Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

原帖由 mirage 於 10-12-2009 11:38 PM 發表
你沒用過dudley嗎?

拳頭給我的感覺是強攻多,因為他的招數很多都是後前,習慣性的防守後即攻
dudley是靈活點打空位跟自己製造機會

其實有係朋友到玩過,不過自己冇買,所以唔太記得~~~~:die:
個人意見:

一般新加既人未必勁過舊人, 但通常玩起來會有趣點或者多D花樣, 不過通常也難用/學D...

好似用Adon就比Sagat 過癮了. Dudley又比拳王過癮.
http://www.capcom.co.jp/blog/sf4/nakky_blog/2009/12/11_412.html

官方blog放左幾張新圖, 有新stage同好大可能係 Ibuki 既提示圖. (只見其鏢, 未見其人... 唔會最後係 Ibuki D朋友卦.)

Q.PC版はでるのでしょうか?

A.未定です。
:80:

原帖由 阿洛 於 11-12-2009 03:36 PM 發表
個人意見:

一般新加既人未必勁過舊人, 但通常玩起來會有趣點或者多D花樣, 不過通常也難用/學D...

好似用Adon就比Sagat 過癮了. Dudley又比拳王過癮.

我都覺得d新人較難用~~又或者俾d高手用~~單是guy要近身出連鎖拳已經唔易~~~cody亦然,佢招旋風要近身中先有用 :unhappy:

我覺得adon幾好用~~~希望速度方面唔好似鐵面咁就好囉 :D
原帖由 阿洛 於 11-12-2009 04:18 PM 發表
http://www.capcom.co.jp/blog/sf4/nakky_blog/2009/12/11_412.html

官方blog放左幾張新圖, 有新stage同好大可能係 Ibuki 既提示圖. (只見其鏢, 未見其人... 唔會最後係 Ibuki D朋友卦.)

Q.PC版は& ...

ibuki應該有呱~~~:handshake: 大大pc版要等下啦~~~:oh:
原帖由 黑色三連敗 於 12-12-2009 08:44 AM 發表

ibuki應該有呱~~~:handshake: 大大pc版要等下啦~~~:oh:

capcom官方話現時冇開發PC版super sf4的打算. 好可能係上集PC 版銷量差.
原帖由 getterwing2 於 12-12-2009 10:33 AM 發表

capcom官方話現時冇開發PC版super sf4的打算. 好可能係上集PC 版銷量差.

銷量差真係冇計~~~好似MH3咁~~~再係wii出續集真係冇可能 :cool:
原帖由 黑色三連敗 於 12-12-2009 08:42 發表
我都覺得d新人較難用~~又或者俾d高手用~~單是guy要近身出連鎖拳已經唔易~~~cody亦然,佢招旋風要近身中先有用 :unhappy:

我覺得adon幾好用~~~希望速度方面唔好似鐵面咁就好囉 :D
guy其實都ok易用,不過可能比較難精
code招旋風我是當anti air 用,或是連招最後的一下

adon的話...用得不多,好似sagat正d
原帖由 黑色三連敗 於 12-12-2009 11:32 發表
銷量差真係冇計~~~好似MH3咁~~~再係wii出續集真係冇可能 :cool:
好似話mhp3在來年psp推出確定
原帖由 getterwing2 於 12-12-2009 10:33 AM 發表

希望有拖無"欠"拉...
始終個Street Fighter IV 已PC, 加番Super D內容就搵埋PC D客既錢.

睇埋RE 5: AE(都係官方話現時冇開發PC版的打算), 最後如果都無就...:70: 可能要買Xbox 360...
原帖由 mirage 於 12-12-2009 01:03 PM 發表
guy其實都ok易用,不過可能比較難精
code招旋風我是當anti air 用,或是連招最後的一下

guy同cody都用得掂~~~大大一定係高手 :@
原帖由 阿洛 於 12-12-2009 06:20 PM 發表

希望有拖無"欠"拉...
始終個Street Fighter IV 已PC, 加番Super D內容就搵埋PC D客既錢.

睇埋RE 5: AE(都係官方話現時冇開發PC版的打算), 最後如果都無就...:70: 可能要買Xbox 360...

大大,買360啦~~~~:75: (學vince兄 :66: )
原帖由 mirage 於 12-12-2009 01:03 PM 發表

adon 其實幾好玩的, 玩彈牆三角踢可以控制距離 "陰" 人, 專登踢空令對方的對空反擊技打空, 然後可以反攻. 又有一招跳起腳根 "挫" 落來, 對果d習慣性掃腳o既對手都幾好玩.
原帖由 黑色三連敗 於 14-12-2009 12:12 發表
guy同cody都用得掂~~~大大一定係高手 :@
我都係把難度轉至easy,再去練習下,打爆normal就收工

ai強極有限啦...除了最終boss有得例屈
原帖由 getterwing2 於 14-12-2009 05:28 PM 發表

adon 其實幾好玩的, 玩彈牆三角踢可以控制距離 "陰" 人, 專登踢空令對方的對空反擊技打空, 然後可以反攻. 又有一招跳起腳根 "挫" 落來, 對果d習慣性掃腳o既對手都幾好玩.

Adon真係好玩,不過三角牆個招被擋之後有少少硬直,好易俾人反擊,希望今集佢d速度唔好減慢,好似鐵面咁就慘lu~~~:42: