Toysdaily 玩具日報

查看: 18351|回復: 34

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.12~~~光明的另一面

一個完全的大好人~~~亦有另一種不為人知隱藏著的性格~~~就連當事人自己亦未有察覺到...........:78:

Ryuga~~~港譯幪面超人龍牙~~~龍騎電影版 Episode Final 登場~~~變身者是城戶真司來自鏡世界暗黑的另一面~~~性恪陰險~~~與真司剛好完全相反~~~個人感覺類似 Spiderman 3 中的黑蜘蛛俠~~~:78: 但因為鏡中真司沒有真實身體關係~~~沒法長時間逗留在現實世界之中~~~所以其戰鬥目的是想吞併真司的身體~~~再消滅其他騎士~~~離開鏡世界而永遠存在於現實世界當中~~~:!

Ryuga 戰力高強~~~擁有與龍騎相同甚至更高的力量~~~:! Ryuga 專用召喚機暗黑龍召機甲 Black Drag Visor~~~:78: 戰力包括喚獸卡 Drag Blacker~~~Strike Vent~~~Sword Vent~~~Guard Vent 與及高於龍騎 1000AP 的最終降臨 Final Vent~~~:* 初出場時已經先後打敗 Ouja 與 Femme~~~亦與龍騎戰個平手~~~:74:

Ryuga 契約獸是一條龍型怪獸~~~暗黑無雙龍 Drag Blacker~~~口中可噴出火炎彈~~~配合龍牙作戰威力再上一層~~~確實是一名很強的騎士~~~:*

必殺投 Drag Rider Kick 的姿勢其實是很帥的~~~但用裝著素體擺出來的效果實在強差人意~~~所以最後放棄了~~~:unhappy:

Ryuga 破了 Ouja 的 United Final Vent 後~~~再將其契約獸 Genocider 消滅~~~使王蛇的力量大減~~~:!

Femme 不慎中了邪惡真司的詭計~~~力量亦與 Ryuga 有差距~~~被擊至大敗重傷~~~:o

龍騎初戰龍牙~~~雙方力量看似不相伯仲~~~但因龍牙在先前對 Femme 用了部份戰力~~~個人覺得應該是龍牙略為高強~~~:( 但當然最後正牌真司憑意志將邪惡真司驅出身體外~~~雙方同時用 Drag Rider Kick 對撼後~~~正牌真司獲得勝利~~~:$ 再與蓮一起變身成生存型態與走出現實世界的鏡怪獸群作戰~~~完了這段故事~~~:78:

後記: 小弟諴意向各位推薦呢部龍騎電影~~~但留意今次編劇並唔係小林靖子~~~而係交由井上負責~~~但水準相當好~~~係值得一睇 GE 一部拉打電影~~~:) 對於鏡中真司好似無咩特別嘢可以講到~~~可能出場時間實在唔夠睇 TV 版咁多~~~唔夠深刻關係啦~~~:( 另外有朋友可能唔係咁鍾意我淨講劇情唔講玩具報告~~~:DD 呢點我可以理解~~~但對於一啲已經出咗好耐 GE 玩具~~~玩過同收藏緊 GE 朋友相信已經唔少啦~~~而玩具報告亦係早期推出新貨時~~~港日台三方面都已經出咗好多 LU~~~:78: 係度我只係希望幫呢班"老朋友"係封印前做番個分享帖~~~ 一來完成咗一份多年心願~~~二來亦希望對劇情同玩具本身有 Heart GE 朋友~~~ 一齊黎回味一吓舊日情懷吧~~~:51:

扑:$
好野當然要第一時間推呢:71:
好野當然要第一時間推呢
老文 發表於 1-6-2010 10:39 AM

yugi 發表於 1-6-2010 10:34 AM
最先多謝老文兄同yugi兄先~~~:$
隻 龍牙 好似 黃黃地 咁 ? some大 係 相 問題 定 玩具本身 問題 ?? :(
隻 龍牙 好似 黃黃地 咁 ? some大 係 相 問題 定 玩具本身 問題 ??
Vince 發表於 1-6-2010 10:44 AM
我微微調低咗個白平衡令色溫降底~~~相片白同銀色會偏少少黃~~~:DD 我幾鍾意呢個感覺~~~好似 Warm 啲咁~~~:)
:)十卜~~睇得出SOME大對龍騎有深厚感情.
我都十朴:)
見some 大整龍騎post 咁正,我又想整tim !!:35:
我用龍騎,some大用龍牙:66:
我都十朴
巴武藏 發表於 1-6-2010 11:39 AM
十卜~~睇得出SOME大對龍騎有深厚感情.
ZIN 發表於 1-6-2010 11:32 AM
多謝ZIN 兄同巴兄支持~~~:)我對裝著玩具與劇情同樣好回味~~~就好似嘆緊杯靚咖啡咁~~~:78:
黑金色的配搭果然很讚! 令我想起了雷登等機械人的舊超合金...(=w=.)

龍牙太強了吧! 王蛇在TV版的強悍到哪去了?:38:
未知是否造型關係, 似乎這裝著的身型比例不錯...
十卜 :71:
小弟唔係咁like龍騎
但係我覺得Some大
所以會十卜:71:
回復 11# 手榴蛋包飯

有時裝著真係都幾ok架..係差在無咩手可以替換
小弟唔係咁like龍騎
但係我覺得Some大
所以會十卜
inowu 發表於 1-6-2010 11:50 AM
十卜
virtualman 發表於 1-6-2010 11:49 AM
黑金色的配搭果然很讚! 令我想起了雷登等機械人的舊超合金...(=w=.)

龍牙太強了吧! 王蛇在TV版的強悍到哪 ...
手榴蛋包飯 發表於 1-6-2010 11:47 AM
多謝手榴兄~~~inowu兄~~~virtualman 兄支持~~~:)我相信係龍牙發揮出龍騎十成力量~~~打高咗一班咁~~~所以王蛇好似渣咗咁~~~類似黑蜘蛛俠對砂魔果場都係咁~~~原本蜘蛛俠應該贏唔到佢~~~:)不過最後都係等編劇問題啫~~~:DD