Toysdaily 玩具日報

查看: 18872|回復: 25

[分享討論] 裝著變身分享會精選 vol.2~~~精神異常的英雄

"老師.....我想.....我有一套比你更加英雄的行事方法......更加完美地成為一位真英雄啊....." 東條說完自己的想法~~~便去尋找那所謂的完全英雄~~~將身邊認識的人~~~逐個逐個以陰險的方法殺死~~~:55:

東條悟~~~二十五歲~~~清明院大學學生~~~一直追隨敬愛的香川教授~~~以自我中心~~~甚至不擇手段以求達到所謂"真正的英雄"為目標~~~所謂關閉鏡世界的理念~~~跟本無心理會~~~:38: 天性自閉及自我中心強烈~~~缺乏與人溝通技巧~~~加上思路經常走向極端化~~~名符其實係一個心理有問題 GE 危險人物~~~劇內行為令人有啲心寒~~~我覺得只係僅次於淺倉威咋~~~:55:

Tiger~~~無綫譯幪面超人猛虎~~但通稱白虎~~~龍騎三十三話登場~~~外型非常"型仔"~~~同 Alternative Zero 不遑多讓~~~所以相關玩具產品亦唔少~~~而變身姿勢亦相當有型~~~:!當時我學極都學唔到~~~又快又交叉手又轉手腕~~~:(

白召斧 Dest Visor~~~裝著上 GE 插卡位係可以打開~~~都幾好玩架~~~:)

Tiger GE 契約獸 Dest Wilder 設計恐武有力~~~一雙利爪亦加添破壞力色彩~~~Tiger 持有 召喚卡 Destwilder~~Strike Vent~~Freeze Vent~~以及最終降臨 Final Vent~~~:78: 戰鬥力我覺得其實麻麻~~~只係靠偷襲先可以殺敵~~~:60:

"老師.....我會永遠懷念你的教誨.....我實在唔想殺死你....." 東條一邊哭悼老師~~~但一邊又係度偷笑~~~最後抱住老師屍體直至其粒子化消失~~~寒~~~:cool:

後記: 編劇小林靖子試將不同的人物性格套在不同的變身者身上~~~令幪面超人之間出現咗好多種唔同 GE 戲劇效果~~~當年真係令人耳目一新~~~:handshake: 但我覺得比較適合年長觀眾欣賞~~~對小朋友黎講~~~呢套劇似乎太現實啦~~~:(

扑,龍騎裝著的素體已經好正的了,係化學左D
想當年:67:
我覺得龍騎入面最型就係佢:35:
这家伙和停车场小弟一样都算是悲剧人物,连最后也是糊里糊涂地死去并糊里糊涂地成为英雄。
正!!support:$邊到仲有得buy呀,some大?不妨pm我:love:
正!!support邊到仲有得buy呀,some大?不妨pm我
cliff_tangc 發表於 18-4-2010 04:22 PM
我唔想講~~~不過有得賣都幾金~~~:o
頭像被屏蔽
Good job! :71:
龍騎系列每一個都好有特色, 希望shf都可以出齊佢
另外, 我覺得佢同淺倉唔同, 淺倉係變態同好戰, 而佢係痴線
some大嘅POST真係好正:46:,不如預告一吓下一隻呀:he:
我覺得東條恐怖過淺倉威  :70:
不過佢個造型真係好得 :love:
some大嘅POST真係好正,不如預告一吓下一隻呀
axess51 發表於 18-4-2010 04:48 PM
下一隻係佢~~~:)

:71:
下一隻係佢~~~
Somebody_Ex 發表於 18/4/2010 04:53 PM

係米澳汀黎...?:(
裝著白虎我無, 用住隻sic黎支持下先
我唔想講~~~不過有得賣都幾金~~~
Somebody_Ex 發表於 18-4-2010 04:24 PM

咁買rm版算了:o
係米澳汀黎...?
裝著白虎我無, 用住隻sic黎支持下先
mkcccc 發表於 18-4-2010 05:05 PM

唒命呀家陣:^