Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

其實係人設圖........多過晝集,以前劍橋出過呢類設定畫集。

呢本好的地方係,叫做D故事無爛 ...
mushroom 發表於 4-1-2012 10:13 PM

下次借本刀劍笑合訂本 第一期我睇:35:
下次借本刀劍笑合訂本 第一期我睇
聖鬥士JACK 發表於 4-1-2012 10:17 PM

可能收在床下底..........未必咁易拿到..........

戇男男反而容易D...都係正書。
下次借本刀劍笑合訂本 第一期我睇
聖鬥士JACK 發表於 4-1-2012 10:17 PM
:71: 正野, 希望可以令你投入睇到第一輯完結的正邪決~~!!!
刀劍笑故事: 殺悔, 八仙賀壽不留人頭, 金黃色之戀, 刀決等等...部部精彩~~!!!
可能收在床下底..........未必咁易拿到..........

戇男男反而容易D...都係正書。
mushroom 發表於 4-1-2012 10:26 PM
:34: 你唔方便, 睇下我幫唔幫到你...
你唔方便, 睇下我幫唔幫到你...
香港人 發表於 4-1-2012 10:30 PM

好, 暫定13/1 聚會~
好, 暫定13/1 聚會~
聖鬥士JACK 發表於 4-1-2012 10:39 PM
港漫聚...~~!!!!!???good~~!!!!
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=1#pid315008768

貼出來唔係想笑漫畫家,而係若我畫只係更難睇。

大家依家俾$14買的書,其實已經係好超班。

不過正因為所有人力物力放在畫面上,再沒有餘力講故仔。
千帥係賭神高進細佬, 即係高義??? 諗返電影入面高義個樣~~~!!!!!!
香港人 發表於 4-1-2012 09:04 PM

龍方......他過身了...........................rip
有無記得有(幾本)短篇的, 講八仙黎左現代的? 主角(其中一仙, 犯了事, 封了仙術和被扁落汎間.........
貼出來唔係想笑漫畫家,而係若我畫只係更難睇。

大家依家俾$14買的書,其實已經係好超班 ...
mushroom 發表於 5-1-2012 12:19 AM
:71: 勇氣可嘉的一輝...港漫當年既整体水準要比而家高十陪, 面對那個時候的畫壇, 這廝確是對漫畫有一番熱誠才會推出自己的作品...
有無記得有(幾本)短篇的, 講八仙黎左現代的? 主角(其中一仙, 犯了事, 封了仙術和被扁落汎間.........
Quentin 發表於 5-1-2012 03:15 AM
:36: 唔知係咪講緊老劍既八仙伏妖呢...
唔知係咪講緊老劍既八仙伏妖呢...
香港人 發表於 5-1-2012 04:22 AM

應該係...............主角長頭髮, 好似黃耀明的~~~~~~~~~~~~
應該係...............主角長頭髮, 好似黃耀明的~~~~~~~~~~~~
Quentin 發表於 5-1-2012 09:06 AM

唔係呀,係咪八仙道呀.........
唔係呀,係咪八仙道呀.........
mushroom 發表於 5-1-2012 09:51 AM

咿................唔係八仙伏妖, 又唔係八仙道添~~!!!
咿................唔係八仙伏妖, 又唔係八仙道添~~!!!
Quentin 發表於 5-1-2012 10:06 AM

係喎,得幾本...........