Toysdaily 玩具日報

[分享討論] K on ......................我要自我檢討

好迫...是指她們好迫?
我就覺得她們攪到我屋企無乜位,我放玩具的地方好迫
影武者 發表於 13-7-2011 06:44 AM

係指HTT企得好迫~

至於屋企的玩具好迫,相信這裡大家都係咁情況~ :time:
其實呢個情景仲有好多,係叫文化祭set,反而真正既課室set就真係絕晒版,背景一樣係黑板,不過道具配件就完全 ...
天威勇士 發表於 12-7-2011 09:54 PM

我也是想找課室set,但走了不少商店都已沒貨...
文化祭set,其實也不錯,但我手上只有此方和小鏡...K-ON的figure,只訂了京都動畫的listen梓喵和ALTER的小憂...所以還在猶疑...
洋館配件較多,但我手上的好像只有 遠坂鏡 跟洋館相襯...- -
請問一下那裡可找到nendoroid的配件??謝謝...
文化祭set,其實也不錯,但我手上只有此方和小鏡...K-ON ...
snailll 發表於 13-7-2011 09:03 PM

我都有訂梓,我本身唔係梓控的,不過京阿尼呢隻實在太可愛了,加上我係斜辮控.......成千蚊既膠同金,我都係揀左膠...:70:
其實課室SET應該絕左版了......所以,都冇咩特定配件的,只要岩比例既,扭蛋同盒蛋都可以做佢地既玩具......我就係為左俾玩具D黏土玩,特登買左6盒呢套FIGURE,為既只係佢地D課室檯凳..........:44:

我都有訂梓,我本身唔係梓控的,不過京阿尼呢隻實在太可愛了,加上我係斜辮控.......成千蚊既膠同金,我都係揀 ...
天威勇士 發表於 13-7-2011 23:41

六盒...:44:
六盒...
影武者 發表於 14-7-2011 03:13 AM

我反而想知收錢果個有咩反應:44:
文化祭set,其實也不錯,但我手上只有此方和小鏡...K-ON ...
snailll 發表於 13-7-2011 21:03

留意多d其他的小玩具,如扭蛋,盒蛋,只要比例接近也可以作為配件...
六盒...
影武者 發表於 14-7-2011 03:13 AM

:71:
不過比我想像中要平....:36:
我都有訂梓,我本身唔係梓控的,不過京阿尼呢隻實在太可愛了,加上我係斜辮控.......成千蚊既膠同金,我都係揀 ...
天威勇士 發表於 13-7-2011 11:41 PM

張圖好正:71:
諗返起以前班房大混戰:34:
我反而想知收錢果個有咩反應
alan121 發表於 14-7-2011 10:23 AM

冇咩反應呀,因為我一開始已經表明來意只係為左佢地D檯凳,雖然我唔係一次過買6盒(第一次4盒,隔幾個星期再返去入多兩盒),不過個老闆娘竟然認得我(可能因為佢呢套FUGURE放到封晒塵冇人買,加上我入咁多盒有印象......:cool:)
俾D提示:間野響葵涌廣場同僱主同一層的,不過間野連日本雜誌都有得賣.....(都係得一間姐.....:shiny:)
回復 22# 天威勇士

我也有...但比例細了點 (舊圖)

張圖好正
諗返起以前班房大混戰
機體 發表於 14-7-2011 09:06 PM

都係有賴童奶個咁正既表情:43:(多謝小櫻大放毒....:70:)
我記得以前我同D同學響班房玩扔粉刷,響黑板畫個標靶......所以O個時一個星期已經俾我地扔爛左兩個粉刷.....:(
回復 17# snailll

其實森林家族的一些用品也可給黏土用

回復  天威勇士

我也有...但比例細了點 (舊圖)
影武者 發表於 14-7-2011 09:14 PM

我想問影大你買左幾多套?:Q
係咪盒蛋黎的?我記得有一套盒蛋既主題係小學雞既返學用品,其中一SET係檯凳黎的
定還是,你買左16盒MISS版既朝比奈.......:he:
回復  snailll

其實森林家族的一些用品也可給黏土用
影武者 發表於 14-7-2011 09:16 PM

我都有諗過
,不過好似真係唔係樣樣岩.....:die:
回復 18# 天威勇士  回復 27# 影武者
2位實在太強大了...
為了配件而買figure,有點喧賓奪主的感覺www
桌子呀~~~到旺角再看看有沒有比例相近的配件...好像較常看到PSP和DSLR !?

森林家族...以前有不少,床、桌椅、櫃等...但全都送給前鄰居了- -

今天最後還是忍不氛手,入了文化祭SET...但真的不滿足,始終還是欠了桌椅呀~~~ww