Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 分享我們的合金魂宇宙大帝,也分享我們的集體回憶

回憶!good!!!!!!!!!!!!!:79:
恭喜樓主買得心頭好!:77: 童年回憶無價,今次大帝完了好多人兒時的夢!:$
very good support, i also no time to snap just open play sin
讚!!小弟都係重播時睇過,不過內容已經唔係好記得la...千金難買心頭好,呢隻大帝對於某d人來講貴一貴都係值得的.細個無又好恨要,大個就要買返!!:71:
多謝樓主分享, 當年我無一件任何關於大帝既玩具, 更唔會有好似大大既回憶照, 在我記憶中最深都係大帝既主題曲, :35:
真係好感動。見到師兄個post真係好熱血,師兄小時候還對可以有玩具,我這些窮人只可以每次經過玩具店看一看。現在雖然笨大出的玩具太貴,但也多得笨大令自己可保常番童年的遺憾。兒時想要的機械人合金差不多已經擁有了,現在只差機甲艦隊及太保郎就完成心願了
支持正相正REPORT~
真係好感動。見到師兄個post真係好熱血,師兄小時候還對可以有玩具,我這些窮人只可以每次經過玩具店看一看 ...
ryu4103 發表於 31-7-2011 12:01 PM

機甲艦隊 YEAH~~~, 仲有百獸王~~~~
頭像被屏蔽
I really like your post, touching:handshake:
大大既回億:$
幸好,我既年代不包括佢地:78:
我嗰時自己有最貴的就是六神合體合金不過係台版,隻大帝嗰時貴到喊,成日去玩具舖廚窗聞玻璃,一直好想有隻大帝玩具,依家廿幾年後終於買到,開盒個下見到很似以前既packing,差點哭了出來:$
回復 1# gazza1211

大大..我同你都咁上下年代.....當時你有冇留埋雪山雪糕同甄占記雪條個包裝紙....仲有冇粉藍同粉紅既小童地鐵飛後面仲有廣告架........???

我雖然後生過大大,不過都有呢種共嗚,細過成日碘地挨阿媽買玩具,剩係一隻星矢(模型板)都情挨左幾個月,唔好講十五機,六神,大帝同百獸王,呢d 簡直係望塵莫及,幼稚園個時有個同學開生日會,佢阿媽一送就送dx 15 機,口水何止成褲呀,直頭成地都係:63:,而家有能力點都要搵番童年失落左既野:79:
看到大大的POST,真是感動良多,兒時的照片真的要好好珍惜;而小弟去年出泰坦3時也出了個類似大大的POST,也借個位讓大家一起重拾童年回憶吧。。。

http://toysdaily.com/discuz/thread-126089-1-1.html