Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

唔係呀,係咪八仙道呀.........
mushroom 發表於 5-1-2012 09:51 AM
:38: 八仙道無黎過香港現代喎, 一開始就係科幻時代...
千帥係賭神高進細佬, 即係高義??? 諗返電影入面高義個樣~~~!!!!!!
香港人 發表於 4/1/2012 21:04

係賭聖入面,千帥係賭神o既孖生大佬,型好多:!

http://www.comicavenue.hk/

好似話吾命騎士最受歡迎,若真係贏左,會有塑像放在星光大道中

同戇男故事一齊變身~~!!!
戇男大結局同賭聖封面crossover, 真係正斗~~!!!!
香港人 發表於 4/1/2012 21:06

戇男故事入面 ~ 拳無敵,型爆 :$
戇男故事入面 ~ 拳無敵,型爆
nelngan 發表於 5-1-2012 01:34 PM
黃狗都好正!:$:$
黃狗都好正!
mushroom 發表於 5-1-2012 05:01 PM
武當, 血海, 皇品一甫, 全部都係一等一高手~~!!!
係賭聖入面,千帥係賭神o既孖生大佬,型好多
nelngan 發表於 5-1-2012 01:27 PM

是白色長髮的嗎 ?
廣告時間:

近日公立醫院對B正型血及O正型血的需求高企,紅十字會輸血服務中心呼籲以上血型人士踴躍捐血。除每天必需的800名市民捐血外,中心現時每天需要額外各50名B正型及O正型血人士捐血,方可維持此兩類血型的血液供應
武當, 血海, 皇品一甫, 全部都係一等一高手~~!!!
香港人 發表於 5-1-2012 05:12 PM

皇甫一品,真係正到爆。
一直只出名…好多期先出場。而且造型又酷,武功又勁!
呢d先係勁人出山嘛!

血海都正,當日戇男去搵血海俾黃狗封戰書佢,窮到要舉野俾二叔公,笑死。
血海係冰天雪地閉關都有無數人上門挑戰。好有台型。
戇男故事真係好正…(雖然後來變左龍珠…)
但當年佢套戇男漫畫就無左尾…呢本野好正架…
戇男d野又型又攪笑…當年真係好喜歡…(我由佢恐怖樂園開始睇…)
但佢去左畫江湖大佬時…就嚇死我,竟然可以咁差…
我就明白,柏迪同埋助理,其實幫佢好多。
岩岩睇哂咁多大大既高見

自己又想吹下水

當年自己都有睇港漫(講緊薄裝果D)
記憶中第一本自己出錢買既係賭聖#12 (賭神-發哥封面)
當時賣7蚊咋!!

之後追返頭果幾期同一路睇落去
見周星星做過超級撤亞人, 刀仔做左負能量戰士, 銀狐郭天王出現, 太陽神阿波羅現身至結尾最後大佬斯洛哥登場都一路有買, 仲記得最後個結局係話由打達頓開始至斯洛哥果段原來係賭聖發夢, 之後俾刀仔叫醒之後一行六人(神聖俠霸后千)去同達頓開局!! 個結局真係....唉~~

司徒老劍出名爛尾, 有D甚至可以講係斷尾, 好似話出5期但95年出左一期既超神Z II(你冇睇錯, 超神真係有出第2輯), 話出8期精裝出左7期既卧虎藏龍都係經典斷尾之作, 至於爛尾真係多不勝數!!

夜啦!!下次再講!!
今期封神紀正!:$阿狗真係越黎越得我心!呢d性格咁扭曲既主角小弟最喜歡~
岩岩睇哂咁多大大既高見

自己又想吹下水

記憶中第一本自己出錢買既 ...
BUSTERMACHINE 發表於 6-1-2012 12:43 AM

同仇暴軍鬥之後…已經cut書…
賭鬼賭馬,根本就係打!
一個唔該就打爆個骰盅…
咁係賭咩?

劍橋…你又唔好怪哂佢…
佢同龍少一樣,差個編劇。
你睇四大名捕頭200期,幾咁好睇…
岩岩睇哂咁多大大既高見

自己又想吹下水

BUSTERMACHINE 發表於 6-1-2012 12:43 AM
歡迎吹水~~!!!
超神第二輯是二千年時期出的, 應該蝕得好勁下, 睇內文彩稿質素就知點解...
賭聖爛尾, 根本以那段故事去是無得完...咁當時又要寫超神, 唯有草草完結...
當其時賭聖組拆成兩夥人, 一邊做超神, 一邊開始寫馬王同做惡神...
岩岩睇哂咁多大大既高見

自己又想吹下水

超神Z II我都有,超神Z I我有兩套,第二套係二手,見平所以入。

卧虎藏龍都有一套精裝版,因為信和閣樓漫畫店結業,所以$5本買左。