Toysdaily 玩具日報

查看: 24295|回復: 47

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.3~~~第十三位騎士

"我是第十三位騎士....你們要繼續戰鬥....直至剩下最後一人....便和我決一勝負...."~~~~ 一個彷似君臨天下~~~氣勢非凡的金色騎士~~~突然出現在半空中~~~徐徐地降在眾騎士之間~~~那對交叉的手~~~不動的姿勢~~~令一眾拉打迷忽然熱血沸騰起來~~~:shiny:

Odin~~~無線同港譯幪面超人奧汀~~~龍騎第二十七話登場~~~那種氣勢~~~那種壓倒性的力量~~~那種神祕的背景~~~叫人猜測佢 GE 真正身分究竟係邊個呢~~~:? 其中一集見到神崎士郎手裡面攞住奧汀卡盒~~~好多朋友都以為就係士郎自己變身~~~但士郎本身並無實體~~~咁佢係點樣變身 GE 呢~~~:? 直至後來 Knight 殺死第一個 Odin~~~但之後又出現另一個 Odin~~~身分就變得更加神祕啦~~~ :o 最後揭盅原來係士郎搵一啲無業游民 GE 身體代替佢自己變身~~~死咗一個跟住又搵第二個變~~~呢點我覺得有啲屈機啫~~~:(

Odin 專用召喚機~~~時召錫 Gold Visor~~~一枝華麗 GE 手杖~~~頂頭隻鳯凰其實一直都未開過翼~~~但裝著出到可以將對翼同卡槽打開~~~真係幾驚喜架~~~:)

Odin 力量冠絶一眾拉打~~~瞬間移動已經非常厲害~~~召喚卡亦比其他人多~~~分別有~~~喚獸卡 Gold Phoenix~~Sword Vent~~Guard Vent~~Strange Vent~~Steal Vent~~Time Vent~~Final Vent 同埋 Survive 無限生存卡~~~唔使用生存卡已經贏晒咁滯~~~屈機 GE Time Vent 可以令時間倒流作出修正~~~再重返現在時空~~~而最終降臨 Final Vent 力量達 10000 AP~~~:$

召喚獸 Gold Phoenix~~~最後一集出場~~~金色鳯凰全身披著火焰華麗地飛係奧汀上面~~~但竟然睇唔到點樣出絶招~~~有無攪錯呀~~~等咗咁耐~~~:no: 不過如果你有買到 R&M 或者 EX 怪獸~~~有無發現原來自己有一隻咁靚 GE 玩具~~~但係從來未玩過呢~~~我就係其中一個"得個買字" GE 人啦~~~唔攞出黎影相都唔知隻鳯凰原來咁鬼靚仔~~~咁有藝術品 GE 感覺~~~:$

似唔似超電王或者牙王翼人型態呢~~~我覺得真係好靚~~~:$

後記: 為咗出呢個帖~~~尋晚等登睇咗奧汀出場果幾集同埋大結局~~~突然覺得大結局好有感情~~~兩兄妹有一個悲傷但溫馨的結局~~~ 一齊生活係鏡世界之內~~~:handshake: 蓮雖然得到最後勝利獲得新生命~~~但自己卻失去生命~~~令觀眾有好多人生的反思~~~真係佩服小林靖子的劇本~~~呢套劇我覺得係寫俾大朋友睇 GE~~~個結局真係好 Sad~~~:help:

:handshake: 十卜呀!訓醒就睇到Some大D正帖真開心!結局其實係咪話神崎士郎放低執著,一切變回最初呢?
:71::71:
十卜:71:
對結局完全無印象:44:...................
好正啊:71:
十卜呀!訓醒就睇到Some大D正帖真開心!結局其實係咪話神崎士郎放低執著,一切變回最初呢?
323 發表於 21-4-2010 01:18 PM
啱啱今朝睇多一次~~~優衣堅決唔接受用呢個方法換番黎GE新生命~~~神崎士郎無奈接受~~~大喊一聲後週圍玻璃爆裂~~~跟住奧汀消失~~~兩兄妹就變成無實體咁生活係鏡世界之內~~~:$
very good
隻鳳好靚呀~

唔知SHF會唔會出哂所有拉打呢?...
十扑:D
td咁虧some大都出到post,點都要入黎扑:71:
隻召喚獸好靚~~~:71:
看過大大的分享後為什麼會變得想要一隻呢?
可惜當時特價沒購入, 現在都變成海鮮價了...
好正..唔講唔記得個結局係咁...可能好彩得大大解釋先知道原來電視想表達既係咩...thx:64:
頭像被屏蔽
Thxs for details report. :71:
個陣乘日攞住佢地玩合体:$ (不過係玩到隻R&M斷手先玩裝著哩隻Odin:()