Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 聖衣神話新系列發布會-新品簡介 (更新: figure王 專訪中文翻譯@P.84)

卸甲變為星座型態.....撒卡好即黑凹返個麻包袋.....
唔好比人見到佢36.....21...36既"嬌"人身材.....咁啦....
非官方透露.......呢隻唔單係男性第四代素體.....
亦都係女性第四代素體....女聖鬥士們....有新BODY了 ! ! :43:

講真...要盡量重現原設定既型態感覺.....必定有所犧牲 ! !
要虎背熊要....玩返大系啦.....:34:
卸甲變為星座型態.....撒卡好即黑凹返個麻包袋.....
唔好比人見到佢36.....21...36既"嬌"人身材.....咁啦. ...
薜安 發表於 22-5-2011 01:29 PM

即是ex都有女聖鬥士?:64:
我介意佢著聖衣個樣多過唔著個樣.......
但係就咁睇關節冇任何補強過......又增加左EX腳軟既可能.......
局我買地台都高招D呀.......
手部關節應該強左。

另外我佩服有大大因為舊神話是橙金是不入,但我就妥協了;所以今次仲係橙金我就算了;等「黃」金版
聖鬥士龍珠化, 我應該唔會入display stage了。係我心目中, 聖鬥士係唔會出波出氣功的, 係小宇宙呀!!!個人認 ...
金牛座菲利 發表於 17-5-2011 05:35 PM

我都認同,聖鬥士不應腳底有光,至於拳頭上的 "能量",其實在動畫 - 北歐篇,出現過類似的情景...
EX大部份係合金製反而有d失望,
膠件電鍍會靚好多..
頭像被屏蔽
少合金會俾人話唔夠份量,多合金會俾人話唔夠閃唔靚,究竟神話要怎做才是最好???
大澤佑香 發表於 22-5-2011 11:26 PM

用金屬~~~做成光滑表面~~好似海皇dx咁~~
咁就正啦~~~有閃令令效果~~~
少合金會俾人話唔夠份量,多合金會俾人話唔夠閃唔靚,究竟神話要怎做才是最好???

bandai比丁屎咁多心機就可以做得到金屬滑令面,但係佢根本冇心肝......
船仔已經有日版開訂

合金素體膠聖衣咪又夠份量又閃令令囉~:36:
都咁多年囉,真係唔明點解笨大死都唔肯解決腳軟問題,其實只要係個膠素體入邊植入合金支架,就已經可以令隻星矢唔再腳軟啦。:67:
諗都唔洗諗就訂咗,錢都俾埋。,順便買埋        D-Arts Rockman X Full Armor ver. 同Super Robot Chogokin Alteisen Nacht 。。都係九月出. 期望等待
bandai比丁屎咁多心機就可以做得到金屬滑令面,但係佢根本冇心肝......
neo.L 發表於 23-5-2011 12:20 AM

無錯,OCE天馬神聖衣, 一樣無問題。
Sold already at the Japanese store which i frequent..
this is insane!... anyways i already pre-order...

I must get Libra, Saggitarius, Leo, Scorpio, &... never mind i will get em all!