Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 分享我們的合金魂宇宙大帝,也分享我們的集體回憶

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
我細個時好少接觸到超合金, 對超合金認識不多, 大概由於身邊既同學仔都係來自貧苦之家, 所以對超合金並沒有什麼強烈既欲望, 只是曾經擁有過頭像既ST版合金(宇宙魔神), 也記不起是自己揀定係老豆隨意買返黎 (呢個係成績好既獎品黎架)….

最多機會接觸到既返而係文具店裡面既模型, 我絕大部份既機械人都是從模型中認識, 什麼無敵鋼人(泰坦3), 無敵超人(珍寶3), 無敵機械人(G7), 最強機械人(王者合體), 魔境傳說, 銀河旋風, 銀河烈風, 傳說巨神, 大巨神, 大馬神, 宇宙戰士等, 好多都係電視未播映就已經認識了…. 另外就係喜歡儲貼紙同公仔書, 雖然話窮, 但係呢幾方面既消費加起黎其實都唔少了……

以下小小貼紙收藏同大家分享:-

我細個時好少接觸到超合金, 對超合金認識不多, 大概由於身邊既同學仔都係來自貧苦之家, 所以對超合金並沒有 ...
玩具Joe 發表於 3-8-2011 02:06 AM

嘩!好野黎呀!
仲keep得咁靚!
小弟那些一早貼哂落舊屋d傢私度啦…
諗起個心就戚戚下…
以前成日望住d貼紙,好多幻想架~
頭像被屏蔽
我果個一向都唔多嘈我,大家都鍾意買嘢 XD
尋日又接多隻泰坦3 ....但覺得自己太過份,暫時待機係朋友 ...
gantz414 發表於 2-8-2011 10:02 AM

果陣電視有賣廣告, 架f1跑車會係個貨櫃衝出黎, 但對於細過既我地黎講如果無搵D表哥幫手的話算係好難砌的了
講起D食玩,我以前住大圍D屋村,記得商場有間叫ABC糖果屋,賣嘅野同呢家零食X語差唔多,我最記得有好多食 ...
ivancheck 發表於 2-8-2011 07:00 PM

係咪龍享友, 正呀, 以前成班同學仔叫做JJ隊同哈哈隊, 好正, 大大竟然重keep 到圖我以為今後都無機會再見到
同牌子重有隻賣$2.5 既小食玩, 係可以15架合體變隻大恐龍既大大記唔記得,
卡邦卡又係正野黎果陣要搵同學仔交換, 好似動物貼圖果本野咁
對唔住忍唔到再講多樣, 以前想買玩具除左考第一至三名之外重有一個機會就係去飲果陣,
唔知點解, 去親飲付近既玩具鋪都有十蚊一合既青島四合一模形, 因為每次買都唔同時侯唔同時期, 所以咁耐以黎我都係齊到一隻合到一個傳說巨神咁大把
d 貼紙保存得好好呀,我都係貼晒落傢俬度:63:
d 貼紙保存得好好呀,我都係貼晒落傢俬度
kevinwong4ever 發表於 3-8-2011 04:30 PM

其實在網上還可以找到很多圖:

這些:

這張,超懷念吧:

還有:

最後,大家超期望的:
回復  玩具Joe

嘩,見到D貼紙,好想 Bandai 加速,出完大王者,就出G7, 快快快。

想買番逆轉王 and  ...
gantz414 發表於 3-8-2011 09:30 AM

CM的逆轉王不錯啊,又平。見過4魚都有交易。
我細個時好少接觸到超合金, 對超合金認識不多, 大概由於身邊既同學仔都係來自貧苦之家, 所以對超合金並沒有 ...
玩具Joe 發表於 3-8-2011 02:06 AM

“呢幾方面既消費加起黎其實都唔少了“,其實除了自己零用錢以外大部份都是祖父母、老人家買的多。。。。扭他們買的:42:
係咪龍享友, 正呀, 以前成班同學仔叫做JJ隊同哈哈隊, 好正, 大大竟然重keep 到圖我以為今後都無機 ...
龍騎 發表於 3-8-2011 09:50 AM

我係尾林友:36: