Toysdaily 玩具日報

查看: 20215|回復: 30

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.11~~~愛與恨的交纏

十八歲的一位小姑娘~~~內心交纏著復仇與復活的意念~~~直到她遇上人生中一位想愛的人............:handshake:

Femme~~~港譯幪面超人花夢~~~龍騎電影版 Episode Final 登場~~~是歷年來用 Masked Rider 名義的第一位女性變身者~~~:78: 故事中~~~職業女騙徒夢島美穗想成為騎士的目的~~~第一是要幫死去的姊姊報仇~~~第二是希望成為最後生存的騎士~~~得到新的生命令姊姊復活~~~:74: 在這段詐騙報復的人生中~~~美穗遇上了善良但儍氣的真司~~~慢慢地改變了她的內心~~~漸漸愛上這個"大笨蛋"~~~:shy: 但天意(編劇)弄人~~~美穗最終給鏡世界的真司殺死~~~結束了這段悲劇的人生~~~:o

Femme 因為是女性身體關係~~~戰力比其他騎士略有不足~~~每次面對殺姊仇人淺倉都顯得力有不逮~~~:( Femme 專用召喚器~~~羽召劍 Blanc Visor~~~戰力包括有喚獸卡 Blanc Wing~~~Sword Vent~~~Guard Vent 和最終降臨 Final Vent~~~:78: Femme 比較特別的是使用 Guard Vent 時會有羽毛飛舞擾亂敵人~~~同時以高速移動作出攻擊~~~:74:

Femme 的契約獸 Blanc Wing 是一隻白鳥型怪獸~~~登場時總是帶點華麗的感覺~~~發動 Final Vent 時 Blanc Wing 要先拍動翅膀令週圍刮起大風~~~再由 Femme 用 Wing Slasher 把吹過來的敵人殺掉~~~力量有點分散的感覺~~~:78:

北岡在淺倉手上救了美穗後~~~反被駡為婆媽~~~最後想通了自願離開騎士之戰~~~:oh:

真司雖然多次被騙~~~仍處處維護美穗~~~令小姑娘漸漸對這儍瓜產生好感~~~但天意(編劇)弄人~~~偏偏要死在另一個邪惡真司手上~~~:o

在邪惡真司的幫助下~~~美穗終於可以手刃仇人~~~但亦種下被邪惡真司殺死之伏線~~~:o

後記: 龍騎幾乎全部都係負面設定 GE 人物~~~好彩美穗本身並唔係太壞 GE 人~~~自從打倒淺倉後~~~美穗開始無咁執念要成為最後生存者去救姐姐~~~似乎有退出戰鬥 GE 意思~~~:handshake: 當幫真司縛鞋帶時~~~令我睇到有少少感動~~~其實可以做多少少嘢 GE~~~實在太含蓄啦~~~:shy: 如果未睇過騎電影版 GE 朋友~~~我誠意推薦你睇一睇~~~雖然未有 Agito Project G4 咁好~~~但仍然係井上水準之作~~~:)

多謝深大詳細的報告, 我一定會睇:$, (不過睇完W 同 Kiva 先....:()
快點出shf,當年嫌貴無入到佢:no:
Kiva-la 算唔算係女拉打? :(

幾靚女喎:61:
令我想起芭比果個天鵝公主:35:
快點出shf,當年嫌貴無入到佢
yugi 發表於 24-5-2010 01:42 PM

x2~
support some some ?

幾靚女喎
令我想起芭比果個天鵝公主
KMin 發表於 24-5-2010 01:48 PM

未變身都唔差:he:
Kiva-la 算唔算係女拉打?
呂品器 發表於 24-5-2010 01:45 PM
係喎~~~唔該晒~~~等我做少少修訂先~~~:)

查番資料啦~~~女仔做拉打有 Femme~~Delta~~~Kaixa~~~Larc~~~朱鬼~~~天鬼~~~Kivara~~~:78:

幾靚女喎
令我想起芭比果個天鵝公主
KMin 發表於 24-5-2010 01:48 PM
你真係諗咩都好"女仔"~~~:DD係你優點定係缺點呀~~~如果我未見過你都會以為你係女仔~~~:DD
你真係諗咩都好"女仔"~~~係你優點定係缺點呀~~~如果我未見過你都會以為你係女仔~~~
Somebody_Ex 發表於 24-5-2010 01:57 PM

做人細心D好:66:
但係我High起上黎仲High過鄭秀文(這是缺點嗎?!
多謝深大詳細的報告, 我一定會睇, (不過睇完W 同 Kiva 先....)
virtualman 發表於 24-5-2010 01:32 PM
個人覺得三套應該要睇一睇 GE 拉打劇場版~~~,同樣出自井上手筆~~~Agito~~~龍騎~~~555~~~:)
未變身都唔差
零光 發表於 24-5-2010 01:49 PM
support some some ?
怪物et 發表於 24-5-2010 01:48 PM
快點出shf,當年嫌貴無入到佢
yugi 發表於 24-5-2010 01:42 PM
多謝支持~~~美穗點樣睇都一定好過優衣~~玲子~~島田~~~淺野同小川惠理 GE~~~:shy:(個人喜愛)
加藤夏希~:)

大大最近還真厲害, 推出了這麼多好分享~
雖然我沒看過其劇場版(TVSP倒有收看), 但其設計似乎不俗~反而我覺得那隻雀怪怪的...

期待次回分享~:71:
:71: support