Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Hot Toys DX 02 Batman TDK.....集中討論

關閉 [複製鏈接]
原帖由 terce 於 27-12-2009 10:18 AM 發表
我都昨天取了Batman DX!點知回家一拿出來看,大脾內側兩邊都有甩膠情況!唯有今天再出去換!:ice:

有時真係幾煩.....只係可以check貨睇表面..無得睇埋後面....攪到人地要行多一轉
原帖由 PPerry 於 27-12-2009 10:56 AM 發表

可去西洋菜街Mcdonabld地庫果間坐下check 一 check, 唔洗拿回家又要換過

以後真係要咁做!:!
今天等佢一開鋪,立刻拿去換,check時和Sales嗲幾句,問佢點解D膠會爛,佢竟然話我走去捽,就會爛。我話我拿回家check已經係咁,我連對腳膠袋都未除,佢仲話有D玩家見有塵就捽下,咁就會出現甩膠。激死我! :66:

我就問有塵應該點打理,佢話用除塵的掃掃便可,大家記得不要捽了!
原帖由 terce 於 27-12-2009 02:35 PM 發表
今天等佢一開鋪,立刻拿去換,check時和Sales嗲幾句,問佢點解D膠會爛,佢竟然話我走去捽,就會爛。我話我拿回家check已經係咁,我連對腳膠袋都未除,佢仲話有D玩家見有塵就捽下,咁就會出現甩膠。激死我! :66:

...

嗰陣我去換, 我特登搵老闆娘幫我,
佢都提我話要整走d 塵科其唔好捽, (咁我都明白, 話晒喺軟膠上面上油, 係會容易被捽甩)
佢話要d 好少好少"痴"力既膠紙就可以...... or 大大所講既方法都得, 大家可以睇下邊個方法好d~
原帖由 PPerry 於 27-12-2009 10:56 AM 發表

可去西洋菜街Mcdonabld地庫果間坐下check 一 check, 唔洗拿回家又要換過

下次去嘉樂果度食杯coffee算~坐下check埋貨
原帖由 terce 於 27-12-2009 02:35 PM 發表

...

收到~一定唔會~~用相機果d噴噴算

...

我就最火佢呢d換貨言論..乜都係個客做錯、個客吾識玩,佢隻figure一定無問題~其中一批次做coating時有問題或根本製作有問題吾可能ge咩?

咪低能,係扭動隻figure時吾多吾少都會有"捽"到的動作成份在內ka la,甘不如叫人吾好扭隻figure甘就實無事la~

所以換貨我會避開找andy~佢係最令人不爽果個,相反新果個四眼哥就很好~

就算現在換那隻都仍有輕微甩膠情況!不過不是好似上次那隻面積咁大!就算了!上次那隻直頭好似我有時手有水泡弄破了甩皮咁樣!唉!:60:
貨我諗就係同一批.....COATING問題...應該係遲早...

TOUCH WOOD講句,我呢隻一D都無, 但見到其他人出事都知道好危....
頭像被屏蔽
原帖由 takeshi 於 27-12-2009 05:54 PM 發表

我就最火佢呢d換貨言論..乜都係個客做錯、個客吾識玩,佢隻figure一定無問題~其中一批次做coating時有問題或根本製作有問題吾可能ge咩?

咪低能,係扭動隻figure時吾多吾少都會有"捽"到的動作成份在內ka la,甘 ...

邊個係andy?可否形容一下?
我都好想知,是否「許志安」?
其實好多時換野,都係會引起不快!當然,最無理,最可恥就係屈客人!
問心,自己出的乜野品質既貨,應該心知肚明!一個半個客有問題,
你都話講得通!...但係而家咁多貨有問題,就難辭其咎!不能再賴客人!
你打正旗號賣正貨,又羅正「拉臣」咁,但係都出得咁差,就唔應該賴客人!
等如我去買翻版碟,遇到有死畫面,出格仔,睇唔到野既情況,就係我既問題!因為你出翻版,
就預左你質素唔好!你賣假野,我仲「鐘」個頭埋去,係自己羅來,冇得怨!
但係,你而家賣正版碟,又起格,又死畫面!就反而賴個客唔識睇,係的客亂咁用手指去捽壞隻碟,
咁點講得通呀?:53:
原帖由 danny_chan 於 28-12-2009 01:12 AM 發表

邊個係andy?可否形容一下?

:67: 通常都坐counter, 中等身形, 無帶眼鏡, 3分似許志安
原帖由 PPerry 於 28-12-2009 08:05 發表
唔好理許志安定黍明定郭富城, 大家應堅持換到無問題的, 唔好gum容易比人蝦.

他唔肯換就至少至少同矩炒一舖先, 要選多人時間去, 堅持唔走, 唔好怕羞, 當然唔好講粗口.............

開電話錄音/視像去錄他講咩.  ...

:44: 你想借刀殺人多D喎!
多謝各位大大的意見!其實最不開心係取了Sad貨,和他們說說問題,希望他們知道,下次再用這些物料要小心D,不想這些小小缺憾影響了這隻不錯的Batman DX!今次不好!下次有改進就可以!事實近期Hot toys都好肯聽玩家的意見!

那位哥哥不是「Andy Hui」!雖然他堅持玩家不要捽!但全程都好有禮貌的!自己都係打工仔,我明白的!

我會本週三放假出去換多次!唉!取Batman都要走三次!:55: