Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 聖衣神話新系列發布會-新品簡介 (更新: figure王 專訪中文翻譯@P.84)

用金屬作為用料....大條道理賣6百幾日圓....
缺點係不能大量生產....好懷疑ver.1後期再版的甲件已經唔係第 ...
薜安 發表於 22-5-2011 00:59

當然, 如果全膠仲賣咁貴就真係死得~~ :70:

不過宜家石油咁貴, 膠都唔係平得好多~~~
我都好介意隻"金色" 既製成效果......當年神話一出....
一打開隻獅子座.....一睇!! 噫 新系列? 橙金聖衣?  
再望一望盒背官圖.......官圖明明好金...死...唔想儲下去...
仲研究過....唔通特登造橙d 暗一d..等打光時平衡返?
張相唔係咁既喎....但無理由丫....打光攝影關我地玩家
咩事??.....橙金聖衣  唔妥協! ! 失真
頭像被屏蔽
如果你要咁講, 唔通我要答你要金屬嘅可以玩Ver.1??

樓上有個point講得好, 如果同ver.1無 ...
Lilith 發表於 22-5-2011 12:59 AM

唔係咁既意思,只係講皇級大比例先造到係講既貼身效果咁啫......
話時話皇級係咪講實左係膠黎?如果又用金屬會好勁wo......
唔係咁既意思,只係講皇級大比例先造到係講既貼身效果咁啫......
話時話皇級係咪講實左係膠 ...
neo.L 發表於 22-5-2011 01:38

以咁嘅價... 唔會全膠呱... :68:
某店主話去日本睇過實物....其實結構大致同EX一樣...只不過比例放大左....
應該都係金屬......不過我都唔明EX都有橙黃濃淡化色作層次....皇級成件
金屬黃色....好硬......我好唔鍾意...無訂到.......同埋咁大隻...
覺得星矢同艾奧羅斯個面雕應該可以再好好多....但又唔係喎....
皇級係指比例而已.....我唔覺所有野都好"皇"  件甲好黃就真 ! !
某店主話去日本睇過實物....其實結構大致同EX一樣...只不過比例放大左....
應該都係金屬......不過我都唔明 ...
薜安 發表於 22-5-2011 01:51 AM

艾奧羅斯個樣真係.....對眼\./咁樣......
我都好介意隻"金色" 既製成效果......當年神話一出....
一打開隻獅子座.....一睇!! 噫 新系列? 橙金聖衣?  ...
薜安 發表於 22-5-2011 01:12 AM

完全同我諗過的一樣....

好開心可以在這裏真係討論下星矢玩具。
都唔知會唔會又係好易甩皮甩骨, 玩到人都顛
個樣真係衰到爆, 出左咁多年都係咁樣丙,
第四代素體
greg 發表於 22-5-2011 12:31 AM

死圖了...
代貼一下:64:
死圖了...
代貼一下
aesopq 發表於 22-5-2011 09:57 AM

為乜條腰要咁幼…
為乜條腰要咁幼…
聖鬥士JACK 發表於 22-5-2011 10:10 AM

可動:66:

其實唔睇條腰...其他地方我覺得做得唔錯..
好似手臂個舊雞肉咁:35:
死圖了...
代貼一下

嘩~:50:
中間突然咁瘦:50:
都係著番件聖衣好d...:(
死圖了...
代貼一下

哇哇...撒卡去完纖體班減肥黎呀:x
哇哇...撒卡去完纖體班減肥黎呀