Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 分享我們的合金魂宇宙大帝,也分享我們的集體回憶

雖則細個無睇過大帝卡通....
但睇見G大個post...細個既回憶都番晒黎:$

都係望住文具/玩具店門口.一盒盒玩具流晒口水.......:63:
我還記得一本本地創作漫畫“玉郎漫畫”。裏面也有大量改了歌詞的歌。

神奇大帝穿左個窿,娶左三位 ...
gazza1211 發表於 31-7-2011 04:59 PM

神奇大帝死係太空,三位忠心妾士:有個放屁,有個豆皮,有個老豆就黎死。

呢句比較熟~~~~~~~~~~~
真的非常感動的,其實,非我筆墨能形容,我昨晚都是一邊聽op,ed一邊玩。我都記得有買過幾隻單色公 ...
gazza1211 發表於 31-7-2011 05:10 PM

我通常係玻璃支裝飲品雪櫃底下攞果d蓋, 因為雪櫃側面有個位用黎開蓋....d蓋就直接掉落底下
爬完文之後,可以知道大部分七十後,對超合金係無抗體,包括自已
Fish28 發表於 1-8-2011 02:01 AM

無辦法,嗰年代無咁多嘢玩,邊有什麼xbox,psp,gb,iphone之類,全部要靠自己加少少想像力玩,所以超合金係當時的神物,唯有自己同D朋友扮佢地合體:34:
我連蛋都無隻~~~~~~~
S2010 發表於 1-8-2011 12:30 PM

唔緊要,依家大個仔買返夠本
呢個我又冇玩過,可能唔記得。士多我有玩潛嘢,一張大咭紙或一細張可以掀開嘅咭紙仔,好似 ...
gantz414 發表於 1-8-2011 12:31 PM

還有,那些五毛錢一張的雜錦機械人貼紙!
我連蛋都無隻~~~~~~~
S2010 發表於 1-8-2011 12:30 PM

快D去買你的最愛,六神合體!買隻二手都好!!我賣給你,不過那六神就變為第三手了。:x
快D去買你的最愛,六神合體!買隻二手都好!!我賣給你,不過那六神就變為第三手了。
gazza1211 發表於 1-8-2011 03:21 PM

我唔想接G大你手尾喎...........:oh:
for me... I only had the tiny plastic models.. and the funny version of the opening theme song is one of my best memories during my primary school years: 神奇大帝穿左個窿....
:$好照片~好文章~好感動....
我隻老虎先攪笑,佢話有新既舊就唔好要啦.......
Fish28 發表於 1-8-2011 02:13 AM

咁係咪識件新就.....我都想我隻老虎咁講:(
我隻老虎先攪笑,佢話有新既舊就唔好要啦.......
Fish28 發表於 1-8-2011 02:13 AM

大大既老虎實在太狠了................
呢個我又冇玩過,可能唔記得。士多我有玩潛嘢,一張大咭紙或一細張可以掀開嘅咭紙仔,好似 ...
gantz414 發表於 1-8-2011 12:31 PM

我有喺士多玩過,有次俾我抽中左一張好似a4紙咁上下大既咸蛋超人硬卡紙
覺得自己好好運,有段時間當佢係寶
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽