Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

Not yet... What a pity that can't play with TD member....

And for the new cloths, I only love  ...
阿洛 發表於 16-1-2010 04:50 PM

Going to buy one?? The price is dropping a lot ~~~

"new cloth for free" ~~~ good to hear that ~~~~ however, I still think that most of the design of the new cloths are ugly ~~~ ><

Compare with MvC, I love to play SNK v C b4 ~~~
回復  黑色三連敗
無咩理由 ga wor ... ie8 應該 fully support d 個新 ver ga wor ... 應該裝小左野, 叫 ...
Vince 發表於 18-1-2010 05:43 PM

我都唔知呀~~~都係跟足佢指示下載~~~照計應該冇乜問題~~~~不過唔緊要啦~~~~起碼我個頭像仲work~~~~ =.=
阿彈招UC2勁似霸王翔吼拳~~~~
Thanks, 黑色三連敗
見黑色三連敗講UC 2, 自己先知UC 2 好多公開左. 係Youtube search "Super Street Fighter IV Ultra II".
怪獸招UC 2 好似幾特別咁, 只係睇落弱D, 唔知實唔賽用? (係youtube 見D人按個Command list, 依招分拳/腳可對地/空 唔知有咩分別.)
Seth 招UC 2 , 玩拱橋加吹風... Seth 果然係最差人設...
一直覺得Dan係串緊SNK...

仲有好多好多UC 2, 好想快D出SSF IV~ (唉, PC 版仍然未有聲氣, Xbox 360 短期內又未必有多餘錢買...)
見黑色三連敗講UC 2, 自己先知UC 2 好多公開左. 係Youtube search "Super Street Figh ...
阿洛 發表於 19-1-2010 04:40 PM

kakaaa ... 隻 game 短期內都未出 ... 我念大約 6~7 月 先有, 半年 夠唔夠時間你 儲$ 買 360 呢 ... :p
kakaaa ... 隻 game 短期內都未出 ... 我念大約 6~7 月 先有, 半年 夠唔夠時間你 儲$ 買 360 呢 ...
Vince 發表於 19-1-2010 06:15 PM

唔記得SSF IV 押後左. 不過諗起家中得1部電視, 買Console 真係要諗下... (用mon. 玩console 好似好無聊...)
唔記得SSF IV 押後左. 不過諗起家中得1部電視, 買Console 真係要諗下... (用mon. 玩console 好似好無聊.. ...
阿洛 發表於 19-1-2010 07:03 PM

:50: 洛兄 .... 小弟 正正就係 用 mon 打機 的 ... 我有晒 2部 機 ps3 同 xb360, 再加埋 pc ... 大家共用一個 24" mon 的.
其實用 mon 玩有個好處 ... 自己係 房 打機 唔會 左住 屋企人 ...
仲有呢 ... 如果家中的 電視 唔係 高清, 用 mon 打係會更好的 ... 當然你個 mon 最起碼都要係 近年 果 d support hdmi 16:9 or 16:10 la ...
洛兄 .... 小弟 正正就係 用 mon 打機 的 ... 我有晒 2部 機 ps3 同 xb360, 再加埋 pc ... 大家共用 ...
Vince 發表於 19-1-2010 08:03 PM

煩就煩在, 我部Desktop 都係放廳, 而且個Sony 4:3 Mon.  用左10年都無事, 一直唔捨得換...(都唔知讚好定罵好...), 諗住壞左就換, 不過再唔壞都要換了, 始終16:9都係現時stardard. (話時話, PC SF IV 竟然仲可以set aspect ratio 係4:3.)

所以唔好誤會, 所有原因都係個人問題而已...
回復 113# 阿洛
icic ... 咁如果係舊果d 4:3 就真係幾大問題 ... 不過點都好 ... 買左先算 la ... 到時就會感受到 高清年代 ga la ....
話時話 ... 用咩 config 既 pc run d 隻 game 先唔 lag???? 同埋可唔可以上網同人打呢 ... xb 最大既好處就係 上網 挑機 (或比人挑) 呢 ... 今次好似仲可以 開 room 一班人一齊打 ... 到時可能分分鐘可以搞反個 TD聯賽 ... kakaa :36:
見黑色三連敗講UC 2, 自己先知UC 2 好多公開左. 係Youtube search "Super Street Figh ...
阿洛 發表於 19-1-2010 04:40 PM

怪獸對地個招好弱,對空好條電柱個招好似好d~~~~:36:
不嬲都唔鍾意seth~~~個樣~~~:72: 除左飛龍,拳王招"dirty bull"都好正,唔知抄漫畫修羅之門還是睇左星爺套功夫有靈感~~~~:66:Cody個招又令我諗起少林足球某位用士巴拿作戰o既高手~~~仲有蘇聯佬,廚房佬,印度佬招UC2都唔錯

Gen 同 T.Hawk o既UC2係乜呢~~~好心急想知啊~~~~:63:
唔記得SSF IV 押後左. 不過諗起家中得1部電視, 買Console 真係要諗下... (用mon. 玩console 好似好無聊.. ...
阿洛 發表於 19-1-2010 07:03 PM

我個老死都係用mon玩~~~~:36: 唔太差喎
回復  阿洛
icic ... 咁如果係舊果d 4:3 就真係幾大問題 ... 不過點都好 ... 買左先算 la ... 到時就會感 ...
Vince 發表於 20-1-2010 09:59 AM

TD聯賽 ~~~ what a good idea ~~~~ :73:

話時話,仲未同您交過手~~~~:31:

今日撞野d表情又用得番~~~~:p
TD聯賽 ~~~ what a good idea ~~~~  

話時話,仲未同您交過手~~~~

今日撞野d表情又用得番 ...
黑色三連敗 發表於 20-1-2010 12:16 PM

big big ...我有玩360 SF4 ...有時間玩兩round ..:71:
回復  阿洛
icic ... 咁如果係舊果d 4:3 就真係幾大問題 ... 不過點都好 ... 買左先算 la ... 到時就會感 ...
Vince 發表於 20-1-2010 09:59 AM

PC requirment 算低: 我部機如下:
AMD 9550 (2.2Mhz 4 cores)
Gefore 9600 GT
ram 就4GB (Win XP 32 bit 只認3.2GB)
Win. XP 32bit
已經再set 最高畫質+8x AA. (但解像度要就番個mon. 所以就1152*862) FPS 60
當然可上網玩. 唔係SF就唔好玩. (前提係正版), 據聞PC上網對打一般順過console.

SSF IV 既網上對戰mode 的確好似改良好多. 有room, 有車輪戰, 有continue. 仲有觀戰.
怪獸對地個招好弱,對空好條電柱個招好似好d~~~~
不嬲都唔鍾意seth~~~個樣~~~ 除左飛龍,拳王招 ...
黑色三連敗 發表於 20-1-2010 12:09 PM

不過暫時睇最廢係Rose UC 2, 2個波波... 扮SNK雅典娜? 希望實際係唔好睇但好用拉, 唔係用番UC 1又型又唔算難捉.
春麗之前傳UC 2係7星閃空腳, 依家係波...

Seth 唔止個樣, 唔知係我心邪定點, UC 1好噁心, 向住個mon....(唔想講落去) UC 2都唔好得幾多, 拱橋+吹風... 其實人造人既人設都可以好D. (SF III個白色人造人咪幾好), 招係抄人其實可以發揮得好D, 例如: UC 2係用晒所有人招式既大連招+最後先吹風