Toysdaily 玩具日報

查看: 20801|回復: 67

[分享討論] K on ......................我要自我檢討

要自我檢討的是,我為什麼這麼狠入手(自己覺得)?

入後回想的確超出自己最初的預算...:44:

入時唔多覺....是我太衝動?太愛此set東西?還是抱著入了再算的心態?

下次唔好了:67:

「是我太衝動?太愛此set東西?還是抱著入了再算的心態?」...相信樓主3樣也是w
「下次唔好了」...深信樓主下次也會同是欲罷不能www

很想要樓主的課室情景...四周也找不到- -
愛是沒有理性的:36:
都總好過入唔到之後後悔吧~~~
>入時唔多覺....是我太衝動?太愛此set東西?還是抱著入了再算的心態?
回復 6# 華夢

好熱血的對話:*
入得好啊:71:
個舞台正過土人果款好多:love:
「是我太衝動?太愛此set東西?還是抱著入了再算的心態?」...相信樓主3樣也是w
「下次唔好了」...深信樓主下 ...
snailll 發表於 12-7-2011 09:44 AM

其實呢個情景仲有好多,係叫文化祭set,反而真正既課室set就真係絕晒版,背景一樣係黑板,不過道具配件就完全唔同,文化祭得樂器,不過課室set就配更加實用既班房檯凳同各樣文具......

講返影大,我既情況同你一樣,開始入不敷支,所以而家有d野都要考慮買唔買(好似有特典送既動畫雜誌,好多時都可以買返舊既期數而且仲平....)所以我以前瘋狂咁買figure,買完唔知做乜,而家又要放返出去......:!
估唔到今次俾你搶先一步開post了..........:36:

華夢 發表於 12-7-2011 05:00 PM

我鍾意呢張!!估唔到咁多段對白都match!!:71:
超正的~^^感謝大大分享~
櫻高祭舞台已經入手不能了… :56:

放I賞或大黏土好迫,如果放Nendoroid Petit應該會好D~
櫻高祭舞台已經入手不能了…  

放I賞或大黏土好迫,如果放Nendoroid Petit應該會好D~
太陽之牙 發表於 13-7-2011 00:41

好迫...是指她們好迫?
我就覺得她們攪到我屋企無乜位,我放玩具的地方好迫
回復 9# 天威勇士

出品越來越靚   +    自己喜好多   +    喜好的出得好密   +   玩具價格高   +    人工有限     +    近年通脹,銀紙縮水   =    彈盡援絕

[quote]回復  天威勇士

出品越來越靚   +    自己喜好多   +    喜好的出得好密   +   玩具價格高   +    人工 ...
影武者 發表於 13-7-2011 06:50 AM [/quote
完全同意,所以我而家將屋企以前
有興趣但而家冇興趣既野放賣出去,一來可以騰出空間,二來可以紓綬下.......同埋,我D FD教我諗
下邊D係想要邊D係需要(不過對我黎講冇咩分別......:()