Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

同仇暴軍鬥之後…已經cut書…
賭鬼賭馬,根本就係打!
一個唔該就打爆個骰盅…
咁係賭咩?

劍橋… ...
原罪 發表於 6-1-2012 12:57 AM
:34: 開頭都係阿劉的編劇, 之後有文敵同永仁, 最後得返永仁一丁友...
聽聞佢寫到負能量戰士一期書數急升...
皇甫一品,真係正到爆。
一直只出名…好多期先出場。而且造型又酷,武功又勁!
呢d先係勁人出山 ...
原罪 發表於 5-1-2012 10:36 PM

血海殺左佢老婆,好過份.........................:*

當年佢老婆有「出浴」鏡頭,搵隻turtle遮住,笑爆!

第一輯講末代皇帝利用主角,講下中國人的骨氣

第二輯(好似)講秦王,講長生不老的無奈,呢D故事係劉定堅先寫到。
劉定堅…雖然對主筆唔好…
但佢堅有料!堅有橋!
小弟曾經有段時間覺得…超!你緊係勁架!開個頭有咁大得咁大…有邊次?邊本收到尾?

但回望香港漫畫史,佢差唔多有度過既書都掂…或者成為傳說(不論爛唔爛尾…)
小弟不得不服!真係服了U!
回復 93# 原罪

咁李中興既書大家又點睇?﹗
因為以上既書我一本都無睇,搭唔到咀again,而我第一本自己買既薄裝書應該係天下第三部定係街霸3呢?真係唔記得,但我記得第一話既內容囉,講阿ken同佢老婆and個仔走佬,畀獵武神捉,藍色鬥氣係佢用黎封住人既,司令等人都畀佢封左…
當然李生d野係點,大家都應該記得既係屎尿屁,我睇街霸最深刻既係豪鬼要練成天外天,佢搵阿ken「搞屎忽」…其實除左呢d野,都有唔少可取既地方架,好似係阿ken要練成「霸」呢一招而一夜白髮,傲軍要血痕形成係因為佢阿媽等等都見心思,但近來睇返佢d野,都係差唔多咁樣,就好似有d那個,hk可唔可能有一d好似九把刀咁樣範範都試到,但都有一二處精彩既人出黎呢?
講起街霸,我每次見到許氏畫既司令時我都會記起佢已經「爆丸」了……
呀,重有當年既霸意ken一角,唔知係唔係 capcom都有睇佢d野,所以0係 snk vs capcom度出左一個類似霸意ken既阿ken角色出黎,當然,capcom自家既神人豪鬼同魔人怒加(?)都好正﹗

重有幻鬥氣,要上幻鬥氣則必先進入黑鬥氣,但凡練至黑鬥氣者定必瘋癲弱智,但武論尊既跳黑入幻呢個做法真係估佢唔到﹗
回復  原罪

咁李中興既書大家又點睇?﹗
因為以上既書我一本都無睇,搭唔到咀again,而我第一本 ...
多其 發表於 6-1-2012 10:47 AM

豪鬼要練成天外天,佢搵阿ken「搞屎忽」>>...............吓.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 96# Quentin

你可能無睇所以唔知,當年豪鬼同阿ken打,因為阿ken已經練成「霸」呢一招,而豪鬼0係處於下風時突然之間領悟到自己好似有一招比起「天」更具威力既招數,佢又「感覺」到自己同時要練到呢一招既話就要搵人黎「祭自己支旗」先得,咁0岩附近就得阿ken呢一個生物,咁……
http://www.89890.com/comic/1695/112/?19
廣告時間:

近日公立醫院對B正型血及O正型血的需求高企,紅十字會輸血服務中心呼籲以上血型人士踴躍捐血。 ...
Quentin 發表於 5-1-2012 05:21 PM
可在邊處輸血?:!
可在邊處輸血?
無明: 發表於 6-1-2012 12:16 PM

捐血可以去.....
輸血服務中心總部 (地圖Map)
地址: 油麻地京士柏道15號,近衛理道。
電話: 2710 1202

開放時間:
星期一至五   上午九時卅分至下午四時
星期六   上午九時至下午五時
星期日及公眾假期   休息

旺角捐血站 (地圖Map)
地址: 旺角西洋菜街南2號A 銀城廣場十一樓 (旺角地鐵站 E2 出口)
電話: 2770 5930

開放時間:
星期一至星期六  中午十二時至晚上九時卅分
星期日及公眾假期 中午十二時至下午七時

重有好多地方.......................................http://www5.ha.org.hk/rcbts/template?series=7&article=101
可在邊處輸血?
無明: 發表於 6-1-2012 12:16 PM

如果係輸血...............要去醫院了~~~
回復  Quentin

你可能無睇所以唔知,當年豪鬼同阿ken打,因為阿ken已經練成「霸」呢一招,而豪鬼 ...
多其 發表於 6-1-2012 11:49 AM

因為無睇...............我只睇左舊街霸...................
開頭都係阿劉的編劇, 之後有文敵同永仁, 最後得返永仁一丁友...
聽聞佢寫到負能量戰士一期書數急升.. ...
香港人 發表於 6-1-2012 01:03 AM

人兄,老馮本畫集中的「武俠」,其實係葉問前傳,當年話由佢畫的,接住神洲奇俠,不過唔知點解俾左牛佬做。

回復 103# mushroom

正呀﹗有好多封面我都有呢﹗﹗﹗拉頁的是mouse pad版,我4個有晒,鬥氣版最後我只留下幻鬥氣,面具仍在,拳套同埋飛碟、重有春麗手腕個「野」、我都有買﹗香味版都當然有啦﹗不過已經無晒味~
回復  mushroom

正呀﹗有好多封面我都有呢﹗﹗﹗拉頁的是mouse pad版,我4個有晒,鬥氣版最後我只 ...
多其 發表於 6-1-2012 05:03 PM

我得mouse pad...........:love: