Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 聖衣神話新系列發布會-新品簡介 (更新: figure王 專訪中文翻譯@P.84)

點圖放大
aesopq 發表於 24-5-2011 02:43 PM

1/6 越睇越正:)

由以前聖衣大系到聖衣神話再到EX,可能再過下個十年會有更吸引嘅聖鬥士形態出現.就如30年前的金行獅王,六神合體,宇宙大帝,呢幾年又番出新模.到左小弟70歲(如果有咁長命嘅話)會收齊三代嘅金行獅王,六神合體,宇宙大帝.又或者四五個系列嘅聖鬥士.
我都擁有全部聖衣神話既大約三份二,話之你又話膠又話色水黃又話炒又話乜,出EX照買:74:
由以前聖衣大系到聖衣神話再到EX,可能再過下個十年會有更吸引嘅聖鬥士形態出現.就如30年前的金行獅王 ...
山吹老師 發表於 24-5-2011 05:16 PM

哈哈~經典係不死~而家先發覺其實冇咩新野:$

都係將以前既~整靚~改色~加大~
己訂
電鍍粉好像唔keep得耐,過一排就氧化變色
yugi 發表於 24-5-2011 09:59 AM

下...咁咪要KEEP住用?不過變色...變得過唔過份先?

PS: POSE都唔知係唔係突登擺衰D野..2張好大對比:DD
唔入胸像....大家睇真d?....舊撒卡d頭髮....好像美杜莎d蛇咁粗....同英仙座對打咩:34:

皇級無問題.....但最唔好係全"金"..無濃淡黃橙層次...不如索性同周大碌 / 周金金合作
出真金版....賣十五萬港圓一隻...仲好搵啦...笨大! !

皇級好像就係出紫龍天秤.....阿舜處女果批....

好辛苦呀....快d到8月啦 :63:
唔入胸像....大家睇真d?....舊撒卡d頭髮....好像美杜莎d蛇咁粗....同英仙座對打咩

皇級無問題.....但 ...
薜安 發表於 25-5-2011 12:42 AM

EX都係橙金喎...
Why the gold for EX always looks different???  Some pics is all shinny, but some look just like ver. 1~~
橙金...黃金...真係到出至知..但至少無左d
討厭既圍邊黑線.....舊神話真係越睇越離譜....
點解當年唔隨盒送埋支gundam筆,....比d人補滲線:66:
隻手包住既黃色 "拳套".....矢吹丈上身...打拳咩....
個頭....面無血色...講真......點入得落呀....
不如盒本體索性唔包頭同手....
"迫"你地一定要配胸像!
又係彈呢樣彈個樣,不過到時又勁多人買:70:
Figure王訪問內容透露:

(1) 聖鬥士聖衣神話EX 暫定計劃推出17款,分別是12位黃金聖鬥士及5位主角的新生青銅聖衣

(2) 聖鬥士聖衣皇級計劃推出餘下的天秤座紫龍(這款會超過2萬日圓)、天瓶座冰河、獅子座一輝及處女座瞬.......期望能出埋波塞冬及哈迪斯

(3) 聖鬥士聖衣神話系列會繼續推出新角式,首先是用上新女素體的女聖鬥士,另外,Bandai也想將天哭星華泰倫商品化。

FORM CYBERGUNDAM
Figure王訪問內容透露:

(1) 聖鬥士聖衣神話EX 暫定計劃推出17款,分別是12位黃金聖鬥士及5位主角的新生 ...
aesopq 發表於 25-5-2011 07:22 AM

其實皇級的天秤座紫龍,我反而會期待,是否有齊 12 件武器的 "縮細版" 和 "伸長版" 呢?會否可變成近似漫畫版聖衣,盾牌裝在肩上呢?

至於如果會推出海皇和冥王,那就最好吧。如果冥王可以做到舉起手的話,如 OVA 中,冥王舉起劍,出現 "大日蝕" 經已完成的模樣,咁會吸引好多。

其實在冥鬥士方面,個人覺得,冥界之蝶都幾靚,也算有 3 個型態,都可以考慮商品化吧。