Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

原帖由 阿洛 於 27-11-2009 04:48 PM 發表

Cody 之前都有飛刀架~

係喎, T.Hawk 前衝可能係S.A. 但無墨水效果又可能唔係.

有~~不過以前要執起把刀先飛得出黎 :DD 以前都係飛石頭或者飛沙~~~陰招 :he:

如果係第一階段o既SA有機會架~~~又可能係前dash~~~不過都係估估下~~~快d出最緊要 :D

唔知點解,我想等best版先買...
原帖由 mirage 於 1-12-2009 01:04 AM 發表

又引用td名句~~~早買早享受~~~遲買平幾舊 :DD
原帖由 mirage 於 1-12-2009 01:04 AM 發表

到時或者宣佈出Super Street Fighter IV Turbo.

坦白講, 如果你係唔會網上對戰既, 買BEST版無妨, 反正隻野第一版同BEST版都唔會有任何升值潛力既.
但係如果你會網上撩人隻DUP既, 一出即買就最好, 隻GAME高鋒期一定大把拳靶比過你DUP(亦可能你比人當拳靶, 哈哈..)
但係一般等到BEST版推出既時候, 應該少左好多人網上對戰架啦

呢隻遊戲又係我既痛處, 我成個系列差唔多隻隻都有, 街機板都有兩塊, 但係其實我對格鬥無咩研究, 叫做人玩我玩, 好過無話題果隻. 所以次次SF一出, 我都係心思思諗好耐究竟買定唔買好, 但係次次最後都係入左貨既....入完貨玩幾玩又係擺左係處..
我都係以前見dc版隻sf33特價入左覺得好好玩,ps2移植時又唔覺佢值咁多,等到佢出左best版時再入多隻:34:
原帖由 mirage 於 2-12-2009 11:06 AM 發表
我都係以前見dc版隻sf33特價入左覺得好好玩,ps2移植時又唔覺佢值咁多,等到佢出左best版時再入多隻:34:

哈哈哈, DC版果隻, 我係係DC沒落既時候係先達以60蚊購入既...呵呵呵..
原帖由 side3net 於 2-12-2009 17:20 發表
哈哈哈, DC版果隻, 我係係DC沒落既時候係先達以60蚊購入既...呵呵呵..
我都好似係一百左右係好景入
不過最憎都係我新年前為左隻燃起來,私立justic學園入部dc,兩三日後就話停產,部機個價即刻砍一半...果期真係小喇叭過唔停...哈哈
原帖由 mirage 於 2-12-2009 09:06 PM 發表
我都好似係一百左右係好景入
不過最憎都係我新年前為左隻燃起來,私立justic學園入部dc,兩三日後就話停產,部機個價即刻砍一半...果期真係小喇叭過唔停...哈哈

死啦....我完全唔知DC出過呢隻野, 我仲以為只有PSONE出過....
哈哈哈, 無所謂啦, 反正你買一般版主機仲要唔係第一版, 部機最後都係唔值錢架啦.
而且, 因為咁既原因反而令我後來用好平既價錢入左大量DC全新games, 最記得隻限量版SONIC2, 哇.....廿皮乍...!!! 法拉利355, 35元!!!!!!!...............
反而, DC上最貴既係週邊BOARDBAND MODEM, 即係ethernet card
原來, DC跟機除左有33.6K同56K Modem版本外, 仲曾經出過呢舊用黎玩boardband既野
家下二手價架仔網都賣成千幾銀.....
原帖由 side3net 於 2-12-2009 22:58 發表

死啦....我完全唔知DC出過呢隻野, 我仲以為只有PSONE出過....
哈哈哈, 無所謂啦, 反正你買一般版主機仲要唔係第一版, 部機最後都係唔值錢架啦.
而且, 因為咁既原因反而令我後來用好平既價錢入左大量DC全新game ...
兄弟你忘了,dc最強的地方是被人破了,自己燒碟玩呀...
不過我找rpg時都中了地雷...那種什麼西風狂想曲,又說是pc名作,跟fc的畫面一樣的

但其實我都忘了dc有什麼好game了,除了vf, sonic, pso之外
原帖由 阿洛 於 1-12-2009 11:52 PM 發表

到時或者宣佈出Super Street Fighter IV Turbo.

又黎turbo~~~不如出SFV算啦 :DD
原帖由 mirage 於 2-12-2009 11:41 PM 發表
不過我找rpg時都中了地雷...那種什麼西風狂想曲,又說是pc名作,跟fc的畫面一樣的

但其實我都忘了dc有什麼好game了,除了vf, sonic, pso之外

dc有好多sega街機games都移左去~~~好似HOD,賽車之類 :DD
原帖由 mirage 於 2-12-2009 11:41 PM 發表

坦白講, 其實唔係比人"破"既
"破"既係自己友攪出黎既.
話說, DC既開發機組件入邊, 有一舊週邊叫..GD-R
哈哈哈, 聽個名你都知係咩啦.
而SEGA仲有向各開發商提供"無限量空白既GD-R供應"
原本好獨一無二格式同媒體既GD-ROM, 就係咁樣不攻自破啦.
最後, 當然又係關於我地偉大既祖國啦.
當好多遊戲廠都將部份工序北上, 請大量當地大陸人既時候.
我地偉大既同胞就將呢壇野攞左出黎比人研究點樣做"老番".......

講開又講, 你地有無係DC上ONLINE打過PSO呢?
原帖由 side3net 於 3-12-2009 12:55 發表

坦白講, 其實唔係比人"破"既
"破"既係自己友攪出黎既.
話說, DC既開發機組件入邊, 有一舊週邊叫..GD-R
哈哈哈, 聽個名你都知係咩啦.
而SEGA仲有向各開發商提供"無限量空白既GD-R供應"
原本好獨一無二格式同 ...
祖國咩...果陣好似話係個英國個員工搞出黎...anyway,我都感激搞出黎果個架...
等我玩到買唔到嘅 marvel vs capcom2, 雖然有1代咁好玩...:34:

pso...冇, 果陣只做孤高player, 打到想死,又冇開金
原帖由 黑色三連敗 於 3-12-2009 12:22 發表

又黎turbo~~~不如出SFV算啦 :DD
turbo是好野...
好似當年個pc turbo版咁