Toysdaily 玩具日報

查看: 25184|回復: 39

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.22~~~至死不渝的愛情...?

在這個大千世界裡~~~有人將愛情當作遊戲般玩弄~~~但亦有人視愛情為人生至寶般專重~~~甚至願意將自己的生命付上~~~:handshake:

Knight~~~港譯幪面超人騎士~~~龍騎第一話登場~~~變身者是二十四歲的秋山蓮~~~亦是本劇的主角~~~:78: 作戰目的是想用最後勝利所獲得的新生命去拯救昏睡中的女朋友小川惠里~~~:cool: 秋山的性格表面雖然比較暴燥~~~青筋經常暴現在臉上~~~但內心其實溫柔善良~~~:61: 自從認識城戶之後~~~對騎士之戰經常反思~~~是否有此需要奪取他人性命來爭取自己的目的呢~~~內心一直迷茫掙扎著~~~:55:

騎士專用召喚器~~~翼召劍 Dark Visor~~~可召出各種不同的戰力~~~亦是騎士的武器之一 ~~~:)

騎士的戰力和同期的 Ryuki 實力相若甚至更高~~~:! 包括有喚獸卡 Dark Wing~~~Sword Vent~~~Guard Vent~~~Trick Vent (複數攻擊)~~~Nasty Vent (音波干擾) 和最終降臨 Final Vent~~~:78: Sword Vent 召出的那把長矛是參考中世紀武士的武器~~~我覺得是眾騎士中最有型格的武器~~~裝著變身玩具的膠料若不是軟質就更加好了~~~:38:

騎士的契約獸是蝙蝠型怪獸 Dark Wing~~~與奧汀的火鳯凰 Gold Phoenix一樣~~~可以與契約人連合在空中飛翔~~~增加作戰的實力~~~:36:

加上黑翼後~~~飛翔騎士的作戰姿態相當有型~~~確令這款裝著帥氣了不少~~~:DD 另外騎士加上黑翼披風型態亦英氣十足~~~與美式英雄蝙蝠俠不遑多讓~~~:)

在之前的分享帖中~~~騎士已經出過不少場了~~~所以今次不想再拿回那些"老朋友"合照~~~:43: 原裝和生存兩個型態~~~各有獨特的味道~~~我個人則比較喜歡生存型態~~~可能是色彩多一點的關係吧~~~:35:

後記: 秋山最後雖然得到勝利~~~但亦付出咗自己 GE 性命~~~:80: 咁小川惠里醒番之後又會有咩得著呢~~~要生存係傷痛陰影之中~~~相信比起長期昏睡無知覺時更加痛苦~~~:unhappy: 隨住時間 GE 洗滌~~~騎士之戰亦慢慢被人淡忘~~~:oh:再過多十年八載~~~相信已經無咩人重記得有呢一場遊戲發生過~~~我諗編劇最終目的係想觀眾領會呢點吧~~~:78: 其實之前 Vol.6 已經介紹過秋山蓮同埋生存騎士~~~各位有興趣 GE 朋友可以按下面連結睇睇~~~亦歡迎各位畀吓意見同指教~~~:64:

Knight Survive 分享連結

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-126875-1-23.html
扑,龍騎裡最正係佢:$
支持~ 但龍騎最尾我唔係好明~ 點解所有野好似番番去騎士大戰冇發生咁?
真司都冇死到...
很詳盡...謝大大report:$
支持~ 但龍騎最尾我唔係好明~ 點解所有野好似番番去騎士大戰冇發生咁?
真司都冇死到...
leah周 發表於 23-8-2010 02:41 PM
日劇或動畫流行用 GE "Flash Back"~~~假設回到沒有騎士之戰的世界~~~亦回顧各曾出場 GE 變身者~~~:handshake:
真司都冇死到...
leah周 發表於 23-8-2010 02:41 PM

因為係連勝出的願望
扑,龍騎裡最正係佢
yugi 發表於 23-8-2010 02:34 PM
很詳盡...謝大大report
老文 發表於 23-8-2010 02:47 PM
多謝支持~~~:) 我一路打文章時一路諗緊尋晚睇完 GE W 48 集~~~雖然唔係男女感情~~~但一樣令人投入~~~:handshake:
support!!! :71:I think rider sometimes can let us learn something~~ :78:ryuki and W are very good examples!! :71:  Ryuki is about society:78: and W is about friendship~~:handshake: It also made me cried after I had seen esp.48.... :sad::sad:
終於到蝙蝠俠喇:$:$
support some some:$
日劇或動畫流行用 GE "Flash Back"~~~假設回到沒有騎士之戰的世界~~~亦回顧各曾出場 GE 變身者~~~:handshak ...
Somebody_Ex 發表於 23-8-2010 02:50 PM

原來係咁:no: 龍騎成個故事真係好特別... 最終戰竟然唔係第一男主角打... 所以我唔太鍾意條主線, 但就幾鍾意王蛇同鐵兵呢對宿敵!

因為係連勝出的願望
yugi 發表於 23-8-2010 02:51 PM

蓮的願望唔係令佢女友醒番咩..:(
終於到蝙蝠俠喇
零光 發表於 23-8-2010 03:07 PM
support some some
himhimhim74 發表於 23-8-2010 03:10 PM
support!!! I think rider sometimes can let us learn something~~ ryuki and W are very good ex ...
cliff_tangc 發表於 23-8-2010 02:58 PM
多謝熱血支持~~~:handshake:
原來係咁 龍騎成個故事真係好特別... 最終戰竟然唔係第一男主角打... 所以我唔太鍾意條主線, 但就幾鍾 ...
leah周 發表於 23-8-2010 03:11 PM
實在係全部變身者都死晒~~~:cool:
扑!
對翼•••好膠。[膠質好重,又有螺絲]
支持some大正post!
十卜some大,:71:
唔知幾時有SHF龍崎.....依家一隻也沒有