Toysdaily 玩具日報

MY 1:1 T800 Life Size Action Figure

:71:
兩個字講晒--"正,勁!!!!!
成功啦~~~恭喜晒~~!!

:77:

不過D聲效有D似沖廁聲...:he:
大大, 點解咁嘅聲嘅??:@

有冇辦法搞搞佢??
:43: 勁到震 ~~~

不過 ~~~ 小心 john 返黎搵你呀, 原來係你製造 t-800 ??!! :34:
原帖由 MAX 於 4-11-2009 01:59 AM 發表
成功啦~~~恭喜晒~~!!

:77:

不過D聲效有D似沖廁聲...:he:

嘿!又冇稔到係似沖廁聲WOW:34: !
原本聲效來自一個BLUE RAY DISC ENDO 頭像架,按制著眼同發聲。
家陣借屍還魂,同另一自動光感應燈結合,
來來去去都係人聲好闷架!諗緊用TERMINATOR 2 既THEME MUSIC但次次4分幾鐘又太長,
家陣有5段不同音效夠玩洛!
經典! :77:
:71: :71: :71:
好正丫:love:
大大你會唔會再試下改造個頭可以自己轉動頭部呢....好似咁
http://www.youtube.com/watch?v=1fKKrwR44g4
恭喜晒~~!!:handshake:勁到無話可說~~~ 1/1的死忠仕...:shy:
原帖由 danny_chan 於 5-11-2009 11:27 PM 發表
好正丫:love:
大大你會唔會再試下改造個頭可以自己轉動頭部呢....好似咁
http://www.youtube.com/watch?v=1fKKrwR44g4

嘩DANNY 兄,謝謝短片提供.
真喺唔講得笑!!一早睇到呢段片我一定重新設計過架!
家陣睇到都心癢癢:D
原帖由 H.Kazami 於 4-11-2009 02:43 AM 發表
大大, 點解咁嘅聲嘅??:@

有冇辦法搞搞佢??

會架!
依加個共嗚箱同個Speaker唔夠大又唔夠貼,會搞好佢:(
原帖由 多蚊拉柴800 於 6-11-2009 10:54 PM 發表

嘩DANNY 兄,謝謝短片提供.
真喺唔講得笑!!一早睇到呢段片我一定重新設計過架!
家陣睇到都心癢癢:D

:46: 真係值得再參考~希望你會有下一次project啦
頭像被屏蔽
:50: :50: :50:
:77: :77: :77:
:71: :71: :71:
恭喜晒!!真係好x 正!!:43:
最近搞緊支PLASMA RIFLE比屋企隻T800造守門口武器.:45:
情商好友幫手加埋阿古生二世(全屋1:1那位好友)送贈的覆制品PROJECT始動:77:
!
~原品SS40-Watt Phased Plasma Rifle $500美金一支已絕版,而且太重成17磅有多!唯有自已整支輕身啲既!

用SS原辨Prop 3D SCAN後CALL 空中身成兩邊空殼.再痴埋打磨。

<半成品灰樣>

~仲有好多細住未執,未完待續~

又有新PROJECT~~期待~~今次會唔會加燈或聲效呢?