Toysdaily 玩具日報

查看: 14683|回復: 3

[劇場創作] 【新手試貼】(裝著變身) 短篇劇場 - 龍騎大戰惡鬼! ft. W (少量更新)

大家好, 小弟係第一次貼圖同大家分享, 有咩做做得唔好, 請各位ching多多指教~:64:

故事發生係龍騎既世界~
有一日出現左3隻穿越其他時空黎到既惡鬼: 響鬼、斬鬼、轟鬼.

騎士: 剛剛收到消息, 依一帶附近有惡鬼係到搞破壞~
龍騎: 好, 咁我地快d趕去睇下~

騎士: 果邊好似有d聲....
龍騎: 去睇下啦~

555: 嗚...呀......
斬鬼: 哼, 你這臭小子, 想阻止我地惡鬼, 不識死!!!

騎士: 你地快d停手!!!
惡鬼們: ?!

斬鬼: 哈, 又黎左兩個不識死既小鬼~

斬鬼: 哈, 又黎左兩個不識死既小鬼~

斬鬼: 等我收拾埋你地啦!
騎士: 真司, 小心!

騎士: 你既對手係我......

斬鬼: 喝!!!
騎士: 嗚呀......

騎士: 果然有點本事, 係咁就無辦法啦~
( Final Vent )

就係騎士同斬鬼對戰既中途, 另一面轟鬼開始等得不耐煩了...........

轟鬼: 斬鬼你打得太耐啦! 等我黎幫你啦~

龍騎: 就等我做你既對手啦........
轟鬼: ?!

轟鬼: 哼, 就收拾左你先啦~

轟鬼: HAH !
龍騎: 嘩.......

轟鬼: 受死啦!!!
龍騎: 嗚..嘩....好險呀.....

龍騎: 佢真係幾勁下...唯有出絕招啦......
( Final Vent )

龍騎: 看招啦...HAH.....

龍騎: 死啦.......
轟鬼: 嗚呀...無可能會咁架....呀.......

龍騎: 嘻...搞掂....

鏡頭又轉返去騎士同斬鬼既戰鬥.........

騎士: HAH..........

騎士: 滾回地獄去吧!!!   
斬鬼: No ............

就係咁...斬鬼同轟鬼被騎士同龍騎消滅左...
但仲有最後Boss - 響鬼~

響鬼: 轟鬼, 斬鬼, 你地兩個廢物真係太刁架啦!!!
         哼, 等我親自出馬收拾你兩個啦~  

響鬼: 死吧!!!

騎士&龍騎: 嗚...........

騎士&龍騎: 可惡~
響鬼: 嘿嘿.....

響鬼: 咁樣係無用架........

響鬼: 先收拾你!!!
龍騎: 嗚呀......
騎士: 真司!!!

待續.....
有冇ching可以教下我點樣upload圖上黎.....
我up果d變晒做x包...睇唔到{:1_206:}
Thx~:64:
想請問各位ching有冇d好既上傳圖片網介紹比小弟?
我想繼續個故事, 但無奈搵唔到d穩定既圖片上傳空間. 貼既圖都變晒x包.....
Thx~
好似成功上傳左圖片. 有冇ching睇到d圖片呀?