Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 高達無雙3

上網睇有人教點玩"三角無雙" (PS3個三角掣)

機師裝 普攻殺敵有誘爆+一定機率普通射擊會一擊必殺+普通射擊 ...
Noctilux 發表於 14-1-2011 13:04

其實用普通方法打, 卒機打2場殺夠1000隻都係10分鐘左右.........
恭喜~~~不過其實效果唔太明顯~~~
黑色三連敗 發表於 14-1-2011 12:12

到你配合d 高性能招同強化技能時, 就好明顯了, 一招可以補番成條hp.

而且打高難度版時, 冇得靠補品, 呢個技能係保命的關鍵.  可以話係全game最重要技能.
:shiny:吸血 同 減booster 都差5多係 必裝 ...
吸血 同 減booster 都差5多係 必裝 ...
Vince 發表於 14-1-2011 14:44

吸血係必裝, 但減booster消費都唔裝了... 裝強化C技, 增加SP仲好.  

除非係卒機, 要靠dash attack cancel.
吸血係必裝, 但減booster消費都唔裝了... 裝強化C技, 增加SP仲好.  

除非係卒機, 要靠dash attack c ...
getterwing2 發表於 14-1-2011 04:51 PM

係? 我個人黎講 ... 比較喜歡週為走 ... 睇到 電腦 唔掂 會去救下佢 ... :43:
其實如果想 快 .清場 ... 用 unicorn 或者 騎巾 就得, 由其係 unicorn ... 超變態, 用毛雙可十秒內清一個 area ... 有時 爆到 我都唔知做乜 就 完左 ... kakaaa
到你配合d 高性能招同強化技能時, 就好明顯了, 一招可以補番成條hp.

而且打高難度版時, 冇得靠補品, ...
getterwing2 發表於 14-1-2011 01:24 PM

原來如此~~~今朝睇您同雞兄d成就~~~:47:
最後果關跟本就冇得比你補血... 應該話唔可以比人打中.... 手慢一步格劍輸左都即死....
我都RETRY左幾次先白金到... 試過騎士, GOD GUNDAM, 都係起手唔夠快, 對手好識得係招同招之間入你位, 一入到就即死... 最後都係用UNICORN殺卒谷SP, 再用SP秒ACE既方法來過...

終於KO呢個無雙地獄啦~~~
最後果關跟本就冇得比你補血... 應該話唔可以比人打中.... 手慢一步格劍輸左都即死....
我都RETRY左幾次先 ...
Noctilux 發表於 15-1-2011 09:43 AM

講到我都唔想玩~~~:69:
係? 我個人黎講 ... 比較喜歡週為走 ... 睇到 電腦 唔掂 會去救下佢 ...
其實如果想 快 .清場 .. ...
Vince 發表於 14-1-2011 06:12 PM

騎巾都好勁~~~爆完sp把火焰劍~~~強到 :$

不過我都冇用減booster~~~:(

除非係卒機, 要靠dash attack c ...
getterwing2 發表於 14-1-2011 04:51 PM

強化c4~~~:?
經過昨晚同今早既努力終於都爆左story mode 同埋騎巾入手 :$
騎巾都好勁~~~爆完sp把火焰劍~~~強到

不過我都冇用減booster~~~
黑色三連敗 發表於 15-1-2011 10:00

騎巾真係好勁, 加埋c4技 sp 後再放火真係強到 :$
經過昨晚同今早既努力終於都爆左story mode 同埋騎巾入手
bbf1125 發表於 15-1-2011 10:39 AM

我終於完左history mission~~~而家集中昇共感~~~~:70:
騎巾真係好勁, 加埋c4技 sp 後再放火真係強到
bbf1125 發表於 15-1-2011 10:41 AM

唔怪得vince兄咁鍾意佢~~~用d2打6機司都冇問題~~~:$
唔怪得vince兄咁鍾意佢~~~用d2打6機司都冇問題~~~
黑色三連敗 發表於 15-1-2011 11:07 AM

對牙,如果開埋機體個特殊技能會更勁!
不過其實鐘意用佢唔單子因為佢勁,係因為佢有型!!:36: