Toysdaily 玩具日報

查看: 10322|回復: 38

[分享討論] 我的 Enterbay 分享

由風雲時期對 EB 十分支持, 到依家入佢間鋪都費事.
"標野" 的確係有佢一套. 太多事發生了, 風雲出貨期不斷拖延,
絕無神冇左個面罩, 絕心冇左塊甲, 逃果 2 兄弟消失左,
微博自爆葉問同陳真係次貨, 鬼武者事件, 到依家 GOW,
冇一隻唔奶野的, 唔通次次都係人地有問題 ?
之前就賴間廠, 今次就話我地小圈子攪佢件死亡遊戲,
睇黎 "標野" 都仲未標到野, 仲o係微博自瀆中,
我估, EB 以後 D product 我都無福消受了.

等左成年的風雲系列

第一版果個馬德鐘聶風真係嚇死, 又係大貨同樣板相差極遠

又係同板唔一樣, 隻手冇左件甲, EB 側側膊一句聲都冇出到

呢個又係冇左個面罩, 買左第一板果 D 仲慘, 塊面勁易甩色,
又唔比人換, 我記得 EB 好似由呢隻開始係唔比人事後換頭
貨物出門後 4 個大字, 關人忍事

呢隻冇咩野好講, 唔知以為係劉華, 仲要軟腳蟹.

入魔聶風除左手上 D 鱗片比較低 B d 之外, 其它都收貨的.

葉問好似係佢地想翻身的第一作, 不過個樣唔太似, body 又雞到爆,
唔換 body 根本唔得.

陳真, 衰果 d 樣同葉問一樣, 冇進步過.

隻鬼武者算係唔錯, 收貨, 不過出貨後唔夠一個月標野又微博自爆出第二批貨時,
面部上色會有改善, 咁當我地呢 d 一出即拎貨o既係咩,
係都唔係講出黎啦大佬, 真係話你戇_怕你嬲.
次次奶野次次幫襯.......真神人也.......:64:
風雲當初响佢鋪頭睇嘅display的確係好靚好似,但係睇見大貨就真係無言…
風雲當初响佢鋪頭睇嘅display的確係好靚好似,但係睇見大貨就真係無言…
woowoobb 發表於 13-6-2011 11:09 AM

證明 Y J Park 功力之高, 真的是 #1

可悲的是跟錯老闆........:44:

入魔聶風另1要命問題...撞色!
頭雕撞body、body撞手掌parts、手掌又撞頭雕....:70:
而家「死亡遊戲」亦係玩「撞色」mix & match~ Enterbay真係潮~

頭雕撞body、body撞手掌parts、手掌又撞頭雕....
而家「死亡遊戲」亦 ...
sumsum.com 發表於 13-6-2011 12:04 PM

上色唔係差成咁禁:30:
咁多隻係絕無神叫做得d。
上色唔係差成咁禁
O暈 發表於 13-6-2011 12:06 PM

首先自我申報, 我的確有幸親手拎起「死亡遊戲」大貨實物去求證。(當然, 要我去買就sorry la~)
以一件量產大貨嚟講, 將頭、body、手掌parts...分開睇, 上色係ok!(尤其手掌parts上色!又冇咗d死人明顯分模線 )
但...只要1拼埋...就撞色。
頭雕撞body、body撞手掌parts、手掌又撞頭雕....
而家「死亡遊戲」亦 ...
sumsum.com 發表於 13/6/2011 12:04

我發覺佢係一隻隻的,
可能又係用 D 剩餘物資起貨,
我拎果時望左個頭就算, 冇 check 身,
返到屋企睇清楚左右手臂係唔同色, 差好遠果隻,
第二日拎返去睇多幾隻, 又有 d 冇事架喎, 吹漲.
woowoobb 發表於 13-6-2011 11:09 AM

唔止~係動漫第一次見版俾訂果陣~真係嘩嘩聲~~大家都估HT有對手la

當然出貨就媽媽聲~~~大家都死心~HT係接近獨市
證明 Y J Park 功力之高, 真的是 #1

可悲的是跟錯老闆........
Gretzky99 發表於 13/6/2011 11:47

從來都冇人懷疑過 YJ 的功力.
我發覺佢係一隻隻的,
可能又係用 D 剩餘物資起貨,
我拎果時望左個頭就算, 冇 check 身,
返到屋企睇清 ...
毓民MKII 發表於 13-6-2011 12:22 PM

手與手撞色係一dd有事, 但頭同body、手掌...係撞硬。
woowoobb 發表於 13/6/2011 11:09

當時隻聶風貨板真係好正的 :help:
可惜每次 Enterbay 大貨都出唔到 8 成
首先自我申報, 我的確有幸親手拎起「死亡遊戲」大貨實物去求證。(當然, 要我去買就sorry la~)
以一 ...
sumsum.com 發表於 13-6-2011 12:21 PM

enterban個名並唔係浪得虛名:DD
唔止~係動漫第一次見版俾訂果陣~真係嘩嘩聲~~大家都估HT有對手la

當然出貨就媽媽聲~~~大家 ...
逆天原罪 發表於 13/6/2011 12:23

自己唔爭氣, 依家我寄望 DID 好過