Toysdaily 玩具日報

查看: 23717|回復: 35

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.21~~~邪惡的執法者

維護法紀的英雄~~~竟變成了罪惡的奴隸~~~希望這種事只會出現在虛構的劇情世界吧~~~:die:

Scissors~~~港譯幪面超人利刃~~~龍騎第五話登場~~~變身者須藤雅史是一名惡役刑警~~~:67: 一直利用警察身分與某古董店主幹上不法勾檔~~~最後因利益衝突將對方殺死~~~:* 被神崎士郎窺準他的需要~~~給予卡片加入騎士戰鬥~~~~:74:成為騎士後一直利用契約獸將無辜的人殺死~~~以掩飾混淆自己的罪行~~~:o

Scissors 專用召喚機~~~甲召鋏 Scissors Visor~~~設在左手上可召出各種戰力~~~:36:然而 Scissors 的力量較早期的 Knight 或 Ryuki 強~~~:78: 擁有的戰力包括有~~~喚獸卡 Volcancer~~~Strike Vent~~~Guard Vent 和 Final Vent 最終降臨~~~:73:

Scissors 的契約獸 Volcancer~~~身型不是很高大~~~出場次數亦不多~~~是一隻擁有堅硬雙鉗和護甲的蟹型怪獸~~~:61: Scissors 的絶招是利用怪獸力量把自己彈上高處~~~令衝力加強後再以旋轉攻勢撞向敵人~~~:74:

兩大邪魔在第六話已分別給 Knight 和 Ryuki 擊倒~~~Scissors 最終被自己的契約獸吞噬~~~可謂自食其果~~~:38:

後記: 須藤惡警出場時間唔係好多~~~編劇對佢 GE 描寫只係著重係邪惡 GE 一面~~~但亦反映出亦兵亦賊呢個社會經常出現 GE 問題~~~:69: 不過對於真正維持法紀 GE 警務人員~~~我仍然非常專敬佢哋~~~:64: 而拉打劇中都經常描寫到正義 GE 警務人員~~~例如一條薰~~~氷川誠~~~照井龍等等就係一個好例子~~~:71: 到咗呢個 Volume~~~龍騎系列已經去到末段分享啦~~~相信我好快會完成心願~~~:$

可憐冇幾集就死了:42:
some 大又有正post 出喇
支持!
好後悔無入隻鏡怪獸:help:

裝著中..個人認為最靚的利刃算是其一(連契約獸)..等你出佢,等左好很耐la:71:

另外隻契約獸的背部(蟹背)..可以裝上利刃的盾..蟹的雙肩亦可裝上利刃的肩上:71:
support:)
可憐冇幾集就死了
玩具Kenny 發表於 19-8-2010 10:56 AM
第五集出場~~~第六集就拜拜~~~:DD不過 TV SP 都有份出場~~~:)
some 大又有正post 出喇
支持!
davidki99 發表於 19-8-2010 11:04 AM
support
himhimhim74 發表於 19-8-2010 11:15 AM

THX 各位支持~~~:)
好後悔無入隻鏡怪獸
yugi 發表於 19-8-2010 11:05 AM
裝著中..個人認為最靚的利刃算是其一(連契約獸)..等你出佢,等左好很耐la

另外隻契約獸的背部(蟹背). ...
老文 發表於 19-8-2010 11:12 AM
其實我呢隻怪獸係响二手箱仔鋪買GE~~~原裝 EX 我無買到~~~所以無說明書同配件跟~~~:shy:

[img][/img]

呢張係之前"玩具人生":77: 大大send比我的...一齊睇吧..
我連變身者係咩樣都唔記得:no:
其實利刃的造型也不差...
因為太早領便當? 對他的印象不太深...

希望我能見証大大完成整個系列的分享~:)
][/img]

呢張係之前"玩具人生" 大大send比我的...一齊睇吧..
老文 發表於 19-8-2010 11:43 AM
唔該晒老文兄~~~:)
其實利刃的造型也不差...
因為太早領便當? 對他的印象不太深...

希望我能見証大大完成整個系列的分享~: ...
手榴蛋包飯 發表於 19-8-2010 11:53 AM
兩隻就收工~~~有少少嘥咗個造型~~~:( 龍騎只差四隻就完成啦~~~:$
我連變身者係咩樣都唔記得
零光 發表於 19-8-2010 11:52 AM
唔係咁靚仔記唔到都無咩所謂~~~:(
:71:
哩隻拉打第一次睇仲以為佢會復活,因為死得太快啦:(
S20081997 發表於 19-8-2010 12:25 PM
哩隻拉打第一次睇仲以為佢會復活,因為死得太快啦
timothy276217 發表於 19-8-2010 01:08 PM
多謝j支持~~~龍騎出場最少我諗係佢~~~另一隻出場少GE應該要數到TV SP 妖翠啦~~~不過係奸GE主角~~~:)