 d封面畫集先

以後都唔知仲有無港漫畫集直得買...
大家都用晒電彩...
點解無壽星仔嘅 ??
Quentin 發表於 7-1-2012 09:14 AM

有呀?你見唔到咩?

各位真係要投票呀!台灣勢力入侵呀!
香港地標將會出現吾命騎士…你地心目中既角色都無份架可能…
每人可投十票,請好好使用選票。

如果可以,請投甘小文老師作品咸球一票!:64:
等我都寫吓我對港漫前景先
老實講...真係唔睇好...
除左少人買書外, 日本漫畫, 青黃不接, 現今娛樂 ...
聖鬥士JACK 發表於 7-1-2012 03:48 PM

封神紀2,係類似海虎2咁,唔係無限延續,係預先講好既第二輯。
(海虎後黎就無限延續…不過係後話。)
有呀?你見唔到咩?
原罪 發表於 7-1-2012 04:19 PM

@@......眼殘添............!!!

講真, 壽星仔同玉郎漫畫都對我影響好大, 令我好開朗~~~~~~~~~~~
@@......眼殘添............!!!

講真, 壽星仔同玉郎漫畫都對我影響好大, 令我好開朗~~~~~~~~~ ...
Quentin 發表於 7-1-2012 04:24 PM

我都睇壽星仔大架!:43:(請叫多d人投票!)
我都睇壽星仔大架!(請叫多d人投票!)
原罪 發表於 7-1-2012 04:29 PM

火麻仁~~~~~~~~~~~~~~

我SHARE了~~~~~

當年壽星仔, $2.5一本, 阿媽比3蚊, $0.5重夠買一支益力多~~~!!!!!!!!!!!!
睇完今期刺皇,雖是草草收場,但都覺得好正;其實有好多情節可以多加篇幅(兩兄弟打天下打呂不韋,荊柯當大農頭事蹟••••),可惜受現實影響?(還是龍哥一貫作風,草草收場),20期收工;
其實,小弟覺得刺皇好睇過功夫,點知••••;仲有,劍橋既幻城也是同一收場(同樣,小弟覺得幻城好睇過城寨),可惜••••• :79:
回復  傲龍未展

鐵縱橫 ~ 霹靂雷霆震霪霧
nelngan 發表於 7-1-2012 11:02 AM

仲有最後一式: 靈霞霓電霸雲霄!  勁到爆!   :*
最近 我多左睇畫集
經人兄送左本 馬sir畫集俾我
自己又買左本風雲水墨畫集, 同老馮沙筆畫集
未展兄送贈& ...
聖鬥士JACK 發表於 7-1-2012 03:54 PM

除咗天下紀念畫集1-5必入之外, 馬榮成創作畫集都好正架!

除咗天下紀念畫集1-6必入之外, 馬榮成創作畫集都好正架!
傲龍未展 發表於 7-1-2012 07:12 PM

未展兄你這些是否全初版
我在荃灣的二手書屋問過,個哥哥仔話初版同第二版封面有唔同
(另小弟要星期一曰晚才可再打給你…我又忘了拿電話回香港…)